NISSAN LEAF FEIRER "INTERNATIONAL NOISE AWARENESS DAY" MED EN STILLE KJØRETUR OP NATTEN GJENNOM EN SØVNIG EUROPEISK LANDSBY

For å markere den 19. «International Noise Awareness Day» (INAD), har Nissan tatt til gatene i en av Europas mest rolige lille landsbyer, midt på natten med en stille kjøretur med 100% elektriske Nissan LEAF.

 

Denne aktiviteten, men start og slutt i Provence Alpes Côte d'Azur i Frakrike, kom til for å demonstrere den store støyreduksjonen i en nullutslippsbil sammenlignet med en bil med tradisjonell forbrenningsmotor.

 

Verdens Helseorganisasjon (WHO) fastslår at minst 13.5% av europeisk befolkning er utsatt for trafikkstøy med nivåer over 55 dB, og som regnes som skadelig for menneskers helse*. Den medisinske effekten av høye støynivåer inkluderer søvnløshet (50dB), fedme (50dB), psykiske lidelser (60dB) og reduksjon i forventet levealder (50dB) *. Som et resultat, har Nissan filmet en "stille kjøretur" for å bidra til å støtte INAD i å øke bevisstheten omkring støyforurensning i Europa.

 

Videostuntet som er filmet i en av Europas mest rolige og stille landsbyer i de tidlige morgentimer, vises fire Nissan LEAF som kjører rundt i bakgater med høy hastighet uten å vekke opp noen. Beboere i landsbyen ble filmet mens de sov å overvåke deres reaksjoner.

 

For å se Nissan LEAF i aksjon, klikk her:  https://www.youtube.com/watch?v=k-rGQxTzxWo

Støyen i motoren i en Nissan LEAF er på 21dB*, det er mindre enn støyen fra en takvifte (26dB) - som er lavere enn Verdens Helseorganisasjons anbefaling for maksimal støy om natten (40dB).

INAD, som er lansert av Senter for Hørsel og Kommunikasjon (CHC), har som mål å øke bevisstheten rundt farene for hørsel og helse, ved eksponering av for mye støy - inkludert emosjonelle og fysiske helseproblemer som f.eks. høyt blodtrykk.

Adm.dir ved CHC, Laurie Hanin sier: «første «International Noise Awareness Day» kom i gang i 1995 for å øke den offentlige bevisstheten rundt skadelige påvirkniger fra støy. Som et resultat har flere tusen sjekket sin hørsel og mange flere har fått informasjon om hvordan de kan unngå å bli eksponert for skadelige støynivåer. Det er spennende å se hvordan Nissan viser fordelene ved deres helektriske Nissan i denne videoen. I tillegg til at den har null CO2-utslipp ved bruk og er snill for miljøet, er den også positiv for mennesker i form av at den bidrar til å redusere støy». 

Nissan LEAF, som ble lansert for snart fire år siden, fortsetter å gi forbrukere fordelene med en helelektrisk bil med blant annet: en stille, men dynamisk kjøreopplevelse, lavere driftskostnader og økt bekvemmelighet med lading hjemme.

Jean-Pierre Diernaz, direktør for elektriske modeller, Nissan Europe, kommenterte:  Elbiler vil spille en svært stor rolle for å skape "smarte byer» over hele verden - byer som tar sikte på å lage smarte løsninger for en rekke av byens problemer fra luftforurensning til trafikkaos. Målet er å bygge og utvikle slike byer for fremtiden for det beste for befolkningen. Som en del av dette, ønsker man at flere kjører elbiler som Nissan LEAF og den nye e-NV200, som Nissan lanserer senere i sommer.

Europeiske land med mest støy på dagtid*

Land

Antall personer som er eksponert for støynivåer over anbefalt nivå på 55dB

1. Storbritannia

5 millioner

2. Frankrike

3.8 millioner

3. Italia

1.6 millioner

4. Tyskland

1.5 millioner

5. Spania

1.2 millioner

6. Sveits

749.600

7. Belgia

477.100

8. Østerrike

464.000

9. Portugal

436.800

10. Tsjekkia

363.800

Europeiske land med høyest støy om natten*

Land

Antall personer som er eksponert for støynivå over anbefalt nivå på 40dB on natten

1. Storbritannia

3.8 millioner

2. Frankrike

2.6 millioner

3. Italia

158.200

4. Tyskland

911.800

5. Spania

773.600

6. Belgia

457.700

7. Sveits

289.900

8. Tsjekkia

273.600

9. Portugal

259.200

10. Østerrike

233.000

Noter

For mer informasjon om "International Noise Awareness Day", besøk: 

http://www.chchearing.org/noise-center-home/international-noise-awareness-day