NYE NISSAN JUKE: DESIGNET FOR Å INSPIRERE

  • Effektiv ny 1.2 DIG-T turbomatet bensinmotor med redusert størrelse
  • Spennende design som er forsterket med iøynefallende endret styling, styrker både premium og sportslige designdetaljer
  • Teknologien er styrket med avansert NissanConnect-system
  • Nissan Safety Shield sammen med Around View Monitor parkeringshjelp med 360 graders oversikt rundt bilen
  • Forbedret bagasjeplass og større fleksibilitet
  • Omfattende program for personliggjøring
  • Soltak med åpning og Xenon hovedlys

 


Da bilen ble lansert for litt over tre år siden, brukte Nissan Juke innovasjon til å skape et helt nytt markedssegment. Slik Nissan Qashqai var pioneren i det opprinnelige crossover-markedet, brukte Juke spennende design og avansert teknologi til å skape noe nytt i et mer kompakt crossoversegment.

 

Jukes kombinasjon av individuell styling, sterk kjøredynamikk og avansert interiørutstyr har ført til at bilen har solt i over 420 000 solgte enheter på mindre enn 40 måneder.

 

Vi følger opp Nissans etablerte praksis med kontinuerlig utvikling, og nå kommer neste kapittel i Juke-historien. Juke etablerte seg som det originale forbildet i et voksende marked for små crossoverbiler, med stil og raffinement. Og nye Juke er igjen klar til å sette sitt stempel på det segmentet den skapte. Juke er allerede anerkjent som en trendsetter for design, og bilen har fått en rekke designforbedringer, nye motorer, nytt utstyr og et omfattende program for personliggjøring.

 

Blant endringene finner vi ny design av front og bakende, med større vekt på sportslige designdetaljer. En ny 1.2 DIG-T turbomatet bensinmotor med redusert størrelse gir høyere ytelser, bedre økonomi og lavere utslipp. Andre endringer er oppgradert 1.6 liters DIG-T motor, forbedret firehjulsdrift med Torque Vectoring system, nye lettmetallfelger, nytt audiosystem, siste generasjon NissanConnect navigasjon og infotainment system, Nissan Safety Shield, Nissans Dynamic Control system, pluss alternativt glasstak med åpning.

 

Endringer i bagasjeromsområdet har økt volumet med 40 prosent (opp til 345 liter) i versjonen med tohjulsdrift, noe som gi større fleksibilitet, og det er også større muligheter enn noen gang til å sette personlig preg på sin Juke. Et utvalg av nye farger og interiørtemaer er tilgjengelig i et antall forskjellige pakker.

 

I Geneve vises også den mer ekstreme, nye Juke Nismo RS, en modell med 218 hk, oppgraderte bremser, stivere karosseri og differensialbrems på versjonene med tohjulsdrift. Fullstendig informasjon om Nismo RS-modellene finnes her.

 

Juke er bestselger i premium B-segmentet, og har oppnådd meget gode resultater i mange europeiske land. Bestselgende motor er 1.6 liters bensin, mens toppmodellen Tekna står for mer enn en tredjedel av salget. Kjøpere har også blitt tiltrukket av et sterkt utvalg med spesialversjoner - særlig Shiro-modellen og de avanserte n-tec-modellene - mens den sportsorienterte Nismo har bidratt med inspirerende kjøreegenskaper og bredde til modellutvalget. Alle Juke modeller som selges i Europa, bygges i Europa, ved Nissans anlegg i Sunderland, Storbritannia, der man har økt kapasiteten for å dekke etterspørselene etter Juke og andre Nissan modeller.

 

Det har stor betydning for Nissan at Juke er har tiltrukket seg et stort antall kjøpere som er nye for merket. På europeisk nivå har hele 85 prosent av salget har gått til førstegangseiere av Nissan, og det gjør Juke til den modellen i Nissan-utvalget som har erobret flest kunder. For Norges del har også Juke erobret en del nye kunder til merket.

 

"Vi sjokkerte bransjen med Qashqai, den originale crossoveren, og vi har gjort det igjen med Juke. Juke er dristigere og mer annerledes enn Qashqai, og appellerer til et yngre og mer utadvendt publikum. Endringene vi har gjort på nye Juke, sammen med våre andre viktige crossovere, vil styrke denne appellen ytterligere for å bekrefte Nissans posisjon som det ledende merket i crossovermarkedet," sier Guillaume Cartier, Senior Vice President for salg og markedsføring for Nissan i Europa.

 

Nye Nissan Juke kommer i salg i Norge sommeren 2014. 

 

###

Om Nissan Europe 2014 

Nissan har en av de mest omfattende aktivitetene i Europa av noen av de oversjøiske bilprodusentene og har mer enn 14 500 ansatte innenfor lokalt basert design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk og salgs- og markedsføringsoperasjoner. I fjor produserte Nissans produksjonsanlegg i Storbritannia, Spania og Russland mer enn 635 000 biler inkludert mini-MPVer, prisvinnende crossovere, SUVer, nyttekjøretøyer og Nissan LEAF, verdens mest solgte elbil med 97% av kundene som sier de er meget tilfredse med bilen og 95% som sier de ønsker å anbefale bilen til venner. Nissan tilbyr nå 24 ulike og innovative produkter for salg i Europa og er posisjonert til å bli det viktigste japanske merket i Europa.

 

Nissan Nordic Europe Ltd. er Nissans import- og markedsorganisasjon for Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har omkring 181 ansatte og har sitt hovedkontor i Finland. http://www.nissan.no/