Nissan og KIWI samarbeider om å sette opp et nasjonalt hurtigladenettverk for elbiler. I dag åpnes tre nye hurtigladere i Kristiansand og med det er 14 ladere i prosjektet åpnet.

Prosjektet «Grønn parkering» innebærer installering av minimum 50 hurtigladere  ved utvalgte butikker landet rundt. Klima- og miljøminister Tine Sundtoft åpnet offisielt prosjektet i april. Den første laderen kom opp tidligere i høst, og i dag åpnes tre hurigladere i Kristiansand. Det er forventet at totalt over 20 ladere er åpnet før jul, og innen 1. april 2015 skal minimum 50 ladere være åpnet.

 

Det gjør dette til et nasjonalt nettverk og den største satsning på hurtigladestasjoner for elbiler i Norge. Nissan og Kiwi samarbeider om å bygge ut infrastruktur til nytte for de mange LEAF-eierne og andre elbileiere. Hurtigladerne vil tilby multilading, det vil si ulike ladeløsninger, slik at de aller fleste elbilmodeller på markedet i dag kan benytte seg av dette tilbudet.

Minimum 50 hurtigladere med universell landing

«For Nissan er det meget positivt at vi med dette samarbeidet har mulighet til å være med og bygge ut infrastrukturen, slik at elbilkunder får flere lademuligheter, og kan bruke elbilen sin i enda større grad og på lengre turer, sier Rune Pedersen, country manager for Nissan i Norge».

 

Hurtigladerne, som leveres av Nissan, kan lade opp et normalt batteri inntil 80 prosent på kun 30 minutter. Nissan, som blant annet står bak landets mestselgende elbil, Nissan LEAF, har utviklet en hurtiglader som ivaretar CHAdeMO-standard (som Nissan, Citroen, Mitsubishi og Peugeot benytter), AC-standarden som brukes av Renault og CCS-standarden til Volkswagen og BMW. Tesla vil også ha mulighet for å lade på CHAdeMO-standard ved bruk av adapter. Det finnes ingen eksisterende hutigladere i dag med tre ladeløsninger, og ladere med alle ladestandarder vil være et forenklende ledd i elbilisters hverdag.

 

Mer enn dobler kapasiteten i Kristiansand

I dag åpnes to hurtigladere på Kiwi-butikken i Lund og en på Kiwi-butikken i Sørlandsparken - tre nye hurtigladere totalt i Kristiansansområdet og det betyr over en dobling av kapasiteten fra de tidligere to laderne som finnes. 

En raskt voksende andel av norske bilkjøpere har fått øynene opp for elektrisk mobilitet. Nissan LEAF er 3. mest solgte personbilmodell i Norge i år,  og undersøkelser viser at elektriske biler også i stor grad fungerer som hovedbilen i husholdningen. Hovedhensikten med prosjektet er å gjøre hverdagen for elbilistene enklere, raskere og billigere.

Disse hurtigladerne er nå åpnet

STED

BUTIKK

Oslo

KIWI MØLLA

Auli

KIWI AULI

Drøbak

KIWI ULLERUDSLETTA

Åmot

KIWI ÅMOT

Øyer

KIWI ØYER

Ullensaker

KIWI KB KLØFTA x 2 ladere

Ringerike

KIWI SOKNA

Asker

KIWI BILLINGSTAD

Otterstad

KIWI OTTERSTAD

Hønefoss

KIWI HONEFOSS

Kristiansand

KIWI LUND x 2 ladere

Kristiansand

KIWI SØRLANDSPARKEN