NISSAN ER NÅ DET MESTSELGENDE ASIATISKE BILMERKET I EUROPA

  • san avsluttet første halvår som det mestselgende asiatiske bilmerket i Europa.
  • Nissan solgte 384 726 biler i løpet av de første seks månedene i 2015, opp 4,3 % fra i fjor
  • Suksess drevet frem av Nissans mest attraktive og kraftigste modellutvalg noensinne  

Rolle, Sveits (16. juli, 2015) - Nissan kunngjorde i dag rekordsalg i løpet av de første seks månedene i 2015, noe som gjør merket til det mestselgende asiatiske bilmerket i Europa. Nissan solgte totalt 384 726 biler i løpet av de første seks månedene i 2015, en økning på 4,3 % fra i fjor.

Nyregistrerte biler økte også i første halvdel av 2015 på en rekke store markeder, inkludert Storbritannia (+34 %), Spania (+18 %) og Tyskland (+11 %)* i forhold til Nissans hovedkonkurrent. Med et konsekvent høyt salgsvolum av Nissan Qashqai og den helelektriske Nissan LEAF, har Nissan nå en markedsandel på 4,2 % i Europa.

Denne suksessen etterfølger rekordåret CY2014, et år der Nissan Europe hadde sitt høyeste volum og markedsandel noensinne, med økt salg fem år på rad. Veksten ser ut til å fortsette i 2015. Bare denne måneden har Nissans anlegg i St. Petersburg, som bl.a. produserer den nye X-Trail, feiret produksjonen av sin bil nr. 200 000, noe som gjør det til det raskest voksende anlegget i Russland. I Italia har personbilsalget økt mer over 23 % i første halvår 2015 med 32 611 solgte enheter.

Nissan Europe Senior Vice President of Sales and Marketing, Guillaume Cartier, sa følgende: "Det vi gjør med vårt varemerke, våre produkter og vårt serviceløfte ser ut til å fungere. Vi er stolte over at kundene fortsetter å ha tillit til Nissan ved å gjøre oss til det bestselgende asiatiske bilmerket i Europa. Vi vil jobbe enda hardere fremover for å gi mer til våre kunder - større utvalg, større verdi og mer innovative og spennende produkter."

Han la til: "Disse resultatene er et bevis på vår forpliktelse til kvalitet, ytelse og være først ute med å bringe de nyeste teknologiene til alle.  I år er vi stolte over å feire Nissan LEAFs 5-års jubileum. Med 184 000 solgte enheter globalt og over 93 % kundetilfredshet er LEAF fortsatt verdens mest solgte elbil. Vi kunne ikke oppnådd denne fantastiske suksessen uten hjelp fra våre medarbeidere, kunder, forhandlere, partnere og leverandører. Så dette er virkelig et historisk øyeblikk for alle tilknyttet Nissans virksomhet." 

Salget av Nissan Qashqai fortsetter å sette rekorder med totalt 2,5 millioner solgte enheter. Storbritannia, hjemstedet til den europeiske produksjonen av den prisbelønte Qashqai, hadde et sterkt år med 88 000 solgte biler i løpet av de seks første månedene i 2015, noe som er den høyeste markedsandelen for en personbil noensinne i Nissans historie. Dette ble gjenspeilet i Frankrike der Nissan satte ny rekord med en markedsandel på 3,7 % i løpet av de seks første månedene i 2015.

Nissan investerer store summer i forskning og utvikling, og har bevist sin suksess ved å levere dristig design, god kvalitet og tilgjengelig teknologi til alle, noe som styrker Nissans verdier for innovasjon og begeistring. Disse investeringene vises gjennom vårt lederskap innen crossovere med lanseringen av X-Trail og Juke.

* Tallene er industristandardiserte registreringer fra offisielle, nasjonale kilder.  

 

CY2014  

Jan til juni 

CY2015  

Jan til juni 

Antall solgte Nissan-biler 

368 314

384 726