FREMDTIDENS LADESTASJON

Nissan,  verdens ledende elbilprodusent, har gitt oss det første innblikket i sin visjon for fremtidens ladestasjon i samarbeid med det kjente arkitektbyrået Foster + Partners, som er kjent for Gherkin i London, den urbane planen for Masdar City og Apple´s hovedkvarter i California. 

Teaseren er en 20 sekunders video som viser konseptet som vil avdukes i mars neste år.      

David Nelson, Head of Design, Foster + Partners uttaler: «Når vi se inn i de 10 neste årene vil autonome biler, kunstig intelligens og bedre tilkobling vil utvikles i høyt tempo - og det er vår jobb som arkitekter å inspirere og støtte denne endringen.

 

Å iverksette denne utviklingen og integrere teknologier som tilbyr urbane steder en helt sømløs opplevelse er viktig hvis vi skal klare å skape byer som tjener oss.»  

Teaseren, som viser Nissans bestselgende elbil, LEAF, kan ses her. I forrige måned lanserte Nissan en 7 kW enhet for trådløs lading som gjør det enklere med nattlading av en større batteripakke - som 60 kWh batteripakken (500 km kjørelengde), som nå utvikles hos selskapets forsknings- og utviklingssenter i Atsugi i Japan.

Richard Candler, General Manager, Advanced Product Strategy: «Vi har vært ledende innen nullutslippmobilitet siden 2010, og for oss handler dette prosjektet om å inspirere mennesker til å delta på vår reise.

Verden rundt oss er i stadig endring, og vi synes dette er utrolig spennende. Med tilkoblede byer finnes det kapasitet til å lade overalt i hverdagen - og uavhengig infrastruktur kan være en del av fortiden.»

Under FNs 21.klimakonferanse (COP21) i Paris denne uken, kunngjorde Nissan utviklingen av et innovativt Vehicle-to-Grid (kjøretøy-til-strømnett) system og allsidig bruk av brukte batterier som lar førerne betjene sine individuelle «energisentre» med muligheten til å lagre, bruke eller returnere elektrisitet til strømnettet.

Les mer om Nissans produkter, tjenester og selskapets forpliktelse til bærekraftig og innovativ mobilitet påwww.nissan.eu/experience-nissan.html