RENAULT-NISSAN ALLIANSEN VIL LEVERE ELBILFLÅTE TIL DEN INTERNASJONALE KLIMAKONFERANSEN COP21

  • Alliansen vil levere 200 helelektriske biler til klimakonferansen 2015 i Paris
  • Forventet kjørelengde er 400 000 km med nullutslipp* i løpet av konferansen  
  • Flåten består av Renault ZOE, Nissan LEAF og Nissan e-NV200 
  • 200 frivillige sjåfører fra Renault og Nissan vil kjøre bilene sammen med et team av profesjonelle førere.

Renault-Nissan alliansen vil levere den største elbilflåten noensinne til en internasjonal konferanse. Som offisiell billeverandør til FNs COP21 klimakonferanse i Paris, vil Renault-Nissan alliansen levere 200 helelektriske kjøretøy til konferansen som varer fra 30. november til 11. desember 2015.

 

Det forventes en total kjørelengde på over 400 000 km med nullutslipp* når de forskjellige delegatene skal kjøres under den 21. årlige klimakonferansen COP21. Det forventes mer enn 20 000 FN-deltakere fra 195 land. 

«Elbiler er et praktisk og rimelig transportmiddel. Samtidig tilbyr de en løsning som drastisk reduserer CO2-utslippene. De reduserer også eksosgass, noe som bidrar til å forbedre luftkvaliteten i byene. Og dette gir en mulighet for at både den offentlige og private sektoren kan akselerere overgangen til et nullutslippsamfunn», sa Carlos Ghosn, Chairman og CEO i Renault-Nissan alliansen.

COP21-bilflåten vil bestå av Renault ZOE minibil, Nissan LEAF kompaktbil og 7-seter Nissan e-NV200. Bilene vil være tilgjengelig 24 timer i døgnet, 7 dager i uka til og fra Le Bourget som er konferansestedet, og som et supplement til offentlig transport.

Dette er første gang FN bruker nullutslippbiler eller en helelektrisk bilflåte for hele personbilflåten under et COP21-arrangement.

200 ansatte hos Renault og Nissan er frivillige sjåfører under COP21-konferansen 

De helelektriske bilene vil kjøres av et team på 200 innleide sjåfører og 200 frivillige sjåfører fra Renault og Nissan. I juni spurte Renault-Nissan alliansen sine ansatte om de ville være frivillige sjåfører under COP21-konferansen. Responsen var overveldende med over 450 søkere før rekrutteringsprosessen ble avsluttet. De 200 ansatte hos Renault og Nissan, samt de innleide sjåførerne, vil gjennomføre et tøft opplæringsprogram for å være klare til konferansen.

«De ansatte hos Renault og Nissan er spydspissen i elbilrevolusjonen. Og mange av dem kjører allerede en elbil. Dette er de beste ambassadørene vi har for å demonstrere fordelene med disse bilene og hva nullutslippsmobilitet handler om», sa Ghosn.

(Klikk her for å se en video der Ghosn forklarer hvorfor Renault-Nissan alliansen har valgt å delta under COP21-konferansen og den viktige rollen som Renault-Nissan ansatte vil spille):

http://blog.alliance-renault-nissan.com/node/2732/

Renault-Nissan alliansen vil sette opp et nettverk med 90 hurtig- og standard ladestasjoner på strategiske områder i samarbeid med det franske kraftselskapet EDF. Restutslippene vil brukes under et akkreditert karbonprogram fra FN. Hurtigladestasjonene vil lade elbiler fra 0 til 80 % på ca. 30 minutter.

Alliansen har solgt over 274 000 biler på verdensbasis, noe som utgjør over halvparten av alle elbiler på veien, siden salget av den første elbilen Nissan LEAF startet i 2010.

*Ingen CO2-utslipp og ingen regulerte forurensende stoffer under kjøring i henhold til den godkjente NEDC-syklusen.

OM RENAULT-NISSAN-ALLIANSEN

Renault-Nissan alliansen er et strategisk samarbeid mellom Paris-baserte Renault og Yokohama og Japan-baserte Nissan som samlet selger 1 av 10 biler globalt. Selskapene, som har vært strategiske partnere siden 1999, solgte 8,5 millioner biler i ca. 200 land i 2014. Alliansen har også et strategisk samarbeid med andre bilprodusenter, inkludert tyske Daimler, japanske Mitsubishi, kinesiske Dongfeng og indiske Ashok Leyland. Alliansen eier også aksjemajoriteten i prosjektsamarbeidet som kontrollerer russiske AVTOVAZ, produsenten av Lada-merket.

www.media.blog.alliance-renault-nissan.com

www.media.renault.com

www.nissan-newsroom.com

 

Kontakt:  

Rachel Konrad                                                            Aline Henry

Renault-Nissan Alliance Communications                        Renault-NissanAlliance Communications

rachel.konrad@renault-nissan.com                                 aline.henry@renault-nissan.com

+33 (0)6 17 62 01 72                                                   +33 (0)6 03 09 51 97