NYE QASHQAI NÅR EN MILEPÆL MED 500 000 PRODUSERTE BILER PÅ REKORDTID

  • Andre generasjon Qashqai nr. 500 000 ruller ut av produksjonslinjen i Sunderland.
  • Crossoveren når en halv million enheter raskere enn noen annen bilmodell produsert i Storbritannia.
  • Den nye generasjon Qashqai selges i 84 land over hele verden.

Nissan feirer i dag en ny rekord når siste versjon av Qashqai nr. 500 000 ruller av produksjonslinjen i Sunderland i Storbritannia. Nissans banebrytende crossover nådde denne milepælen på bare 21 måneder, og er med dette den britiskproduserte bilen som raskest når en halv million enheter.

 

Siden starten av produksjonen i januar 2014, har det blitt produsert en ny Qashqai hvert 62. sekund på Sunderland-anleggets linje 1, der nesten 100 000 (20 %) av disse ble levert for salg i Storbritannia.

 

Dagens kunngjøring viser også at Qashqai slår tidligere rekorder satt av MK1 Ford Cortina, som brukte 34 måneder på å nå en halv million enheter, og Austin/Morris 1100/1300 som nådde samme antall på 29 måneder. 

 

Qashqai er kjent for kvalitet, styling og klasseledende teknologi som gjør den til den bestselgende crossoveren i Europa. De største markedene er Frankrike (68 044), Italia (45 464) og Spania (42 306) som står for nesten 1/3 (31 %) av det globale Qashqai-salget. 

Selv om crossoveren opprinnelig ble designet for det europeiske markedet, er den ikke populær bare i Europa - Qashqai er nå tilgjengelig i 84 land over hele verden, inkludert Uganda, Zambia, og Saint Kitts, for å nevne noen. 

«Nissan Qashqai fortsetter fremgangen,» sa Paul Willcox, Chairman, Nissan Europe. «Produksjon av en halv million Qashqai på bare 21 måneder er en enestående milepæl og et bevis på at Qashqai er populær blant kjøperne. Sammen med den banebrytende første generasjon versjonen finnes det nå 2,5 millioner Qashqai på europeiske veier, noe som gjør Nissan til den ubestridte lederen i crossover-sektoren.» 

Den globale totalproduksjonen av Qashqai har nå kommet opp i over 2,5 millioner enheter. Fra senhøsten 2015 vil den nye Qashqai også produseres i St. Petersburg for salg i Russland.

Les mer om Nissans prisbelønte Qashqai her http://www.nissan.no/ eller besøk din lokale Nissan-forhandler.