NISSAN HAR STORE AMBISJONER FOR ØKT EUROPEISK VEKST

  • Crossovere, elbiler og autonom teknologi er integrert i strategien 
  • Det mest moderne modellutvalget i Nissans historie. 
  • Investeringer i forskning og utvikling vil skyve grensene for innovasjon 

Nissan styrker sin europeiske vekststrategi og har ambisjoner om å bli det foretrukne asiatiske bilmerket i Europa. Crossovere, elbiler og autonom kjøreteknologi, er viktige i denne prosessen, og Nissan vil fortsette å forsvare og fortsette sitt lederskap innen disse områdene.

 

I løpet av de siste 12 månedene har Nissan lansert 12 nye modeller i Europa og solgt mer enn 724 000 biler.  Nissan har svart på etterspørselen i crossover-segmentet med nye versjoner av Nissan Qashqai, Juke og X-Trail, og selskapet har satt nye rekorder med sitt utvalg av elbiler, samt begeistret enda flere med NISMO.

Nissans forpliktelse til dristig design, god kvalitet og tilgjengelig teknologi vises i dag med lanseringen av den nye SWAY konseptbilen, en bil som vil endre småbilsegmentet.  

"Vi har hatt vekst fem år på rad. Vår måte å styrke Nissan-merket, våre produkter og tjenester på ser ut til å fungere. Vi fortsetter å investere i vårt sterke produksjonsavtrykk her i Europa, og vi er godt posisjonert for ytterligere vekst på det europeiske markedet," sa Paul Willcox, Chairman for Nissan i Europa. 

Han la til: "Vi har sett det beste europeiske salget noensinne med 50 % vekst på 5 år, samt nye versjoner av de viktige modellene Nissan Qashqai, Juke og X-Trail, noe som har styrket Nissans lederskap i crossover-segmentet med et salg som overstiger 410 000 biler."

Nissans sterke produksjonsavtrykk i Europa har vært og er viktig for selskapets vekst, og har gitt Nissan økte markedsandeler i mer enn 65 % av de europeiske markedene de opererer i.

Nissans suksess innen salg og produksjon har ført til prisbelønte produkter i viktige segmenter, slik som elbilsegmentet med 15 000 solgte LEAF i Europa i 2014.  Senere i år feirer Nissan LEAF 5 år, og vi lanserer blant annet to nye elbilmodeller - en syvseterversjon av e-NV200 og en spesialversjon av LEAF.

Nissan fortsetter å forme fremtiden innen mobilitet ved å investere betydelige beløp innen forskning og utvikling for å bringe banebrytende teknologi til så mange kunder som mulig. Selskapet har forpliktet seg til å bringe autonome biler på markedet innen 2020, noe som gir et helt nytt markedstilbud bygget på enkelhet, sikkerhet og tilgjengelighet.

Mange av morgendagens innovasjoner har Nissan allerede gjort tilgjengelig for dagens kunder, blant annet filskiftevarsling, avstandskontroll (Distance Control Assist), Around View Monitor og blindsonevarsling.

"I løpet av de siste årene har vi redefinert hva Nissan betyr for våre kunder. Våre prisbelønte crossovere, utvalget av elbiler og utviklingen innen autonom kjøring, samt Nissan Safety Shield og Around View Monitor, er allerede tilgjengelig i dagens biler," la Willcox til.