NISSAN REDEFINERER DESIGN FOR KOMPAKTE SMÅBILER MED SWAY

  • Dristig design redefinerer utseendet til kompakte småbiler
  • Skarpe eksteriørlinjer med elegant og enkelt interiør
  • Viser friskt og sofistikert design for det kompakte småbilsegmentet

Innovativt design ga oss Nissan Qashqai og Juke - to av de største bilsuksessene de siste årene. Nå har Nissan brukt det samme radikale designet i et av de viktigste segmentene på markedet - det kompakte småbilsegmentet.

 

Sway lanseres under bilutstillingen i Genève 2015 og gir et lite glimt av hvordan en fremtidig generasjon kompakte Nissan-modeller kan se ut hvis selskapets nye designstrategi ble benyttet på en europeisk småbil. Dette er en konseptbil bygget spesielt for det europeiske markedet med sitt emosjonelle og spennende design.

 

Sway er ment som et friskt pust i det kompakte småbilsegmentet, tradisjonelt sett et konservativt segment på markedet. Med skarpe linjer, markant front og elegant og enkelt interiør sammen med dristig bruk av farger, viser konseptet et vågalt og emosjonelt design.

 

Interiøret benyter for eksempel teknikker som vanligvis finnes i industriell arkitektur, slik som elementer av strukturell aluminium. Dette uttrykker både enkelhet og styrke, men også et fokus på detaljer og bruk av farge og materialer assosiert med premium elementer.

 

Bilens eksteriør har fire særpreg - V-motion grillen, flytende tak, boomerangformede lys og forhøyet C-stolpe - for å skape en ny designsignatur som allerede er kjent gjennom Nissan Lannia Concept som ble presentert i Beijing under Auto China 2014, i tillegg til nye Nissan Murano som nylig ble lansert i USA. Sway viser for første gang frem dette nye designet på en designbil i småbilsegmentet, mens fremtidige Nissan-modeller i ulike markedssegmenter i alle regioner vil følge denne styling-retningen.

 

Sways særpregede linje begynner med V-motion grillen som er startpunktet for en dristig kontur som avrundes over panseret og forhjulene. Dette designet fortsetter bak bilen, noe som gir sideprofilen en markant form.

 

Langs V-motion grillen sitter de boomerangformede frontlyktene. Vanligvis skapes den boomeranglignende utformingen ved hjelp av LED-lys i en mer tradisjonell utforming, men her skaper lyktene selv signaturformen, mens LED-lysene skaper et utseende som minner mer om et par øyne som overvåker veien foran.

 

Den boomeranglignende signaturen på baklysene er like markant. Doble trapesformede eksosrør finnes på hver side av nummerskiltet mot midten av bilen i stedet for under støtfangeren.

 

Komplekse bakdører har en forlenget sidelist og velformede og rundskårne skjermer som dekker bakhjulene. En oppadgående flikk mot glasslinjen bak reduserer C-stolpen mellom døren og det flytende taket til et minimum. For å gjøre inn- og utstigningen enklere finnes det ingen sentral B-stolpe og bakhengslede bakdører på denne konseptbilen.

 

Et annet element med Nissans nye design er det flytende panoramaglasstaket innrammet av en forlenget C-formet konstruksjon som går fra A-stolpene langs siden av taket til den bakre «krysskoblingen» over bakluken. På konseptbilen fremheves denne strukturen ved bruk av en dristig oransje farge som står i kontrast til den blågrå karosserifargen. 

 

Den særpregede og nydesignede X-strukturen midt på taket med krysspunktet på X-en over forsetepassasjerene, gir ekstra god stivhet.

 

Glasstaket har to store fordeler: passasjerene kan nyte en følelse av frihet og romslighet, mens de på utsiden kan beundre interiøret.

 

I tillegg er Sway unik når det gjelder fargekoordinering mellom eksteriør og interiør.

 

Bilens karosserifarge er «bluish dawn grey», en blåaktig gråfarge som er synlig under lys, harmonisert med en oransje kontrastfarge. Den sofistikerte fargekombinasjonen skiller seg vakkert ut i det europeiske bylandskapet.

 

Interiøret har en mørkere, dypblå farge med elfenbein og oransje kontrastfarger som matcher interiøret for å gi en følelse av fellesskap.

 

Inspirert av IDx showbilen som ble lansert under bilutstillingen i Tokyo 2013, har Sway sluttet seg til og utviklet interiørdesignkonseptet med et glidende vingeformet dashbord.

 

Drivkraften bak den glidende vingeutformingen er den elegante enkelheten. Resultatet er et funksjonelt interiør der ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

 

Dørhåndtakene er designet som en integrert del av aluminiumselementene. Selv tre-eikers rattet har en retroaktig enkelhet over seg, med kvadratisk bunnseksjon og eiker i aluminium.

 

Kun to instrumenter er plassert rett foran føreren. De andre funksjonene befinner seg på et nettbrett midt på dashbordet som kan brukes av både fører og forsetepassasjer.

 

De lette setene i aluminiumstruktur er kledd med et stoff i semsket kvalitet og fremheves delvis av et materiale med perlemoraktig effekt. Fargekoordineringen med sterke blåfargede og oransje interiørelementer er en perfekt komplettering av karosserifargen.

 

Selv om dette er en kompakt bil med et ryddig interiør og uten B-stolpe, gjør bruken av enkle, elegante strukturer at interiøret virker enda romsligere.

 

«Vi tror at Sway fortsetter vår tradisjon med å utfordre markedssegmentene ved å bringe noe helt nytt og særpreget, akkurat som vi gjorde med Nissan Qashqai og Juke.

 

Med denne nye konseptbilen som vil vises for første gang under bilutstillingen i Genève, eksperimenterer vi for å se hvordan Nissan kan bringe nye designideer til det kompakte småbilsegmentet,» sa Shiro Nakamura, Senior Vice President og Chief Creative Officer, Nissan Motor Co., Ltd.

 

Paul Willcox, Chairman for Nissan Europa, sa følgende: «Nissan står for dristig, innovativ design på det europeiske og globale bilmarkedet, og vår vekst i Europa er et resultat av enestående nye produkter som defineres av flott design. Sway viser hvor viktig design er for Nissan i oppbyggingen av vårt varemerke og for vår videre vekst.»

Sway Dimensjoner (mm)

Lengde

4 010

Bredde

1 780

Høyde

1 385

Akselavstand

2 570