START AV PRODUKSJON FOR NISSANS ANDRE HELELEKTRISKE BIL

  • Nissan e-NV200 er den andre modellen i rekken av Nissans utvalg av elbiler.
  • I dag er det global produksjonsstart på fabrikken i Barcelona av Nissans første elektriske varebil. 
  • Den nye varebilen leverer en nullutslippløsning for urban varelevering, taxiselskaper osv.  
  • e-NV200 deler drivlinjeteknologi med verdens bestselgende elbil - Nissan LEAF  

Nissan har startet produksjonen av sin andre helelektriske bilmodell - e-NV200 - som vil være tilgjengelig både som passasjerbil og lett varebil. Tilstede på seremonien var den spanske næringsministeren, José Manuel Soria, den katalanske presidenten, President Artur Mas og borgermesteren i Barcelona, Xavier Trias. Disse ble ønsket velkommen av Nissans Chief Planning Officer, Andy Palmer.

 

Nissans fabrikk i Barcelona vil være et globalt produksjonsanlegg for nullutslippbilen som vil være tilgjengelig både som lett varebil, passasjerbil og el-taxi.

 

Nissans totale investering i fabrikken i Barcelona er 431 millioner euro, og derav 100 millioner euro kun for produksjonen av e-NV200. Nissan vil i starten eksportere e-NV200 til rundt 20 internasjonale markeder, inkludert Japan, men dette vil økes etter hvert.

 

Chief Planning Officer hos Nissan Motor Co. Ltd., Andy Palmer, som deltok på arrangementet, sa følgende: «Denne dagen er en stor milepæl for Nissan med produksjonsstart på vårt andre helelektriske kjøretøy.  Dette skjer på et tidspunkt der elbiler er anerkjent som volummarkedteknologi. Mange konkurrenter er kun i startfasen når det gjelder lansering av sine første elbiler, der Nissan har en ledende rolle. Vi er stolte av at vår Nissan LEAF er verdens bestselgende elbil med mer enn 110 000 fornøyde kunder som nyter den stillegående og gode kjøreopplevelsen til en elbil».  

 

Barcelona vil være den første byen som lanserer e-NV200 som en helelektrisk el-drosje, et initiativ Palmer tror er viktig for byen, og han fortsetter: «El-drosjen e-NV200 har nå blitt et svært viktig tilskudd i kampen mot luftforurensning i storbyer. Et betydelig antall nullutslippbiler i Barcelonas gater vil sørge for renere luft for alle, og vi er sikre på at fremtidsrettede kommunestyrer ønsker å bringe disse fordelene til sine kommuner i de kommende årene». 

 

Frank Torres, Managing Director og Vice President hos Nissan Spain Industrial Operations, sa følgende: «Barcelona har fått æren av å produsere Nissans andre helelektriske modell, og dette er et resultat av mange års hardt arbeid og kvalitetsforbedringer fra teamet her. Dette er andre gang vi har produsert en modell i Spania for eksport tilbake til Nissans hjemmemarked i Japan, og jeg vil berømme den fantastiske innsatsen til mine kollegaer på fabrikken».

 

Barcelona er den eneste Nissan-fabrikken i verden som produserer den elektriske versjonen av e-NV200. De første kjøretøyene vil eksporteres til disse markedene i juni.

 

Forhåndssalget starter tidligere, men den offisielle salgsstart i Norge er i september.