NISSAN BEKREFTER SIN POSISJON SOM LEDER INNEN CROSSOVER-SEGMENTET

  • Med tre ulike modeller tilbyr Nissan det mest omfattende crossover-utvalget til markedet
  • Nissans innovasjon og visjoner ligger til grunn for hver enkelt crossover-modell
  • Dokumenterte resultater og forståelse for kundens behov

Det å skape et nytt, innovativt og vellykket segment i bilmarkedet er en prestasjon. I løpet av de siste syv årene har Nissan vært i forkant innen crossover-segmentet. Vi utvikler spennende nye modeller og utvider den unike Nissan-tankegangen til nye markedssegmenter.

 

Lanseringen av nye X-Trail og nye Juke illustrerer ytterligere Nissans sterke tilstedeværelse i crossover-markedet. Selv om flere andre merker har kommet til i segmentet de siste årene, finnes det ingen andre merker som tilbyr et så variert og komplett spekter av crossover-modeller.

Crossover-stilen - omskriving av regelboken for design

Med den banebrytende Qashqai som kom i 2007, endret designet av familiebiler seg. Qashqai kombinerer SUVens robuste utseende og høye kjørestilling med familiebilens driftskostnader og forbruk, og viser at med innovasjon og en dristig visjon kan eieren få i både pose og sekk.

Om man spoler syv år frem i tid, vil man se at Nissans visjon for fremtiden er tydeligere enn noensinne. Nissan har fokusert på å rendyrke de elementene som utgjør den perfekte crossover-bilen, og bruke sin kunnskap innen segmentet til å lage biler som skaper både begeistring og glede.

Nøkkelen til Nissans suksess er deres unike design-DNA. Alle tre medlemmene i crossover-familien har en rekke sammenfallende designelementer som gjør dem lett gjenkjennelig - den mest merkbare er en kraftig, V-formet grill. Bruken av store hjulbuer bidrar til å formidle en følelse av styrke og robusthet. Kjegleformet midtparti og elegante taklinjer tilfører alle de tre modellene en følelse av eleganse og sportslighet.

Tydelige designdetaljer som gir en fornemmelse av kvalitet har blitt en annen viktig del av Nissans crossover-design. Fra den originale frontlysutformingen på Juke til de særegne boomerang-aktige baklysene på Qashqai og nye X-Trail, har merket konsekvent presset grensene for design.

Nissans crossover-modeller har også satt nye standarder for interiørdesign, teknologi, eksteriør og utforming. Fra den første Qashqai-modellen til nye X-Trail har hver Nissan crossover inneholdt nyskapende design og funksjoner for å gjøre bilturen enklere, sikrere og mer komfortabel. Og det er ikke bare de praktiske funksjonene, som for eksempel utformingen av de teater-lignende seteutforminen på nye X-Trail, som gjør at Nissans crossover-modeller skiller seg ut.

Ny teknologi for alle

Nissan har en lang historie med å innføre banebrytende teknologi i sine biler. Merket mener at teknologi som normalt kun fås i premium og dyrere modeller, skal være tilgjengelig for alle, og har over lengre tid hatt en målsetning om å være først ute i segmentet med å innføre nye funksjoner.

En av de mest betydningsfulle eksemplene på Nissans teknologiutvikling er det kritikerroste NissanConnect-systemet. Det er tilgjengelig på alle crossover-modeller fra Nissan og tilbyr tilkobling av smarttelefoner. Nye NissanConnect gir tilgang til et stort antall applikasjoner som dekker musikk, sosiale nettverk, underholdning og reisevirksomhet via berøringsskjermer, er enkelt og intuitivt å bruke, og tilbyr funksjoner som vanligvis er forbeholdt dyrere biler. 

Blant de nyeste NissanConnect-funksjonene er et avansert satellittnavigasjonssystem som integrerer Googles Send-to-car funksjon og som gjør det mulig for sjåførene å planlegge en tur hjemmefra og deretter sende den til bilen sin og hente opp reiseruten der. Det er også mulig å se værmeldingen, eller finne f.eks. nærmeste bensinstasjon eller restaurant. 

Nye drivlinjer - større ytelser mer med mindre 

Det er ikke bare integrert bilteknologi som gjør Nissans crossover-modeller spesielle. Motorer, drivverk og hjuloppheng har blitt utviklet for å gi lave driftskostnader og høy grad av kjøredynamikk.

Gjennom bruk av intelligent teknologi og avansert ingeniørkunst, har Nissan vært i stand til å redusere størrelsen på en rekke bensin- og dieselmotorer, samtidig som ytelse og fleksibilitet opprettholdes. Mindre motorer veier mindre og har lavere indre friksjon, noe som gjør dem mer rentgående og drivstoffeffektive. Dette gir betydelige kostnadsbesparelser for eieren uten at det går på bekostning av ytelsen.

Alle de tre crossover-modellene er tilgjengelige med det effektive ALL-MODE 4x4i firehjulstrekk-systemet. Dette benytter teknologi som f.eks. dreiemomentvektorisering, som igjen bidrar til å gi maksimal trekkraft og bedre svingegenskaper.

 

Nye Juke, Qashqai og nye X-Trail kan også fås med Nissans avanserte automatgirkasse, kalt XTronic. Den er konstruert for å levere en jevn og naturlig kjøreopplevelse, men oppfører seg som en tradisjonell, flertrinns automatgirkasse ved hard akselerasjon. Ved roligere kjøring justeres girutvekslingen for å gi en så behagelig tur som mulig.