DHL EXPRESS BRUKER 50 NISSAN E-NV200 ELEKTRISKE VAREBILER I MILAN OG ROMA

Leveringen av 50 Nissan e-NV200 elektriske varebiler til DHL i Italia har nå startet etter at samarbeidsavtalen mellom Nissan Italia og DHL Express ble underskrevet i juli i fjor. Disse helelektriske varebilene vil brukes ved forsendelser og leveringer i Italia med start i Milano og Roma.

 

Med de nye bilene bekrefter DHL Express sin engasjement for å bli industriens mest miljøvennlige selskap. De har valgt Nissan, bilmerket med flest elbiler på veien. e-NV200 ble lansert sommer / høst 2014 og deler mye av teknologien med den prisbelønte Nissan LEAF, verdens mest solgte elbil globalt og i Europa.

«Leveringen av de første elektriske varebilene e-NV200 som vil brukes i de største italienske byene Milano og Roma, er nok et bevis bevis på Nissans engasjement for å spre bruken av elektrisk mobilitet i Italia», saBruno Mattucci, Managing Director, Nissan Italia.

 «Avtalen med Nissan er helt på linje med vårt miljøengasjement», uttalte Alberto Nobis, Managing Director, DHL Express Italia. «Bruken av disse innovative varebilene med nullutslipp er andre del av det globale GoGreen-programmet utformet av Deutsche Post DHL for å redusere konsernets globale CO2-utslipp med 30 % innen 2020. Dessuten vil bilene gjøre oss i stand til å implementere en bærekraftig logistikkstrategi i byen ettersom disse varebilene er spesielt godt egnet for leveringer i sentrum».

e-NV200 er testet av mange organisasjoner og flåter globalt, og har nå også tilfredsstilt servicekravene til DHL Express i Italia. Gjennom en simulert daglig bruk i Roma-området gjennomførte Nissans varebil 45 leveringer og 24 hentinger, helt på linje med den daglige arbeidskapasiteten til et tradisjonelt kjøretøy med en kjørelengde på ca. 120 km. Og alt dette godt innenfor den offisielle rekkevidden på inntil 170 km. Forskning viser at 70 % av europeiske varebiloperatører kjører mindre enn 100 km pr. dag, mens 35 % aldri overskrider 120 km. Firenze, Verona, Bologna, Napoli, Salerno, Bari og Catania vil sammen med Roma og Milano lansere e-NV200 til sine respektive DHL-flåter.

Ettersom Nissan e-NV200 er ideell for operasjoner i bykjernen der det er forbudt å kjøre med dieselmotorer er denne elektriske varebilen perfekt for bykjøring samtidig som man sparer store driftskostnader i forhold til en varebil med dieselmotor. Andre fordeler er meget god komfort takket være støyfri kjøring uten girskift og rask akselerasjon.

Nissan e-NV200 er utstyrt med en elektrisk motor, med batterier som kan lades fra 0-80 % på mindre enn 30 minutter ved hjelp av CHAdeMO-hurtigladesystem. Denne elektriske varebilen fra Nissan har kompakte utvendige mål, men allikevel klasseledende transportkapasitet. Varebilen har et lasterom på 4,2 m3, tilsvarende to europaller med en lastekapasitet på 770 kg. Batteriet som er plassert under gulvpanelet begrenser ikke lasteområdet og gir varebilen et lavt tyngdepunkt.