NISSAN LANSERER SYV-SETER VERSJONEN AV DEN ALLSIDIGE OG STORE ELBILEN E-NV200

  • Nissan fremskynder lanseringen av syvseterversjonen av e-NV200
  • Syvseterversjonen er ment for VIP-transport, hoteller, taxier og privatkunder
  • Nedfellbar 2. og 3. seterad gjør syvseterversjonen til den mest allsidige elbilen på markedet
  • Spesialversjonen av Nissan LEAF, Europas mestselgende helelektriske bil, vises også under bilutstillingen i Genéve

Takket være økende behov fra både bedrifter og flåter har Nissan kunngjort å fremskynde lanseringen av syvseterversjonen av den helelektriske e-NV200.

 

En syvseterversjon har vært i Nissans planer helt fra begynnelsen av, og vil nå fylle et behov med en elbil som kan transportere flere mennesker. Syvseteren e-NV200 tilbyr en nullutslippløsning til både taxiflåter, skytteltrafikk og større familier. Den vil også være nyttig for bedrifter og privatpersoner med regelmessig fraktbehov der alle syv setene bare brukes en gang i mellom.

 

Director for Electric Vehicles hos Nissan Europe, Jean-Pierre Diernaz, forklarer lanseringen slik: "Vi har helt fra begynnelsen av planlagt å tilby større setekapasitet på Nissan e-NV200. Markedsbehovet har gjort at vi har valgt å fremskynde denne lanseringen med flere måneder for å tilfredsstille våre kunder. Nissan har mottatt forespørsler fra drosjeselskaper, VIP-transportfirmaer, hoteller og privatpersoner som er interessert i denne allsidige elbilen."

 

Syvseterversjonen av e-NV200 er konfigurert med to seter foran, tre i midten og to helt bak. Både 2.- og 3. seterad kan felles ned for å gi større bagasjeplass, noe som gjør denne nye versjonen til en meget allsidig bil i både kommersielt og privat bruk.  2. seterad skyves frem og 3. seterad felles ned til sidene for å åpne opp en stort lasterom på 2,94 m3. Denne lastekapasiteten tilsvarer plass til tre sykler. Med alle tre seteradene oppreist er lastekapasiteten på 443 liter med oppbevaringshylle i bagasjerommet, og opptil 870 liter fra gulv til tak. Dette gir seteplass til syv personer og stort bagasjevolum.

 

For å øke passasjerkomforten er syvseterversjonen utstyrt med klimaanlegg bak for å gi en jevnere kupétemperatur, også for de på 3. seterad.

 

Den nye modellen kan leveres med CHAdeMO-hurtigladesystem, noe som gir adgang til det største hurtigladesystemet i Europa med over 1 500 ladepunkter. Hurtiglading (tilvalg) gjør at førere kan reise på lengre kjøreturer eller kjøre flere korte turer i løpet av en dag med en kort "etterfylling". Brukere av e-NV200, slik som Taxi Electric i Nederland og C&C Taxis i Storbritannia, har installert egne hurtigladere for å økt anvendelse og fleksibilitet.

 

e-NV200 varebil og femseterversjon ble lansert i fjor sommer, og har allerede fått positiv mottakelse med bestillinger fra taxiselskaper over hele Europa, i tillegg til store flåter som DHL Express i Italia og APM-delen av Maersk Group.  Diernaz forklarer følgende: "Fordelene er tydelige ettersom elektrisitet som drivstoff er billigere enn diesel, selv med betydelige prisfall. Vedlikeholdet erogså rimeligere og bilen er mer stillegående, smidigere og raskere enn tilsvarende dieselbiler."

Den nye e-NV200-versjonen lanseres på bilutstillingen i Genève sammen med en spesialversjon av Nissan LEAF som hadde en rekordhøy salgsøkning på 33 % i i 2014. For å feire sitt fjerde år som den mestselgende helelektriske bilen både globalt og i Europa, er Limited Edition-versjonen utstyrt med iøynefallende nye 17" felger og enda mer standardutstyr.  Denne Limited Edition-versjonen basert på Acenta er utstyrt med to kabeltyper, der den ene typen brukes på ladepunkter med tradisjonelle vanlige plugger og den andre hurtigladekabelen brukes på ladestasjoner som er kompatible med 6,6 kW innebygd lader, noe som gjør at Nissan LEAF kan fullades på fire timer med en kompatibel 32 ampere strømforsyning.

Nissan e-NV200 7-seter leveres både som nyttekjøretøy i Kombi-versjon og i den godt utstyrte Evalia passasjerversjonen, og er tilgjengelig for bestilling fra april 2015.