NY VERSJON AV NISSAN LEAF MED 30 KWH BATTERIPAKKE OG REKKEVIDDE PÅ 250 KM

  • 26% økning av rekkevidden - opptil 250 km* på én lading
  • Nissan er først i segmentet med å lansere 30 kWh batteriteknologi
  • Oppdatert design gir bedre ytelse
  • Nytt NissanConnect infotainment system med bedre funksjonalitet
  • Oppdatert eksteriørdesign med nye detaljer og fargevalg

Nissan oppdaterer nok en gang sine elbiler for å gi bedre ytelse, flere praktiske funksjoner og bedre kjøreopplevelse. Den oppgraderte Nissan LEAF gir nå førerne 250 km rekkevidde, det er best i segmentet.

 

Denne milepælen er mulig takket være lanseringen av det nye 30 kWh batteriet.Sammen med fornyet design, teknologi og tekniske detaljer, vil den nye 2016 modellen med lengre rekkevidde gjøre LEAF attraktiv for flere kundegrupper og være et reelt alternativ til biler med forbrenningsmotorer.

 

Paul Willcox, styreleder for Nissan Europe, kommenterer: "Nissan LEAF, den mestselgende elbilen globalt, har nå blitt enda bedre. Med opptil 250 km rekkevidde åpner modellen nå opp for tusenvis av førere i Europa som tidligere var skeptiske til elbiler. Den lengre rekkevidden vil gjøre LEAF-eierskapet til et enkelt førstevalg for enda flere førere."

 

Nytt batteri, ny teknologi, fortsatt like brukervennlig

Nissan LEAF sitt nye batteri på 30 kWh gir lengre rekkevidde uten at det går på bekostning av romsligheten. Batteripakken er tilgjengelig i utstyrsversjonene Acenta og Tekna. Bilen har nøyaktig de samme utvendige dimensjonene som den eksisterende 24 kWh modellen, og veier bare 21 kg mer.

 

Nøkkelen til den økte ytelsen på det nye batteriet er oppdatert innvendig design og batterikjemi. Bruken av karbon, nitrogen og magnesium med elektrodene gir bedre ytelse samtidig som endringen av cellesammensetningen også bidrar til forbedringen. Nissan øker garantien for batterikapasitet for det nye 30 kWh batteriet til 8 år / 160 000 km. 

 

Ladingen av LEAFs nye 30 kWh batteri er like enkelt og problemfritt som tidigere. Akkurat som med den nåværende LEAF-modellen kan kunder lade bilen hjemmefra, med offentlige ladere eller fra hurtigladenettverket (3-faset, 400 V) som er i rask utvikling i Norge og Europa, og er det beste ladenettverket tilgjengelig per i dag.

 

Ny IT-teknologi gir eiere enda bedre kontroll

En av LEAFs mest anerkjente og nyttigste funksjoner er muligheten eieren har til å samhandle og fjernstyre via NissanConnect for elbiler. Fra kontroll av ladestatus til forvarming av kupeen på kalde vinterdager, har eiere over hele verden benyttet denne avanserte telematikken via sin smarttelefon for å gjøre livet enda enklere. NissanConnect for elbiler gir ikke bare bedre komfort, men forbedrer også rekkevidden takket være muligheten til å forvarme eller avkjøle kupeen uten bruk av batterienergi.

 

Nissan LEAF med 30 kWh batteriet lanserer en betydelig oppdatering av denne teknologien med et nytt NissanConnect system for elbiler som erstatter det tidligere Carwings-oppsettet. Det oppdaterte systemet beholder de nyttige elementene fra det opprinnelige systemet, men har i tillegg en mye enklere aktiveringsprosess og et nytt design.

 

En av de mange fordelene med NissanConnect systemet, er at føreren lett kan søke opp tilgjengelige ladestasjoner og hvilke som er i bruk / er opptatte. Den nye generasjonen NissanConnect gir sømløs integrering, et helt nytt navigasjonssystem og varsling om vedlikehold. 

LEAF 30 kWh - verdens mest solgte elbil er blitt enda bedre

Alle Acenta og Tekna 2016-modeller av Nissan LEAF er utstyrt med den nyeste versjonen av NissanConnect infotainment systemet. Med et nytt grensesnitt og digital radiomottaker, har det nye systemet også en kapasitiv 7" berøringsskjerm som lar eiere zoome inn og ut av kart og sveipe mellom menyene på skjermen.

2016-modell LEAF laserer også flere små endringer av eksteriørdesignet, inkludert nytt tak og en ny farge. 

Produksjonen av den oppdaterte Nissan LEAF vil fortsatt foregå ved Nissans fabrikk i Sunderland i Storbritannia, og salget i Europa vil starte i januar 2016. Pris for 30 kWh modellen vil være 16.800,- høyere enn for 24 kWh modellen. Endelig prisliste og spesifikasjoner vil kunngjøres om kort tid.

*   NEDC (New European Driving Cycle) tall vil bli bekreftet senere