MARIAH CAREY, ROBOTER, EN BJØRN OG EN FLASKE MED GRØNN TE VERDT 50 000 € - SLIK UTVIKLER NISSAN SINE CROSSOVER

  • Disse tilsynelatende merkelige tingene brukes av Nissan under testing av sine crossovere
  • Juke, Qashqai og X-Trail har kjørt over 2,4 millioner km* under testing, noe som tilsvarer nesten 60 ganger jorden rundt
  • Bildørene er åpnet og lukket 1,2 millioner ganger og bilpansre er løftet 48 000 ganger for å sikre best mulig kvalitet og holdbarhet

Sangeren Mariah Carey vet det  ikke selv, men hun spiller en viktig rolle i utviklingen av alle crossovere fra Nissan. Det gjør også en brunbjørn og et utvalg av kopper og flasker fra hele verden.

 

For første gang avslører Nissan hvilke målinger og tester som uføres for å teste sine nye bilmodeller, inkludert X-Trail, Juke og Qashqai. 

De strenge testkravene gjenspeiler både normal og krevende kjøring som bilene opplever i hverdagen. Dette for at Nissan kan levere høy kvalitet og holdbarhet i samsvar med kundenes behov.

 

Siden den første crossoveren ble lansert i 2007, har Nissan gjennomført mer enn 150 000 tester på sine crossover-modeller. Testene inkluderer:

  • Bruk av spesialroboter som åpner og lukker vinduene minst 30 000 ganger per modell, bruk av vulkansk støv fra Japan for å teste ripebestandigheten og sikre at mekanismene på de elektriske vinduene fungerer slik de skal.
  • Aktivering av vindusviskere i 480 timer ved ulike hastigheter og innstillinger under simulerte værforhold.
  • Bruk av blinklys til høyre og venstre 2,25 millioner ganger på hver modell.
  • Avspilling av musikk på høyt volum i totalt 1 200 dager (dvs. 1 728 000 minutter) med utvalgte musikkspor for å få et bredest mulig utvalg av toner og rytmer. Musikken inkluderer Mariah Carey for de høyeste tonene og den dype bassen i tysk house-musikk.
  • Vekter som slippes ned på glasstaket for å sikre at taket tåler vekten av en brunbjørn som klatrer opp på bilen (selv om det forhåpentligvis er lite trolig at nettopp det vil skje i virkeligheten).
  • Bruk av ulike kopper, flasker og beholdere for å undersøke nyttigheten av koppholdere og dørlommene.

Perfeksjonisme er så viktig at ingeniørene besluttet å designe dørlommene i bakdørene på Qashqai på nytt når de fant ut at en ny flaske med en japansk grønn te ikke fikk plass uten at den ble klemt sammen. For å ikke risikere at kundene ble misfornøyde ble dørlommene designet på nytt, og det kostet over € 50 000 å gjennomføre.

 

De samme ingeniørene og deres smarte robotassistenter har også åpnet pansrene og dørene på Nissan sine crossovere henholdsvis 48 000 og 1,2 millioner ganger. Dette kan høres ekstremt ut, men det er ganske enkelt en del av Nissans kvalitetsstandarder.

 

Nissans crossovere har også satt nye standarder innen interiørdesign. Over 20 ulike førersetekonfigurasjoner er evaluert og testet for komfort over 300 ganger, og interiøret er testet opp mot flekker som olje, leppestift, hårgelé og kaffe.

 

David Moss, Senior Vice-President ved Nissan Europe Technical Centre, sier: «Noen av apparatene vi har utviklet og instrumentene vi bruker kan få oss til å se ut som skrullete oppfinnere. Men alle disse tingene sikrer at Nissans utvalg av crossovere blir grundig testet for å oppfylle kravene fra våre kunder, og vi vil fortsette å gjøre det i årene som kommer.»  

I fjor solgte Nissan over 400 000 crossovere i Europa. Det er nok et bevis på at Nissan sine crossovere er ledende innenfor sitt segment og viser at kunder setter pris på den unike stylingen, effektiviteten og avanserte teknologier som disse bilmodellene tilbyr dagens europeiske kunder. 

For mer informasjon om Nissan, Nissan sitt utvalg av crossovere og andre personbiler, lette nyttekjøretøy, samt merkets forpliktelse til bærekraftig mobilitet, besøk http://www.nissan.no/.

*Basert på tre Qashqai-modeller siden lansering, en X-Trail og to Juke siden lansering = 6 modeller

** Nye Qashqai feiret sin produksjonsmodell nr. 500 000 i løpet av bare 21 måneder, og er med dette den britiskproduserte bilen som raskest har nådd en halv million enheter.