START AV PRODUKSJON FOR HELT NYE NISSAN NP300 NAVARA

  • Helt nye Nissan NP300 Navara produseres ved Nissans fabrikk i Barcelona
  • Nissan har investert 80 millioner € i den oppdaterte produksjonslinjen
  • Den nye pickupen er det første lette nyttekjøretøyet fra Nissan med ny 5-års garanti

Med økt kvalitet og ytelse er helt nye Nissan Navara klar til lansering ved Nissans fabrikk i Barcelona.

 

Med 4X4-ekspertise er den nye NP300 Navara ment spesielt for europeiske kunder, og vil bygges på en oppdatert produksjonslinje på fabrikken i Barcelona. 

På et fabrikkbesøk denne uken ledet Paul Willcox, adm.dir. for Nissan Europe, den tradisjonelle japanske Daruma-seremonien for å markere realiseringen av investeringen på 80 millioner € for NP300 Navara, sammen med lanseringen av Nissans nye 5-års garanti for lette nyttekjøretøy.

 

Willcox sa: «Med 80 år pickup-tradisjon leveres den nye NP300 Navara med terrengegenskaper, holdbarhet og lastekapasitet som Nissan-kundene forventer. Det som gjør den oppdaterte NP300 Navara helt unik er kjøreopplevelsen, stilen og komforten som du er kjent med fra Nissans crossover-modeller som Qashqai, Juke og X-Trail.»

 

Den nye NP300 Navara ble utviklet for Europa hos Nissans Technical Centre (NTCE) i Barcelona, der teamet utviklet den nye 2,3 liters dCi-motoren og tilpasset støy og vibrasjoner, styring, hjuloppheng og bremser for europeiske kunder.

 

Bidraget fra Nissans spanske team for den nye pickupen inkluderer også produksjonen av deler, inkludert styrespindler, bremseskiver og tromler hos selskapets anlegg i Cantabria.

 

Produksjonen av den nye NP300 Navara for Nissan i Barcelona vil etterfølges av nye 1-tonns pickuper fra både Renault og Mercedes-Benz, som vil inneholde deler av den samme arkitekturen. 

Barcelona-anlegget har en kapasitet på 120 000 biler årlig for de tre merkene, noe som betyr at det vil skapes ca. 1 000 nye arbeidsplasser ved full produksjon.

Frank Torres, adm.dir. og Vice President hos Nissan Spain Industrial Operations, sa:  «Det nye produktutvalget på Barcelona-anlegget vil gi en bærekraftig fremtid og gjør at vi kan nå målet om å produsere 200 000 kjøretøy pr. år.

I løpet av 17 måneder har vi hatt en vellykket lansering av tre kjøretøyer i Spania. Anlegget er i stadig utvikling, og vi vil nå starte produksjonen av den fjerde modellen - den nye NP300 Navara.

Dette vil sette en ny standard for pickup-markedet og signaliserer starten på vår reise for å bli en premium bilfabrikk.»