NISSAN SIN CROSSOVERSUKSESS FORTSETTER

  • Andre generasjon Qashqai når en milepæl på 500 000 produserte biler på rekordtid
  • Juke markerer fem år på salgstoppen av sitt crossoversegment
  • Den nye generasjonen X-Trail feirer 1-årsdagen med en ny 1,6 DIG-T 163 hk motor
  • Nissan Gripz Concept gir et glimt av Nissans crossoverfremtid

11 år etter at Nissan viste den opprinnelige Qashqai konseptbilen, som åpnet opp for et stort crossoversegment, har crossovere fra Nissan vunnet utallige priser og solgt godt innen alle markedssegmenter de konkurrerer i.

Nye Nissan Qashqai passerer en halv million enheter  

Takket være sterk global etterspørsel og en stadig økende liste lovord, setter Nissan nok en gang nye produksjons- og salgsrekorder med andre generasjon Qashqai. Til tross for at den bare har vært på markedet i 21 måneder, har den nye Qashqai allerede passert en halv million enheter produsert ved anlegget i Sunderland tidligere denne måneden. 

Siden produksjonen startet i 2014 har det blitt produsert en ny Qashqai hvert 62. sekund, eller 58 enheter i timen.  Qashqai tilbyr en pakke av kvalitet, styling og teknologi gjør bilen til den bestselgende crossoveren i Europa.

Juke feirer fem år på topp

Det er ikke bare Qashqai som kan feire - Nissan Juke fortsetter å befeste sin posisjon som Europas favoritt innen kompakte crossovere, nøyaktig fem år etter at den kom på markedet. 

Juke, som fikk en lang rekke nye designdetaljer og tekniske oppdateringer i 2014, har blitt merkets nest mest solgte bil i Europa etter Qashqai, og fortetter å tiltrekke seg kjøpere med sin dristige stil, høyt teknologisk nivår og enestående merverdi.

Juke finnes også i mer sportslige modeller som bryter rekorder, slik som Juke NISMO RS og det utrolige Juke-R konseptet som gir modellutvalget en ekstra dimensjon.  Juke-R og etterfølgeren Juke-R 2.0 har begge en 3,8 liter V6 turbomotor fra GT-R, og viser Nissans lidenskap for innovasjon og kjøreglede.

X-Trail fortsetter fremgangen 

Nissan sin nyeste generasjon crossover, den spennende X-Trail, ble lansert for litt over et år siden, og feirer nå 1-årsdagen med et mer omfattende modellutvalget. 

Med den nylige lanseringen av en ny 1,6 liter DIG-T 163 bensinmotor, tilbyr nye X-Trail enda flere valgmuligheter til kundene. Med forhjulsdrift integrerer den nye 1,6 liter DIG-T modellen en lang rekke Nissan-utviklede drivstoffbesparende teknologier som er designet for å redusere eierens driftskostnader. Med CO2-utslipp på kun 145 g/km og et drivstofforbruk på 7,9 l/100 km, fremhever det nyeste tilskuddet i X-Trail familien Nissans forpliktelse om å levere innovasjon til en overkommelig pris.

Crossover-teknologi - banebrytende utvikling  

Nissans tilnærming til kvalitet og teknologi har bidratt til å gjøre topp moderne systemer for førerassistanse tilgjengelig for millioner av bilister i løpet av det siste tiåret. Selv om andre produsenter har forsøkt å tilby teknologier med lignende funksjoner, har ingen hittil klart å matche Nissans sømløse integrering, enkelhet og overkommelige priser.

Blant de mange funksjonene er Nissans Around View Monitor (AVM) med Moving Object Detection (MOD). Disse systemene er utviklet for å bistå under parkering og viser bilen i fugleperspektiv når den manøvreres på plass. Moving Object Detection gir ekstra trygghet ved å varsle føreren hvis noe beveger seg i nærheten av bilen. Begge disse avanserte teknologiene er tilgjengelig på alle Nissans crossovere (samt andre Nissan-modeller), og fortsetter å sette standarder for brukervennlighet og merverdi.

Utvikling av fremtidens crossover-design

Nissan vet at dristig tankegang og innovasjon er sentralt innen utvikling av crossovere. Under bilutstiillingen i Frankfurt viser Nissan sin nye konseptmodell, Nissan Gripz Concept.  

Nissan Gripz Concept viser ikke bare det nye designspråket "emosjonell geometri", men viser også design- og utviklingsmulighetene for en fremtidig kompakt crossover. Nissan Gripz Concept med "Series Hybrid" elbilmotor og 2+2 layouten, er utformet av designere i Europa og Japan med kapasiteten og de praktiske funksjonene til en kompakt crossover kombinert med begeistringen og ytelsen til en sportsbil.