NISSAN TAKKER LEAF-EIERE «EN MILLIARD GANGER»

  • Nissan LEAF-førere registrert på CarWings telematikk har til sammen kjørt ÉN MILLIARD KILOMETER globalt*
  • Totalt har Nissan LEAF-eiere spart mer enn 180 000 TONN CO₂-utslipp*
  • Over 147 000 Nissan LEAF er solgt globalt pr. dags dato

Nissan avslører at LEAF-eiere registrert på CarWings-systemet til Nissan LEAF totalt sett har spart over 180 000 tonn CO₂-utslipp*.

Denne utrolige bragden skjer nesten fire år etter at Nissan LEAF ble lansert i 2010 som én av de første masseproduserte helelektriske bilene. LEAF er i dag den mestselgende elbilen i historien med over 147 000 solgte enheter globalt, der 31 000 biler er solgt i Europa.

 

Takket være CarWings telematikk som brukes i LEAF har Nissan vært i stand til å lage en nøyaktig logg over den totale distansen som er kjørt med Nissan LEAF siden bilens lansering. Nissan har registrert antall kilometer i et online telleverk og involvert eierne aktivt i tellingen med en rekke videoer som viser de ulike milepælene.

Paul Willcox, Chairman for Nissan i Europa, sa følgende: «Vår oppgave var å se om Nissan LEAF eiere registrert med vår innovative CarWings-system kunne oppnå så mye som 1 milliard kilometer innen januar 2015, og vi er svært fornøyd med at vi har nådd denne milepælen tidligere enn forventet. Vi vil takke alle Nissan LEAF eiere for hjelpen med å nå denne milepælen som de første i verden. 

«Nissan LEAF var den første masseproduserte elbilen for hele familien som ble bygget og tilfredsheten blant eierne er den beste av alle Nissan-modellene. Denne nye milepælen viser bare at mange av våre kunder kjører mye samtidig som de nyter fordelene av stillegående kjøring med nullutslipp.»

 

Denne prestasjonen understreker suksessen og påliteligheten til Nissan LEAF og viser selskapets ledende posisjon på elbilmarkedet. Nissan fortsetter også å lede an innen elbiler med lanseringen av Nissan e-NV200, en kompakt varebil med nullutslipp, og Nissan e-NV200 Evalia, en svært romslig og fleksibel  familiebil for de som har behov for ekstra plass.   

*Totalen er basert på Nissans Global Data Center (GDC) fra 30.09.2014 (UTC). Avstanden og CO₂ er innhentet fra Nissan LEAF biler registrert med CarWings, ca. 54 % totalsalget globalt.