NISSAN E-NV200 KOMBINERER DET BESTE AV NISSAN LEAF OG NV200

  • Nullutslipp og lave driftskostander
  • Nissan e-NV200 kombinerer det helelektriske drivverket fra Nissan LEAF med det store lastevolumet fra NV200
  • Ny styling reflekterer 30% av komponenetene fra eksisterende NV200
  • Inntil 170 km kjørelengde (testet etter NEDC standard) og 120 km/t toppfart
  • CHAdeMO hurtiglading er tilgjengelig
  • Global produksjon av modellen ved Nissana fabrikk i Barcelona


Nissan fortsetter å dominere innen elbilsegmentet med introduksjonen av Nissan e-NV200, som bringer raffinement, null utslipp og svært lave driftskostnader til den kompakte varebilsegmentet. Med lanseringen av e-NV200 er Nissan den første bilprodusenten som har to helelektriske biler i globalt salg. e-NV200 kombinerer de to prisbelønte modellene - Nissan LEAF og Nissan NV200, tidligere "World Car of the Year" og "International Van of the Year".

 

Salget starter i Norge i september og e-NV200 vil være tilgjengelig som varebil eller fem-seter personbil. Bilen er i stor grad rettet mot bedrifter, men vil også appellere til private og større familier. Rekkevidden til e-NV200 er inntil 170 km (NEDC standard) og dette er mer enn gjennomsnittlig kjørelengde som er på 100 km daglig for over halvparten av varebileiere i dette segementet. Batteriet kan lades over natten ved å bruke 10 eller 16 Ampere, eller man kan benytte 32 Ampere og redusere tiden til 4 timer vs 16 Ampere, dersom man velger modellen med 6,6 kW lader. Med CHAdeMO DC 50 kW hurtiglader kan man lade batteriet fra 0-80 % på bare 30 minutter. I Norge finnes det rundt 80 hurtigladere og det er forventet større utbygging i år, mens i Europa er det etablert mer enn 1000 offentlige CHAdeMO hurtigladere.

 

"e-NV200 trer inn i et helt nytt markedssegment i forhold til Nissan LEAF og vil bistå oss i å fortsatt lede den elektriske revolusjonen. Vi nøyde oss ikke med å bare konvertere NV200 til en elektrisk variant, men vi har virkelig re-designet bilen for å skape et produkt vi mener vil tilby noe unikt, sier Guillaume Carter, senior vice president for salg og markedsføring i Europe.

 

Selv om e-NV200 er basert på eksisterende NV200, har den likevel gjennomgått en full utvikling av Nissans ingeniører. Drivverket har blitt endret på flere viktige områder for å passe inn i den nye modellen, mens det også er gjort endringer på karosseriet for å sørge for best mulig lastekapasitet. Varebilvarianten vil ha et lastevolum på 4,2 m3 og kan frakte to europaller, mens skyvedører på begge sider og stor åpning bak, gjør at inn- og utlasting er enkelt. En omfattende testperiode har blitt gjennomført i samarbeid med flere firmaer som FedEx, Coca-Cola, DHL og IKEA. Tilbakemeldingen fra førere og flåteansvarlige har blitt brukt for å fintune e-NV200 før start av serieproduksjon på Nissans største varebilfabrikk i Barcelona i Spania.

 

For mer informasjon om e-NV200 i detalj, vennligst gå til:

http://newsroom.nissan-europe.com/EU/en-gb/Media/Media.aspx?mediaid=116160

 

###

Om Nissan Europe 2014 

Nissan har en av de mest omfattende aktivitetene i Europa av noen av de oversjøiske bilprodusentene og har mer enn 14 500 ansatte innenfor lokalt basert design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk og salgs- og markedsføringsoperasjoner. I fjor produserte Nissans produksjonsanlegg i Storbritannia, Spania og Russland mer enn 635 000 biler inkludert mini-MPVer, prisvinnende crossovere, SUVer, nyttekjøretøyer og Nissan LEAF, verdens mest solgte elbil med 97% av kundene som sier de er meget tilfredse med bilen og 95% som sier de ønsker å anbefale bilen til venner. Nissan tilbyr nå 24 ulike og innovative produkter for salg i Europa og er posisjonert til å bli det viktigste japanske merket i Europa.

 

Nissan Nordic Europe Ltd. er Nissans import- og markedsorganisasjon for Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har omkring 181 ansatte og har sitt hovedkontor i Finland. http://www.nissan.no/