100% ELEKTRISKE NISSAN LEAF ER MEST SOLGTE BIL HITTIL I 2014 - OVER 10.000 NORSKE KUNDER HAR NÅ EN LEAF

Nissan LEAF har tatt norske kunder med storm og siden lanseringen i oktober 2011, har salget bare vært stigende. Elbilen som ble fjorårets 3. mest solgte personbil i Norge, har nådd enda en milepæl og hittil i 2014 troner den toppen som mest solgte bil med 1325 solgte biler og en markedsandel på 4,6%. Det viser at en stor gruppe norske bilkjøpere har fått øynene opp for elektrisk mobilitet og at elbilen LEAF fungerer meget godt for stadig flere norske bileiere.

 

Førsteplassen hittil i 2014 er en bragd i seg selv - at en elbil topper salgslistene i et land er unikt og viser at teknologien har overbevist en langt større kjøpegruppe i en tidligere fase enn man hadde turt å håpe på. Nissan er ledende innen elbilteknologi og har en langsiktig plan for dette. Da LEAF ble lansert i 2011, viste Nissan verden en elbil med en langt fremskreden teknologi, en 5-seter familiebil med mye utstyr og høy grad av sikkerhet. Nissan hadde tatt elbilen en langt skritt videre og har lansert 2. generasjon av LEAF og snart sin nye elbil, e-NV200, før de fleste andre bilmerker er på banen.

 

Et godt økonomisk valg

Norske politikere har lagt til rette for et godt salg av elbiler i Norge, men det var først når Nissan LEAF kom at elbilsalget virkelig tok fart. Årsakene er flere i tillegg til at dette er en godt utstyrt familibil med stor bagasjeromsplass og høy grad av sikkerhet, den fikk høyeste score i EuroNCAPs sikkerhetstest. LEAF er også et godt økonomisk valg for familien. Med meget lave «drivstoffkostander», lavere firmabilbeskatning, lavere årsavgift og fri passering i bomringer, gir dette store økonomiske fordeler.

 

Kuldepakke spesielt tilpasset nordisk klima

LEAF som leveres gjennom norske Nissanforhandlere, kommer med en «kuldepakke» som gjør at den er spesielt tilpasset våre klimatiske forhold. Dette inkluderer viktige komfortelementer som oppvarmede seter, ikke bare foran, men også bak som barn og andre baksetepassasjerer nyter godt av, samt oppvarmet ratt og oppvarmede sidespeil. I tillegg har LEAF et varmeteppe som beskytter batteriet under spesielt kalde forhold og som hindrer det i å fryse. Dette gir en ekstra trygghet for kundene.

 

Nissan LEAF leveres også med varmepumpe som i praksis betyr at varmeapparatet er mer effektivt og forbruker mindre strøm fra batteriet og det gir igjen lengre rekkevidde.

Garantert restverdi

Et annet aspekt som gir trygghet for LEAF-eierne, er muligheten for å finansiere bilen gjennom Nissan Finance og samtidig få en garantert restverdi på lik linje med konvensjonelle biler.

 

Godt utviklet Chademo hurtigladenettverk

De aller fleste kundene lader sin LEAF hjemme over natten, eller evt. på jobb, men i noen tilfeller er det behov for hurtiglading f.eks. når man vil ut på lengre turer og trenger å få mye strøm på bilen på kort tid. I deler av Norge er det et godt utviklet hurtigladenettverk for Chademo, standarden Nissan LEAF benytter, og det vil komme mange flere til i løpet av 2014. Dette gir LEAF-eiere en fordel kontra andre elbileiere som ikke benytter Chademo som standard.

Meget god kundetilfredshet

En meget viktig årsak til at LEAF har gjort det så godt i Norge, er de meget fornøyde kundene som har blitt veldig gode ambassadører for LEAF og Nissan. Interne undersøkelser viser at Nissan LEAF-eiere er mer tilfredse med sitt valg av bil enn de aller fleste. Godt over 9 av 10 kunder svarer at de er veldig fornøyde med bilen og at de trygt kan anbefale bilen videre til venner og kolleger.

 

Totalt sett er alle disse faktorene en viktig del av LEAFs suksess i Norge og globalt - Nissan var første ute og leverte et godt produkt som har blitt anerkjent både for god kvalitet og høy teknologi, og snart kommer elbilmodell nummer to på markedet - til høsten lanseres e-NV200 i Norge og den kommer både som varebil og 5-seter personbil.