NISSAN OG KIWI ÅPNER NY HURTIGLADER FOR ELBIL I SVOLVÆR I LOFOTEN. DETTE ER ÅPNING AV LADER NUMMER 33 I PROSJEKTET "GRØNN PARKERING"

Prosjektet "Grønn parkering" innebærer installering av minimum 50 hurtigladere ved utvalgte KIWI-butikker over hele landet. Klima- og miljøminister Tine Sundtoft åpnet offisielt prosjektet 1. april 2014. Den første laderen kom opp høsten 2014,  og nå er hurtiglader nummer 33 i Nissan og KIWI samarbeidet, som vi kaller "Grønn parkering", på plass. Dette er første hurtiglader i Lofoten.

 

Dette blir et nasjonalt nettverk og den største satsning på hurtigladestasjoner for elbiler i Norge. Nissan og Kiwi samarbeider om å bygge ut infrastruktur til nytte for Nissan LEAF- og andre elbileiere. Hurtigladerne tilbyr multilading, det vil si ulike ladeløsninger, slik at de aller fleste elbilmodeller på markedet i dag kan benytte seg av dette tilbudet.

Over 50 hurtigladere med universell landing

Hurtigladerne, som leveres av Nissan, kan lade opp et normalt batteri inntil 80 prosent på kun 30 minutter. Nissan, som blant annet står bak landets mestselgende elbil, Nissan LEAF, har utviklet en hurtiglader som ivaretar CHAdeMO-standard (som Nissan, Citroen, Mitsubishi og Peugeot benytter), AC-standarden som brukes av Renault og CCS-standarden til Volkswagen og BMW. Tesla vil også ha mulighet for å lade på CHAdeMO-standard ved bruk av adapter. Det finnes ingen andre eksisterende hutigladere i dag med tre ladeløsninger, og ladere med alle ladestandarder vil være et forenklende ledd i elbilisters hverdag.

 

Hurtiglader i Svolvær

I går åpnet første hurtiglader i Lofoten. Fra før finnes en hurtiglader i Vesterålen og den har Nissanforhandleren Vesterålen Bil i Sortland, satt opp utenfor hos seg. Med denne hurtigladeren på plass i Lofoten er det nå enklere for elbileiere å benytte bilen over lengre strekninger.   

 

"For Nissan er det meget positivt at vi i samarbeid med KIWI har mulighet til å være med og bygge ut infrastrukturen slik at elbilkunder kan bruke bilen sin på lengre turer", sier Anders Mamen-Lund, country manager for Nissan i Norge. "Det er KIWI som står for utvelgelsen av hvilke KIWI-butikker som får hurtigladere, men det gleder oss at et av valgene falt på KIWI i Svolvær. Svolvær som en del av Lofoten representerer en flott, men også sårbar natur, og det er derfor givende å kunne bidra til at elbilkunder i større grad kan benytte sin elbil til daglige gjøremål", avslutter Mamen-Lund.  

 

En raskt voksende andel av norske bilkjøpere har fått øynene opp for elektrisk mobilitet. Nissan LEAF var 3. mest solgte personbilmodell i Norge både i 2013 og 2014. Høsten 2014 lanserte Nissan sin andre og tredje elbil - nemlig den større 5-seter familiebilen e-NV200 Evalia, og e-NV200 varebil. Undersøkelser viser at elektriske biler også i stor grad fungerer som hovedbilen i husholdningen. Hovedhensikten med prosjektet er å gjøre hverdagen for elbilistene enklere, raskere og billigere.

Firmaet Infratek står for installeringen av hurtigladerne og Fortum er ansvarlig for driften etter at de er satt opp. 

For oversikt over hvilke hurtigladere som er åpnet og hvor de ligger, finner du her blant annet her:http://www.elbil.no/elbilfakta/elbillading/hurtigladekartet