NISSAN LEAF FYLLER 5 ÅR OG PASSERER 200 000 SOLGTE ENHETER

Nissan feirer fem år som ledende innen utviklingen av elbiler og elbilteknologi, og 5-års dagen til Nissan LEAF. Etter å ha totalt endret ytelse, funksjonalitet og folks oppfatning av elbiler, fortsetter Nissan å lede an utviklingen av elbilteknologien.

En suksesshistorie

Nissan LEAF løftet elbilmarkedet betraktelig da den kom på markedet for fem år siden. Siden den gang har den fortsatt å øke i salg for hvert år som har gått og passerer snart 200 000 solgte enheter. Ingen annen bilprodusent har solgt så mange elbiler eller deres kunder kjørt så mange utslippsfrie kilometre. Faktisk har Nissan LEAF-eiere nettopp passert to millioner kjørte kilometer, noes om tilsvarer 2600 turer fra Jorden til månen. Dette tilsvarer at man har unngått utslipp av 328 482 tonn CO2.

 

Nissan vil levere LEAF nummer 200 000 i januar og er verdens mest kjøpte elbil. 90 % av LEAF-kundene finnes i USA, Japan og Europa, med USA i front med mer enn 90 000 kjøpte LEAF, etterfulgt av Japan (50 000) og Europa (40 000).

Siden første Nissan LEAF rullet av samlebåndet har den fått 92 ulike priser og utmerkelser, inkludert Årets Bil både i Japan og Europa, og ikke minst ble den tildelt den meget prestisjefyllte prisen World Car of the Year.

Nissans historie med elektriske biler går 68 år tilbake i tid da vi lanserte Tama Electric Vehicle. Nissan har konsentrert seg om forskning og utvikling av elbilbatterier i eget hus og egen utviklingsavdeling, fra zink og nikkelhybrid til lithium-ion. Selskapet lanserte verdens første lithium-ion batteri i en elbil i 1996 med Prairie Joy. Kunnskapen og erfaringen opparbeidet gjennom årene ga Nissan en stor fordel, og resulterte i den første masseproduserte elbilen med lanseringen av Nissan LEAF.

Nissan har investert mer enn 500 milliarder japanske yen i elbilprosjektet, og har sterke ambisjoner om å bidra til ytterlige etterspørsel etter rene, effektive og rimelige elbiler.

Og det er ikke bare LEAF som er Nissans utstillingsvindu hva gjelder selskapets kompetanse innen elbilteknologi, Nissan har også deltatt aktivt i å sørge for at det er nesten 10 000 CHAdeMO hurtigladere tilgjengelig verdens over. En hurtiglader kan lade batteriet i en LEAF fra 0 til 80 % kapasitet på bare 30 minutter. Japan leder hva gjelder utbygging av hurtigladere der det er etablert 6000 ladere over hele landet.

Utvikling av en ny elbilfremtid – de neste fem årene

2016-modellen av Nissan LEAF med 30 kWh batteripakke, er allerede i salg i USA og vil lanseres i Japan nå i desember og i Europa i januar 2016. Den gir en ekstra batterikapasitet på 26% og en rekkevidde inntil 250 km.

"Elbilteknologi er og vil være i hjertet av Nissans innsats innen produktutvikling. Ved å kombinere vår kompetanse inne elbilteknologi, med annen innovasjon og kompetanse innen andre felt, nærmer Nissan seg nullutslippsfremtid for transport. Med den teknologien vi skaper, blir mobilitet både tryggere, renere og mer tilkoblet – rett og slett mer spennende. Det er kraften av innovasjon. Og det er hva du kann forvente fra Nissan," uttaler Nissans President og CEO, Carlos Ghosn.

Nissan vil fortsette sitt mål om en realisering av et nærmere nullutslippssamfunn ved å videreutvikle elbiler og andre innovasjoner i tilknytning til elbilteknologi.