PÅLITELIGHETEN TIL BATTERIENE I NISSAN LEAF OVERBEVISER KYNIKERE OG KRITIKERE

  • Nissan rapporterer om 99,99 % pålitelighetsgrad på batteriene i Europa, basert på undersøkelser i løpet av de fem årene bilen har vært på markedet.
  • Mer pålitelig enn en bensin- eller dieselmotor i henhold til industrigjennomsnittet.
  • Nissan LEAF er verdens mestselgende helelektriske bil med over 165 000 solgte enheter globalt.

Fem år etter lansering av helektriske Nissan LEAF og med mer enn 35.000 solgte biler i Europa, viser data fra Nissan at 99,99% av batteripakkene fortsatt fungerer tilfredsstillende.

I virkeligheten er feilprosenten på batteripakkene lavere enn 0,01 % - eller totalt sett kun tre enheter i Europa - en brøkdel av de sammenlignbare tallene i bilindustrien ved feil på forbrenningsmotorer.

 

For å vise den langvarige påliteligheten til batteriteknologien har Nissan sporet opp en av de første LEAF-modellene der eieren, etter tre års regelmessig bruk, ennå ikke har opplevd problemer med batteriet.http://youtu.be/6V1bJJwJhEg

 

Elbilforkjemper og programleder på online TV-kanalen Fully Charged, Robert Llewellyn, kommenterte: «Dette kommer ikke som en overraskelse. Det var mye usikkerhet rundt elbilteknologi i begynnelsen, men med et stadig økende salg har jeg vanskelig for å se at disse mytene har noe hold i virkeligheten.»

Nissan LEAF slo tidligere salgsrekorder og oppnådde 33% salgsøkning i 2014, mer enn 1/4 av det voksende europeiske elbilmarkedet, med 15 098* solgte enheter.

Jean-Pierre Diernaz, Director of Electric Vehicles for Nissan Europe, kommenterer: «Fakta taler for seg selv. Antall batterifeil i våre biler er ekstremt lave, og selv den mest iherdige kritikeren kan ikke bestride dette faktum.

Nissan LEAF ble lansert for over fire år siden i 2010, som den første masseproduserte, helelektriske bilen. LEAF er i dag den mestselgende elbilen noensinne med over 165.000 solgte enheter globalt, der mer enn 35.000 biler er solgt i Europa. Til sammen har disse bilene kjørt over 1 million kilometer*.