AVIS I DANMARK KJØPER 400 LEAF

  • Den største private bestillingen av Nissan LEAF globalt sett
  • Bestillingen ble gjort med økonomisk støtte fra det danske energibyrået

Med kjøpet av 400 nye Nissan LEAF har Avis Bilutleie i Danmark satt en ny rekord med den største private bestillingen av elbiler fra Nissan. Takket være økonomisk støtte fra det danske energibyrået vil elbilene tilbys med en pris på kun 3,495 DKK (€468) pr. måned, alt inkludert. Dette anses for å være et stort skritt i retning av en elbilrevolusjon i Danmark.

Den store bestillingen og overleveringen av de første 400 Nissan LEAF ble feiret i dag med miljøvernminister Rasmus Helveg Petersen til stede. Tilstedeværelsen til den danske miljøvernministeren markerte det første av fire store prosjekter støttet av det danske energibyrået for å få flere elbiler på danske veier.

Avis og Nissan setter nye standarder for industrien 

Markedet for miljøvennlige biler er fortsatt i startgropen i Danmark, men den nye bestillingen fra Avis Bilutleie vil øke Danmarks salgstall med 60 % sammenlignet med 2013. Både Avis Bilutleie og Nissan forventer at dette initiativet vil skape større etterspørsel og være et gjennombrudd for elbilindustrien i Danmark.

«Flåteutvidelsen er et viktig skritt mot en mer miljøvennlig fremtid innen bilutleiebransjen og i Danmark generelt sett», sier Kasper Gjedsted, Managing Director hos Avis Bilutleie i Danmark. «Den økonomiske støtten fra det danske energibyrået gjør det nå mulig for oss å leie ut elbiler til en lavere pris enn tradisjonelle biler. Jeg er overbevist om at dette vil oppmuntre flere mennesker til å bytte til elbiler - spesielt offentlige institusjoner og bedrifter der elbil er en åpenbar flåteløsning», sier han.

Sjefen for Nissan i Danmark, Ralph Gonsalves, sier: «Dette er et viktig skritt for å få flere elbiler på danske veier. Vi vet at den beste måten å overbevise stadig flere mennesker til å kjøpe elbil på er å oppfordre virksomheter til å prøvekjøre Nissan LEAF og selv finne ut hvor komfortabel og enkel den er å kjøre. Det danske energibyrået har med sine flåteavtaler, vært til stor hjelp for oss i dette prosjektet, og vi er stolte over å være de første prosjektdeltakerne i denne avtalen der vi i år leverer 400 elbiler til Avis Bilutleie.

Den ledende elbilen med den laveste prisen på markedet 

Nissan LEAF er den mestselgende elbilen i verden mer mer enn 105 000 solgte biler. I Norge var LEAF totalt sett den tredje mest solgte bilen i 2013, med 4604 solgte biler, og var den mest solgte bilen i januar og februar 2014.  

Den nye Nissan LEAF-flåten hos Avis Bilutleie kan mini-leases innenfor en valgfri periode fra 1-36 måneder for kun 3 495 DKK pr. måned, inkludert moms, forsikring og uten depositum.

«Miljøvennlig transport er framtiden, men vi ser at noen av våre kunder fortsatt nøler med å bruke elbil. Derfor har vi valgt Nissan LEAF, den ledende elbilen på markedet, og samtidig gjort produktet så kostnadseffektivt, enkelt, praktisk og intelligent som mulig for å oppmuntre flere danske innbyggere til å lease elbil», sier Kasper Gjedsted.


For mer informasjon, ta kontakt med:
Kasper Gjedsted, Managing Director / CEO hos Avis Bilutleie i Danmark , +45 21 41 80 30 , file://fi-nne-nas-s100/data/Communications/PRESS%20RELEASES/2014/Norway/e-post%20til:k.gjedsted@avis.dk
Ann Strøby, Press Manager hos Nissan Nordic Europe Danmark , +45 20 66 22 06 , file://fi-nne-nas-s100/data/Communications/PRESS%20RELEASES/2014/Norway/e-post%20til:astroby@nissan-europe.com