EN NISSAN LEAF MED SELVLYSENDE LAKK BRUKES TIL Å LAGE ET SELVLYSENDE MALERI

  • Nissan bruker en "selvlysende" LEAF til å "male" et enormt selvlysende maleri
  • Ian Cook, fra Popbangcolour kjørte med Nissan LEAF over et stort lerret for å male et selvlysende maleri
  • Det 207,68 m2 store maleriet tok 61 timer å lage og 60 liter med selvlysende lakk
  • Se filmen her

Nissan og Ian Cook har skapt et enormt kunstverk med en selvlysende LEAF til å male et 207,68 m2 stort selvportrett.

Maleriet, som fremstiller fronten på en LEAF, ble skapt av den visuelle kunstneren Ian Cook fra Popbangcolour. Ian, som vanligvis jobber med radiostyrte biler, var rask til å takke ja til Nissans utfordring om å jobbe med dette prosjektet der en Nissan LEAF i full størrelse skulle kjøre over lerretet slik at dekkene etterlot flekker med selvlysende lakk.

 

Maleriet, som tok over 61 timer og 60 liter med selvlysende akryllakk å lage, er utformet på et gigantisk PVC-belagt lerret.

Fans kan se kunstverket som ble filmet her.

Lakken som er brukt på denne LEAF-modellen absorberer UV-energi på dagtid og gløder om kvelden. 

Cook kommenterer: "Dette har vært en av de mest utfordrende maleriene jeg noensinne har blitt spurt om å lage, men det ser fantastisk ut! Den selvlysende Nissan LEAF er en av de mest ekstraordinære tingene jeg noensinne har benyttet som maleverktøy."

 

Nissan LEAF ble lansert i 2010, og var den første masseproduserte, helelektriske bilen i verden. Den er nå den mestselgende elbilen i historien. Lakken ble benyttet på denne spesialmodellen for å vise hvor mange Nissan LEAF-eiere som lader opp bilene sine med solenergi hjemme hos seg selv.