ÅPNING AV FØRSTE HURTIGLADER I SAMARBEIDET MELLOM NISSAN OG KIWI. PROSJEKTET «GRØNN PARKERING» INNEBÆRER INSTALLERING AV MINIMUM 50 LADERE VED UTVALGTE BUTIKKER LANDET RUNDT.

26 september 2014 

I dag åpner KIWI Norge sin første miljøbutikk på Auli i Romerrike. En del av miljøtiltakene KIWI har gjort, er installering av første hurtiglader i prosjektet «Grønn parkering». Nissan og KIWI samarbeider omkring prosjektet som er det mest omfattende hva gjelder utbygging av infrastruktur for hurtiglading. Hurtigladerne vil tilby multilading, det vil si ulike ladeløsninger og vil kunne brukes av de aller fleste modeller på markedet i dag.

 

Minimum 50 hurtigladere med universell landing

«For Nissan er det meget positivt at vi med dette samarbeidet har mulighet til å være med og bygge ut infrastrukturen, slik at elbilkunder får flere lademuligheter, og kan bruke elbilen sin i enda større grad og på lengre turer, sier Rune Pedersen, country manager for Nissan i Norge».

- Miljø er viktig for Kiwi, og vi ønsker å gjøre det enklere for kundene våre å velge miljøvennlig. Vi er ekstra glade for å kunne åpne den første hurtiglader for elbiler på vår første miljøbutikk her på Auli, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy. 

Minimum 50 hurtigladere vil installeres i utvalgte butikker landet rundt. Hurtigladerne, som leveres av Nissan, kan lade opp et normalt batteri inntil 80 prosent på kun 30 minutter. Nissan, som blant annet står bak landets mestselgende elbil, Nissan LEAF, har utviklet en hurtiglader som ivaretar CHAdeMO-standard (som Nissan, Citroen, Mitsubishi og Peugeot benytter), AC-standarden som brukes av Renault og CCS-standarden til Volkswagen og BMW. Tesla vil også ha mulighet for å lade på CHAdeMO-standard ved bruk av adapter. Det finnes ingen eksisterende hutigladere i dag med tre ladeløsninger, og ladere med alle ladestandarder vil være et forenklende ledd i elbilisters hverdag.

 

Prosjektdeltakerne  

Nissan står for størstedelen av investeringen i oppbyggingen av ladestasjonene, mens Kiwi tilbyr gratis lading for elbileiere ut 2014. Renault og Volkswagen støtter med midler for å få installert egne ladeløsninger.

Nissan har engasjert Infratek for arbeidet med alt forarbeid og selve installeringen av laderne, mens Fortum vil være operatør av laderne etter at de er oppe og i bruk.

Større bruksområde for elbiler 
En raskt voksende andel av norske bilkjøpere har fått øynene opp for elektrisk mobilitet og undersøkelser viser at elektriske biler også i stor grad fungerer som hovedbil i husholdningen. Det ruller rundt 35 000 elbiler rundt på norske veier i dag, og hovedhensikten med prosjektet er å gjøre hverdagen for elbilistene enklere, kjappere og billigere.

De neste hurtigladerne

Prosjektet Grønn parkering innebærer at minimum 50 universelle hurtigladere bygges ut ved KIWI-butikker landet rundt. Auli er første KIWI-butikk som får laderen på plass, men deretter kommer flere hurtigladere fortløpende og de første stedene de etableres er Oslo, Drøbak, Frogner, Modum, Ullensaker, Noresund, Sokna,  Billingstad, Trondheim og Kritiansand. 

Mer detaljert informasjon om de kommende KIWI-butikker som får hurtigladere innen kort tid:

STED

BUTIKK

 

 

Oslo

KIWI MØLLA

Thorvald Meyersgate 11

0555 Oslo

Drøbak

KIWI ULLERUDSLETTA

Loimaaveien 1

1447 Drøbak

Sørum/Frogner

KIWI  FJELLBO

Fjellboveien 1

2016 Frogner

Modum

KIWI ÅMOT SENTRUM

Stålfjæra 1

3340 Åmot

Ullensaker

KIWI KB KLØFTA

Trondheimsveien 62

2040 Kløfta

Noresund

KIWI NORESUND

 

3536 Noresund

Ringerike

KIWI SOKNA

Hallingdalsveien 30

3534 Sokna

Asker

KIWI BILLINGSTAD

Billingstadsletta 61

1396 Billingstad

Trondheim

KIWI NARDOBAKKEN

Nardobakken 2

7032 Trondheim

Kristiansand

KIWI SØRLANDSPARKEN

Barstølveien 60 A

4636 Kristiansand

###

For mer informasjon, kontakt:  
Marina Maneas Bakkum, PR- & Kommunikasjonssjef Nissan Nordic Europe, Norge +47 90 02 13 43/mmaneasbakkum@nissan-europe.com

Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonsrådgiver KIWI +47 988 44 830/ kristine.arvin@kiwi.no