NISSAN NÅR MILEPÆL MED OVER 500 HELELEKTRISKE DROSJER I EUROPA

  • Nissan har over 550 helelektriske drosjer på europeiske veier – og er det mestselgende merket innen 100% elektriske taxinæring
  • Nylig kjøpte et ungarsk taxiselskap 65 Nissan LEAF
  • Over 100 helelektriske drosjer er levert hittil i 2015

Nissan leder an elbilrevolusjonen med over 550 helelektriske drosjer på europeiske veier. Drosjesjåførene er noen av de mest krevende brukerne som har også har lang daglig kjørelengde, noe som krever både høy pålitelighet og fleksibilitet fra elbilene.

 

Hittil i 2015 er over 100 elbiler levert til europeiske drosjeselskaper, noe som gjør Nissan til den bestselgende produsenten av helelektriske drosjer. Veksten i det helelektriske drosjemarkedet fortsetter nå som populariteten ser ut til å øke i Øst-Europa. Green Lite Taxi KFt. Mobile, basert i Budapest, har kjøpt 65 Nissan LEAF, noe som gjør dem til Ungarns største flåte av nullutslippsbiler. I tillegg har selskapet installert syv hurtigladere i byen.

 

Örs Lévay, adm.dir i Green Lite Taxi Kft., sier: «Vi er stolte over å være det første drosjeselskapet i Ungarn som kjører helelektrisk og med en kjørerekkevidden på inntil 199 km betyr at vi kun må lade bilene en gang daglig. I tillegg til store besparelser på drivstoff og vedlikehold, er Nissan LEAF svært god å kjøre og nesten stillegående. Dette gir en mer komfortabel kjøreopplevelse for våre kunder, og sjåførene sier at de vanlige 10-timers skiftene er mer behagelige.»

 

I Estland er det rapportert at en Nissan LEAF som eies av drosjeselskapet Elektritakso, har kjørt over 218 000 km og flere andre taxieiere  andre land har også kjørt bilene veldig langt allerede. Dette beviser den høye kvaliteten og påliteligheten til Nissans elbiler. Totalt finnes det pr. i dag 80 helelektriske drosjer i Estland. I Litauen vil Nissan levere de første åtte helelektriske drosjene til Smart Taxi Company i hovedstaden Vilnius, i slutten av 2015.

 

Når Nissan lanserer den nye 30 kWh LEAF tidlig neste år, får sjåførene 26% lengre rekkevidde,  noe som er praktisk for drosjeselskapene. 

Nissans elbiler, inkludert personbilen Nissan LEAF og det lette nyttekjøretøyet e-NV200, blir stadig mer populært blant europeiske drosjeselskaper, med Nederland og Storbritannia med flest helelektriske drosjer.

Europeiske land med flest registrerte, helelektriske drosjer:

 

Land

Nissan LEAF

e-NV200

Totalt antall helelektriske drosjer fra Nissan

1.

Nederland

27

167

19489

2.

Storbritannia

124

10

130

3.

Estland

74

0

74

4.

Ungarn

68

0

68

5.

Tyskland

24

6

30 

Taxi Electric i Amsterdam var det første private drosjeselskapet som byttet til en flåte med helelektriske drosjer i november 2011. Senere har andre europeiske drosjeselskaper fulgt etter, og  Nissan LEAF og e-NV200 nå brukes av drosjeselskaper både i Stockholm, Praha, Barcelona og Roma. 

Med driftskostnader helt nede i 0,27 øre per km har drosjeselskaper som C&C Taxis i Sørvest-England i gjennomsnitt spart godt over 700 000,- pr. år. Som en av de stadig flere europeiske virksomhetene som bruker elbiler i sin flåte, beviser C&C Taxis at elbiler fra Nissan er like pålitelige som vanlige drosjer, i tillegg til store kostnadsbesparelser og redusert karbonavtrykk.

Gareth Dunsmore, Director of Electric Vehicles for Nissan Europe, sa: «Vi er stolte over å kunngjøre denne viktige milepælen. Nissan har allerede levert 30 % flere helelektriske drosjer dette året enn i hele regnskapsåret 2014, og dette tallet øker ettersom stadig flere taxiselskaper ser fordelene med helelektrisk kjøring.»

Dessuten kan europeiske eiere dra nytte av ulike insentiver, slik som null vei- og bomavgift osv. 

Godt over 20 000 Nissan LEAF i Norge

Nissan feirer denne milepælen ca. fem år etter lanseringen av Nissan LEAF, verdens første masseproduserte nullutslippsbil, og bare ett år etter lanseringen av e-NV200. Nissan LEAF er fortsatt den bestselgende elbilen noensinne med over 195 000 solgte enheter over hele verden og godt over 20.000 biler i Norge. Norge er det tredje største markedet for LEAF i global sammenheng, og det absolutt største markedet om man ser på andel av totalmarkedet.  

Les mer om Nissans produkter, tjenester og selskapets forpliktelse til bærekraftig og innovativ mobilitet påwww.nissan.eu/experience-nissan.html