FRA PLAYSTATION TIL P1: GT ACADEMY-VINNERE KJØRER GLOBALT

  • Lucas Ordonez og Jann Mardenborough skal kjøre Nissan GT-R LM NISMO
  • GT Academy-vinnerne fra 2008 og 2011 skal konkurrere med de beste førerne i verden
  • Den erfarne NISMO-føreren Michael Krumm blir med på Nissans NISMO LM P1-team
  • Ordonez klatrer dermed til toppklassen i Super GT Championship 

GP3-vinneren Jann Mardenborough (Storbritannia) ble lansert som en av førerne til Nissans innovative LM P1 racerbil under bilutstillingen i Chicago Motor Show. I Yokohama, Japan ble det samtidig lansert at en annen GT Academy-vinner, Lucas Ordonez (Spania), er valgt ut til å kjøre Nissan GT-R LM NISMO sammen med NISMO-fører Michael Krumm (GER).

 

For tre år siden tok den 23-årige Mardenborough et friår fra studiene, og funderte på hva han ville gjøre videre i livet. Han brukte tiden til å spille PlayStation og se på forbildet Lewis Hamilton kjøre Formel 1.  Deretter kom han inn på Nissan GT Academy og livet hans ble forandret for alltid da han fikk drømmejobben.

 

I 2015 vant Jann i F1 Feeder Series, GP3, og konkurrerte mot de beste talentene i verden.  Hans innsats i 24-timersløpet Le Mans 24 gjorde at institusjonen la merke til den unge mannen fra Cardiff, Storbritannia som hadde tatt skrittet fra spiller til fører og dermed gått utenom den tradisjonelle veien til racing. I 2015 vil Jann konkurrere i FIA World Endurance Championship for Nissan.

 

"Jeg ønsker å vise at det finnes andre måter å nå motorsporttoppen på enn å holde på med dyr gokartkjøring i årevis , ved å vinne Le Mans," sa Mardenborough. "For meg er det en stor ære å bli valgt ut til å konkurrere i LM P1 for Nissan. Jeg har kjørt Le Mans to ganger i LM P2 så jeg har observert LM P1-bilene på nært hold. Tanken på at jeg skal kjøre en av disse bilene i år er veldig spennende. Nissan GT-R LM NISMO ser ut til å være klar til å bli historisk racerbil og jeg får æren av kjøre den."

Lucas Ordonez er den aller første vinneren i GT Academy, Nissans virtual-to-reality-historie.  Han var den første GT Academy-vinneren som kjørte Le Mans, og nådde overskriftene da han fikk en pallplassering. Det er derfor bare rett og rimelig at Lucas kjører Nissan GT-R LM NISMO på Le Mans. 

Spanjolen vil sammen med en annen Nissan Super GT-fører, Tsugio Matsuda, kjøre i den tredje GT-R som skal konkurrere på Le Mans i juni.  Før han reiser til Le Mans har Nissan derimot gitt ham en ny utfordring.  Etter å ha gjennomført debutsesong i japansk Super GT GT300 Championship viser Nissan at de har tro på Ordonez ved å plassere ham i toppkategorien av Super GT der han vil kjøre Nissan GT-R NISMO GT500. 

"Da jeg fikk klarsignalet til å kjøre Nissan GT-R LM NISMO og Nissan GT-R NISMO GT500 var det som å vinne GT på nytt," sa Ordonez. "I fjor var det helt utrolig å kjøre i Japan og lære alt om den unike racingkulturen der. Nå skal jeg kjøre i toppklassen i Japan, og på Le Mans vil jeg sitte i den ultimate GT-R.  Jeg vet at det høres ut som en klisjé, men GT Academy oppfyller virkelig drømmer ved å gi talenter muligheten til å få drømmejobben - akkurat som jeg fikk. Det er klart du må jobbe hardt for det, men du blir belønnet for strevet.  Jeg har aldri vært så spent før starten på en ny sesong."

NISMOs erfarne fører Michael Krumm skal delta sammen med Mardenborough og Ordonez i Nissans LM P1. Han var den aller første som kjørte Nissan GT-R LM NISMO. Krumm er velkjent for sin evne til å utvikle biler og bringer med seg masse erfaring til teamet. Denne gruppen på ni førere er en perfekt blanding av ungdom og erfaring nå som Nissan konkurrerer i LM P1-klassen.