NYE NISSAN LANSERER JUKE NISMO RS

Under årets bilutstilling i Geneve viser Nissan frem sin nye og enda røffere versjon av Juke, en Juke Nismo RS med 218 hk. Den har et dreiemoment på 280 Nm, sportsbremser og tunet motorlyd. Designendringene omfatter ny V-formet grill, RS-merker og røde bremsekalipere, pluss tilvalg av Recaro bøtteseter.

 

Nissan Nismo-serien fortsetter å vokse med enda en ny modell for Europa. Toppmodellen i den nye Juke-serien forhåndsvises på bilutstillingen i Genève 2014, og følger dermed i hjulsporene til flaggskipet Nissan GT-R Nismo.

 

Med større effekt, skarpere chassisoppsett, kraftigere bremser og ekstra utstyr, bygger nye Nissan Juke Nismo RS videre på Nissan Juke Nismo, og er en mer ekstrem versjon av denne. Som alle Nismo-modeller er Juke Nismo RS gjennomsyret av motorsportinspirert design, aerodynamikk og teknikk som leverer ytelser og kjøreegenskaper på racingnivå.

 

"Nissan Juke Nismo står for tre prosent av Juke-salget i Europa, og det er opplagt at entusiastene legger større vekt på ytelser. Den nye Nismo RS-versjonen leverer nettopp dette, og bekrefter Nismo-modellenes renommé som en bil med topp ytelser," sier Guillaume Cartier, Senior Vice President for salg og markedsføring for Nissan i Europa

 

Den avanserte 1,6 liters DIG-T-motoren i Nismo RS blitt tunet slik at effekten er økt til 218 hk mot tidligere 200 hk, mens dreiemomentet i versjonen med tohjulsdrift og manuell girkasse er økt fra 250 Nm til 280 Nm, og med Xtronic-girkasse et dreiemoment på 250 Nm. Xtronic-modellene er nå utstyrt med rattmontert girspak for betjening av den 8-trinns manuelle modusen.

 

Andre forbedringer som er knyttet til den økte motorytelsen, omfatter strategiske karosseriforsterkninger for å øke torsjonsstivheten ytterligere, størrelsen på bremseskivene foran er økt fra 296 mm til 320 mm, og bilen har nå ventilerte skiver bak. Et revidert oppsett for fjærer og dempere fullbyrder endringene av chassiset.

 

Nye Juke Nismo RS kan gjenkjennes på de røde bremsekaliperne og de diskrete RS-merkene på fronten og bak. I kupeen legger man merke til RS-logoen i turtelleren, lekkert ruskinn rundt instrumentpanelet og er en spesiell vanntrykkfinish på girspakkule/girspaker og i instrumentpanelet.

 

Tilbehør på RS-versjonen omfatter spesielle Recaro sportsseter (bøtteseter), Xenon frontlys, Nissans Around View Monitor og Safety Shield som inkluderer filskiftevarsling, blindsonevarsling og bevegelsesdetektor som gir visuell og hørbar varsling for å unngå kollisjon.

 

Juke Nismo RS leveres i tre forskjellige eksteriørfarger - White Pearl, Black Metallic og Silver Grey - og med kun én skreddersydd interiørutforming: den gjennomgående sorte Nismo-kupeen.

 

Det aerodynamiske eksteriøret på Nismo RS har lavere støtfangere foran og bak, bredere skjermer og sideskjørt, samt V-formet grill i mørk krom - komplett med Nissans nye merkesignatur - og bakdørspoiler som kontrollerer luftstrømmen bedre.

 

Nismos detaljer inkluderer røde sidespeildeksler og en tynn rød stripe rundt bilens nedre kant, nye LED-kjørelys og 18 tommer lettmetallfelger som fremhever nye Jukes robuste uttrykk. Spesielle Nismo sportsseter i ruskinn med røde sømmer gir ekstra støtte og komfort under kurvekjøring.

 

Til tross for bilens høye ytelser er Juke Nismo fremdeles en praktisk bil. Tohjulstrekk versjonen har nå fått 40 prosent større bagasjeplass takket være blant annet den smarte omformingen av bagasjeromsområdet, et gulv med to plan og bakseter som felles flatt ned og som gjør bagasjeplassen enda mer fleksibel.

 

"Nye Juke Nismo RS følger perfekt opp på vårt Nismo-ethos og formidler en umiddelbar følelse av ytelse i en design som er inspirert av våre motorsportaktiviteter. Resultatet er spennende og tilgjengelig for mange," avslutter Guillaume Cartier.

 

Mer informasjon om nye Juke Nismo RS vil bli offentliggjort senere i år.

###

Om Nissan Europe 2014 

Nissan har en av de mest omfattende aktivitetene i Europa av noen av de oversjøiske bilprodusentene og har mer enn 14 500 ansatte innenfor lokalt basert design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk og salgs- og markedsføringsoperasjoner. I fjor produserte Nissans produksjonsanlegg i Storbritannia, Spania og Russland mer enn 635 000 biler inkludert mini-MPVer, prisvinnende crossovere, SUVer, nyttekjøretøyer og Nissan LEAF, verdens mest solgte elbil med 97% av kundene som sier de er meget tilfredse med bilen og 95% som sier de ønsker å anbefale bilen til venner. Nissan tilbyr nå 24 ulike og innovative produkter for salg i Europa og er posisjonert til å bli det viktigste japanske merket i Europa.

 

Nissan Nordic Europe Ltd. er Nissans import- og markedsorganisasjon for Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har omkring 181 ansatte og har sitt hovedkontor i Finland. http://www.nissan.no/