Robert Olsen fra Bergen er den heldige vinner av en Nissan LEAF Nordic

38-åringen Robert Olsen fra Bergen fikk nylig overlevert en helt ny Nissan LEAF Nordic til odel og eie. Han ble i høst trukket ut som den heldige vinneren blant de over 50 000 som deltok i NAFs store elbilundersøkelse.

 

NAF sin undersøkelse viser at nordmenn er opptatt av miljø og at elbilen er lønnsom i forhold til andre biler. 80 prosent av oss er positive til elbil. 76 prosent har et reisemønster og tilgang til ladekontakter som gjør at en elbil kunne passe for alle hverdagsreiene våre til jobb, butikken eller treningen.

 

Nissan LEAF er mest solgte personbilmodell i Bergen  

Nissan LEAF er 3. mest solgte personbilmodell i Norge med 4523 solgte enheter (per 8.11.2014). Den endte opp på samme plassering i fjor og har vært en meget populær bilmodell siden den ble lansert i oktober 2011. Det er Norges mest solgte elbil totalt sett og også den mest solgte elbilen globalt med over 147.000 solgte biler. 

Mens den holder 3.plass på landsbasis, tar den ikke bare pallplassering i Bergen, men sågar 1. plassen med 773 solgte biler så langt, noe som står for 7,3% markedsandel. Nissan LEAF var var like populær i fjor da den også tok førsteplassen i Bergen, langt foran nr. to på listen.

Nissan LEAF Nordic

Nissan LEAF finnes i fire ulike utstyrsmodeller, med den nylig lanserte Nissan LEAF Nordic versjonen. Den er basert på toppmodellen Tekna, men koster 7.000,- mindre. I motsetning til Tekna har denne stoffseter. I tillegg har den Mode 3 ladekabel (32 Amp), samt 10 timer gratis hurtiglading på en av de nye hurtigladerne som Nissan setter opp i samarbeid med KIWI.