NISSAN X-TRAIL: CROSSOVER MØTER EVENTYR

  • Den ultrakapasitive X-Trail er basert på Nissans 4x4-erfaring 
  • Modig design, intelligent innpakning med forbedrede terrengegenskaper 
  • Avanserte teknologier som lanseres for første gang i dette segmentet, inkludert Nissan Safety Shield-pakke 
  • Segmentets beste beinplass for baksetepassasjerer 
  • 7-seter med unike skyvbare og nedfellbare bakseter 
  • Fullstendig tilkoblet gjennom det nye NissanConnect-systemet med en rekke bruksområder 
  • Inkluderer elektrisk drevet panoramatak og bi-LED frontlykter 
  • Nye 1,6 DIG-T og 1,6 dCi 130 motorer med lavt drivstofforbruk og redusert utslipp  

X-Trail kombinerer Nissans anerkjente 4x4-erfaring med nye ideer og teknologier som er inspirert av merkets banebrytende crossover-modeller. Sammen former de en bil som redefinerer det kompakte SUV-segmentet.

X-Trail er bygget på den fellesutviklede CMF-plattformen (Renault-Nissan Alliance Common Module Family) og den er akkurat like tøff og fullendt som forrige generasjon, men med mer crossover-stil og -effektivitet, spennende design, innovativ teknologi, bedre komfort og flere praktiske funksjoner.

 

Nissans ønske om å gjøre X-Trail til det mest omfattende tilbudet innen C-SUV-segmentet er drivkraften bak bilens dristige design. X-Trail passer perfekt inn i Nissan-merkets visjon om moderne crossover SUV-styling med et flott utseende som definerer det siste innen Nissan-design.

Takket være et mykt, men allikevel mer muskuløst utseende, kombinerer X-Trail styrke og eventyrlyst med organiske, flytende linjer. Den elegante, men allikevel sporty profilen integrerer også helt nye designfunksjoner og -detaljer, inkludert nye, tøffe hovedlys som er tilgjengelig med LED som standard på toppmodellene samt en ny, karakteristisk LED-signaturstripe som gjør bilen lett gjenkjennelig på kveldstid. Andre detaljer inkluderer elektrisk drevet bakluke og elektrisk drevet panoramatak.

Til tross for sin eventyrlystne personlighet har styrke og sikkerhet for passasjerene alltid vært det aller viktigste for X-Trail. Akkurat som Qashqai har den 5 stjerner fra Euro NCAP sammen emd en rekke sikkerhetsfunksjoner, inkludert den anerkjente Nissan Safety Shield-teknologipakken.  

Bilen kan fås som 7-seters løsning og kupeen har en teateraktig seteløsning som sørger for at alle passasjerene har en fantastisk utsikt. Med materialer i toppkvalitet og et intelligent design setter X-Trail nye standarder for bakseteplass, 7-seters løsning og teknologi i bilen. X-Trail har også siste generasjon NissanConnect-system med smarttelefonintegrering og en rekke innovasjoner, inkludert integrerte apper som forbedrer den tilkoblede kjøreopplevelsen.

To motoralternativer er tilgjengelig for X-Trail-kjøpere: en kraftig, men allikevel økonomiske dCi 130 enheten og den nye 1,6-liter DIG-T 163 bensinmotoren. Begge motorene leverer optimal balanse mellom drivstofføkonomi og enestående raffinement i alle hastigheter. Bilen er tilgjengelig med både to- og firehjulsdrift (tohjulsdrift med bensin), der sistnevnte har Nissans nyeste generasjon ALL MODE 4x4-i girkasse. Sammen med Nissans Chassis Control-system leverer drivlinjen til nye X-Trail et omfattende nettverk av sikkerhets- og komfortfunksjoner som gjør kjøreopplevelsen enda bedre.

X-Trail spiller en betydelig rolle innen Nissans voksende crossover-familie. Den produseres på ni ulike produksjonsanlegg over hele verden for et bredt utvalg av markeder. Globalt sett var forgjengeren et av selskapets bestselgere, og den nye versjonen forventes å være et vesentlig bidrag til Nissan Power 88 - selskapets forretningsplan for regnskapsårene 2011-2016.

Kraftig og særpreget design

Kombinasjonen av de glatte og stilige linjene til en moderne crossover og det robuste utseendet til en typisk SUV, setter X-Trail nye standarder for design innen SUV-segmentet. Med en mer strømlinjeformet SUV-design enn forgjengeren har X-Trail et mykere og mer flytende utseende uten å gå på bekostning av bilens terrengegenskaper.

Ved hjelp av en ny, avansert plattform har Nissans designteam gitt X-Trail lengre akselavstand og bredere spor. Nissan-tradisjonen tro har X-Trail har en sterkt visuell betoning på hjulområdene med de tradisjonelle store buene som former designens hjørnesteiner. Kombinert med en nedsenket taklinje, uthevede flanker og hevet vinduslinje, utnytter Nissan crossover-designens DNA til å skape en bil med et stilig og moderne utseende.

X-Trail er 17 mm lenger (4 643 mm) enn forgjengeren og 76 mm lengre akselavstand, noe som bidrar til bedre plass inne i bilen. Den nye modellen er også 30 mm bredere og 5 mm lavere enn forgjengeren, mens bakkeklaringen fortsatt er på 210 mm.

Den nåværende X-Trail er også 90 kg lettere enn forgjengeren. Ultrasterkt stål benyttes nå på hele 49 % av karosseriet, noe som gjør strukturen lettere og sterkere enn tidligere.

Den avanserte bruken av ulike materialer har også bidratt til å redusere bilens egenvekt. Bakluken er for eksempel konstruert av plast i stedet for stål, mens støtfangerne foran og bak er optimalisert for materialtykkelse. Disse detaljene gjør den helt nye X-Trail er så sterk og lettvektig som overhodet mulig.

Akkurat som Nissan-kundene forventer kommer X-Trail med en rekke intelligente og nyttige designdetaljer.

Fronten kombinerer for eksempel kompleks form med bølgende linjer og intelligent bruk av lys og skygge. LED-hovedlysene går helt ned til støtfangeren og skaper et nesten usynlig skille mellom øvre og nedre halvdel av karosseriet. Lysene er svært forseggjort med en flott lyssignatur som gir X-Trail et karakteristisk utseende under dårlige lysforhold.

Bakenden på X-Trail har helt nye stylingdetaljer kombinert med eksisterende Nissan-design. Baklysene har for eksempel den velkjente «boomerang»-formen, mens den karakteristiske D-stolpen gir en sterkere visuell kobling til både Juke og Qashqai.

Interiørdesign 

Bedre plass, forbedret ergonomi og en rekke nye premium-funksjoner setter X-Trail nye standarder for komfort og utstyr i C-SUV-segmentet.

Dashbordet kombinerer avansert teknologi med en intelligent layout som lar føreren konsentrere seg om veien. Det delte dashbordet er designet for tydelig og enkel navigasjon, men en opphøyd midtkonsoll med både infotainment-system og klimaanleggkontroller.

Det tydelige kombimeteret har Advanced Drive-Assist Display - en stor 5” fargeskjerm mellom de to hovedinstrumentene. Denne høyoppløselige berøringsskjermen viser informasjon fra bl.a. bilens sikkerhetssystemer, og er designet på en slik måte at førerne kan motta varsler uten å måtte ta blikket fra veien.

Midtkonsollen har det nyeste NissanConnect-systemet med en 7” høyoppløselig skjerm og en rekke konnektivitetsfunksjoner for smarttelefon.

Kvalitet og smarte detaljer er typisk for Nissans crossover-design, og X-Trail er ikke noe unntak. Kupeen består av en rekke materialer av høy kvalitet, inkludert krom, Piano Black og skinnseter med kontrastsøm. For å kunne fører og passasjerer enda bedre komfort saumfarte Nissan alle flater der fører eller passasjer er i kontakt med bilen. Dette førte blant annet til at armhvilerne på dørene og midtkonsollputen er åtte ganger tykkere enn konkurrentenes. Andre detaljer inkluderer en stor oppbevaringsboks mellom setene der du har plass til en iPad eller et 10” nettbrett.

Det store, elektrisk drevne panoramataket er like imponerende - og er det største i sin klasse. Dette fyller ikke bare kupeen i X-Trail med naturlig lys, men den fremre delen kan også åpnes for ekstra ventilasjon.

Praktiske detaljer

X-Trail har mange svært praktiske detaljer. Designet for å gi plass til en tredje seterad utnytter kupeen i tredjegenerasjon X-Trail den nye plattformens lengre akselavstand fullt ut for å kunne levere klasseledende plassnivåer for både fører og passasjerer. Nissan vet at kvalitet er like viktig som kvantitet når det gjelder komfort. Derfor er hvert enkelt sete i den nye X-Trail nøye utformet til å være så komfortabelt og praktisk som overhodet mulig. Alle tre seterader er organisert i en teateraktig plassering, der andre og tredje seterad har høyere sittestilling enn forsetene.

Der enkelte konkurrenter har satt inn en enkel, stasjonær benk i andre seterad, tilbyr X-Trail seter som kan skyves eller nedfelles, noe som lar eierne tilpasse bagasjerom og komfort etter eget behov. Som ekstrautstyr kan du få en tredje seterad som kan legges helt ned, mens forbedret hodehøyde og beinplass gir passasjerene enda bedre plass.

Passasjerer i andre seterad har den beste beinplassen i sin klasse takket være lengre akselavstand og et nytt design av forsetene som gir mer komfortable seterygger.

I forsetene har både fører og passasjer nye seter som er utformet for å gi optimal komfort. I tillegg til standardseter har Nissan også utviklet et spesialkonstruert komfortsete, inspirert av vektløshet, noe som gir enda bedre ryggstøtte med optimalisert blodsirkulasjon for å redusere tretthet på lengre reiser.

Innovativ oppbevaring 

Allsidigheten som var en nyvinning i forrige modell, er utviklet videre i den nåværende X-Trail takket være et smart og innovativt dobbelt bagasjeromsgulv som gir fleksible oppbevaringsalternativer (opptil ni ulike konfigurasjoner). Bagasjeområdet kan deles inn i et øvre og nedre område med ett håndgrep. I øvre stilling kan gulvet holde inntil to 10-kilos bagasje, og 75 kilo i midtstillingen.  Denne delte bagasjeløsningen lar deg oppbevare for eksempel en sportsvogn og større gjenstander på undersiden, og gir deg samtidig en fullverdig bagasjeplass på oversiden til mindre, lettere gjenstander.

Tilgangen til bagasjeområdet gjort så enkel som mulig med fjernstyrt elektrisk åpning av bakluken.

TEKNOLOGI 

Tredjegenerasjon X-Trail er en av de mest avanserte bilene i sitt segment. X-Trail er fullstendig tilkoblet, og nyter godt av siste generasjon NissanConnect navigasjon og informasjons- og underholdningssystem ombord. Føreren vil også dra nytte av et omfattende utvalg av assistansefunksjoner som til sammen utgjør X-Trails Nissan Safety Shield-system.

I tråd med det de fleste forventer av Nissan, har alle funksjonene praktiske fortrinn som gjør livet enklere for føreren og passasjerene.

New NissanConnect er et av de fremste eksemplene på Nissans innovasjon på utviklingssiden. I sin nyeste form har NissanConnect utviklet seg til å tilby smarttelefontilkobling slik at eieren er på nett med omverdenen uansett hvor turen går. Med tilgang til en rekke apper som dekker musikk, sosiale nettverk, underholdning og reise via en stor 7” berøringsskjerm i farger, er det nye NissanConnect en perfekt match for den helt nye X-Trail.

Den siste generasjonen av satellittnavigasjon med Google®-funksjoner vil gi deg en mengde nyttig informasjon, fra værmeldinger til lokalisering av bensinstasjoner, hoteller, restauranter og mange andre interessepunkter. Den meget populære Send to Car-funksjonen gir føreren mulighet til å planlegge turen hjemme og så sende den til bilens NissanConnect-system med et tastetrykk. Systemet omfatter Bluetooth audio-streaming og mobiltelefonintegrasjon samt kontakter for AUX-in og USB.

Førermiljøet er styrket med et av de mest avanserte instrumentoppsettene som finnes innen 5” TFT fargedisplay. Dette omfatter 12 grafiske displayer som er tilgjengelig gjennom rotasjon, med meldinger og varsler om gjennomsnittlig og momentan hastighet, navigasjon med kjøreinstruksjoner, audio-innhold, trafikkskiltgjenkjenning, øko-kjøremeldinger og momentfordelingsinnstillinger i 4WD-modus, m.m.

Around View Monitor med Intelligent parkeringsassistent 

Nissans anerkjente Around View Monitor er designet for å finne parkeringsplass og lukeparkere, og får selv de vanskeligste manøvreringene til å se enkelt ut.

Etter automatisk måling av en tilgjengelig parkeringsplass styrer Nissans Intelligente parkeringsassistent bilen på plass der føreren kontrollerer kjøringen forover og bakover. Systemet kan også parkere bilen på vanlige biloppstillingsplasser ved hjelp av fugleperspektivet som finnes i Around View Monitor for å gjøre parkeringen lettere.

LED hovedlys 

LED-kjørelysene på X-Trail er standard på toppmodellene utstyrt med LED-hovedlys. Med LED nær- og fjernlys produserer LED-lysene på den helt nye X-Trail et hvitere og klarere lys enn xenon-pærer og bruker 50 % mindre energi.

Nissan Safety Shield 

Nissan Safety Shield er en rekke funksjoner som forbedrer sikkerheten til både fører og passasjerer, helt på linje med Nissans visjon om null ulykker, og som understreker selskapets engasjement for å produsere kommersielle, levedyktige biler innen 2020.

Safety Shield-pakken i X-Trail er et av de mest avanserte og omfattende i segmentet med en rekke helautomatiske systemer som kombineres for å kunne gi et optimalt beskyttelsenivå.

Teknologiene på nye X-Trail inkluderer:

Nødbremsing 

Et fullt integrert radarsystem som skanner veien foran, og X-Trail leverer tre assistansenivåer for førere. Først og fremst finnes det en varsling med lyd som gjør føreren oppmerksom hvis avstanden til bilen foran minsker. Hvis føreren ikke reagerer på varslingene vil bremsene automatisk begynne nedbremsing. Til slutt, hvis avstanden blir mindre, vil det bremses hardere etter behov.

Førervarsling 

Ettersom 1 av 5 ulykker forårsakes av tretthet er førervarslingssystemet i X-Trail en viktig del av bilens sikkerhetspakke. Når systemet har innrettet seg etter din kjørestil vil systemet konstant overvåke kjøringen, og vise et varsel på det midtre kombimeteret hvis kjøringen blir ujevn slik at føreren kan ta en pause.

Traffic Sign Recognition 

Dette smarte systemet fungerer som et ekstra par øyne som kan registrere fartsgrenseskilt og deretter vise informasjonen til føreren. Fartsgrenseskilt blir automatisk lest av frontkameraet som er programmert til å fungere i Europa, uavhengig av veiskiltstandard. Den kan også gjenkjenne at noen land krever en reduksjon av hastigheten avhengig av værforholdene, slik at fartsgrensen for både vått og tørt føre vises for føreren.

Lane Departure Warning 

Dette systemet er designet for å varsle føreren hvis X-Trail beveger seg ut av kjørefeltet og bruker et avansert dataprogram som registrerer veimerkingen. Dette lar systemet avgjøre om bilen beveger seg ut av posisjon. Hvis bilen beveger seg ut av posisjon og føreren ikke har sett indikatorene vil det gis et lydvarsel.

Blindsonevarsling 

Blindsonevarslingen på X-Trail bruker Around View Monitor til å registrere kjøretøy i blindsoneområdene. Hvis det oppdager en bil i en av blindsonene lyser det opp et diskret varsellys på sidespeilet. Hvis føreren blinker for å skifte fil og systemet oppdager en bil i fareområdet blinker lyset og gir fra seg et lydsignal.

Bevegelsesdetektor 

Ved å ta parkeringssikkerhet til et helt nytt nivå kombineres bevegelsesdetektoren på bilens parkeringssensorer foran og bak med Nissans anerkjente Around View Monitor med parkeringsassistent i fugleperspektiv for å gi deg og dine passasjerer ekstra beskyttelse.

Hvis bilen står stille og objekter kommer innenfor den sonen som de fire kameraene dekker, vil systemet varsle med lyd og vise hvilket området objektet befinner seg i. Vidvinkelkameraet for AVM-systemet har en konveks linse og er montert på bakluken. Derfra gir det et utsyn i overkant av 180 grader og gir dermed et unikt synsfelt bak bilen. Bilder fra kameraet vises på den store 7” NissanConnect-skjermen.

High Beam Assist 

Lyssystemet på X-Trail gir optimal belysning til enhver tid. Dette systemet kombinerer et høyoppløselig kamera med avansert programvare for å registrere når du skal skifte fra nærlys til fjernlys ved møtende trafikk eller fjerntrafikk.

CHASSIS 

ALL MODE 4x4-i 

For å opprettholde de klasseledende standardene fra forgjengeren har 4x4-versjonene av X-Trail det avanserte elektroniske firehjulsdriftsystem, ALL MODE 4x4-i, fra Nissan. Denne funksjonen kontrolleres via en dreieknapp på midtkonsollen og gir deg valget mellom tohjulsdrift, Auto-modus eller Lock-modus, som gir permanent firehjulsdrift.

I standardinnstillingen Auto-modus, vil systemet kontinuerlig overvåke gasspjeldåpningen, motorhastigheten og dreiemomentet for å forutse hjulspinn og for å fordele dreiemoment mellom for- og bakaksel etter behov, ved hastigheter opptil 80 km/t.

Over denne hastigheten reagerer systemet på hjulspinn og omfordeler driften bakover for å gjenopprette veigrepet ved behov. Under vanskelige forhold og ved lave hastigheter vil Lock-modus gi X-Trail permanent firehjulstrekk.

Nissan chassiskontroll-teknologi 

X-Trail er klar til å overgå forventningene til førerne i det kompakte SUV-segmentet med fire elektroniske systemer som er designet for å gjøre livet med X-Trail mer komfortabelt og enda tryggere.

Aktiv kjørekontroll overvåker veiunderlaget for å oppdage ujevnheter som kan påvirke bilens stabilitet rundt tverraksen, og endrer dempingen for å kompensere. Aktiv motorbrems holder kontroll med effekten og kontrollerbarheten i Xtronic-girkassen ved å legge inn tilpasset motorbremsing under kjøring i sving eller ved nedbremsing til stillstand. Fordelen er bedre kontroll under nedbremsing og bedre tilbakemelding ved lavere kraft på pedalen.

Det tredje systemet er Aktiv sporingskontroll. Ved hjelp av sensorer for overvåking av hastighet, styrevinkel, gasspjeldåpning og bremsekraft vil Aktiv sporingskontroll bremse hjulene individuelt, etter behov, for å redusere understyring og bistå føreren med å styre langs en sikrere linje gjennom svinger. Funksjonen er spesielt effektiv på glatte og våte veier.

I tillegg har X-Trail også Hill Start Assist. Denne funksjonen bruker ESP-systemet på X-Trail til å registrere når bilen starter i en bakke. Systemet bruker bremsene på alle fire hjulene og slipper deretter bremsene når gasspedalen trykkes ned eller etter 2 sekunder - avhengig av hva som gjøres først. Føreren varsles om systemets drift via kombimeteret på dashbordet som viser indikatoren for Bakkestartassistent.

SIKKERHET 

I oktober 2014 ble X-Trail belønnet med 5 stjerner fra den uavhengige sikkerhetsorganisasjonen EuroNCAP, som også anerkjente bilens design og styrke.

Under frontkollisjonstester holdt kupeen i X-Trail seg stabil der avlesningene av testdukkene indikerte god beinbeskyttelse av både fører og passasjer. Førertestdukken fikk maksimalt antall poeng i sidekollisjonstestene med god beskyttelse av alle kroppsdeler. Selv i de mer alvorlige sidestolpetestene var det god beskyttelse av alle kroppsdeler.

X-Trail gjorde det også bra i barnebeskyttelsestesten. Basert på avlesningene av testdukkene i de dynamiske testene fikk X-Trail maksimalt antall poeng for sin beskyttelse av et 18-måneders barn. I sidekollisjonstestene ble begge testdukkene godt beskyttet av hodestøttene, noe som minimaliserer risikoen for at hodet kommer i kontakt med interiøret.

X-Trail fikk også maksimalt antall poeng for støtfangerbeskyttelsen som beskytter beina til fotgjengere med gode resultater i alle tester.

DRIVLINJE 

Drivlinjene på X-Trail er et annet område der Nissan har brukt teknologi og innovasjon til å forbedre kjøreegenskaper og eieropplevelsen. Kunder kan velge mellom en dCi 130 turbodieselmotor og en nylig lansert 1,6 DIG-T turboladet bensinmotor med 163 hk.

1,5 dCi 130 hk 

På linje med Nissans tilnærming til reduserte størrelse produserer motoren på 1,6 liter samme dreiemoment som den forrige dCi-motoren på 2,0 liter (320 Nm), samtidig som den er mye mer effektiv og renere med redusert CO2-utslipp. Ved å redusere friksjon som stjeler effekt i bilens drivlinje, leverer dieselversjonen av X-Trail fremragende ytelser med den nyeste generasjonen av motorer med redusert størrelse, via en liten motor som gir samme effekt som en større motor, men med bedre økonomi og lavere utslipp.

X-Trail med dCi 130 motor akselererer fra 0-100 km/t på bare 10,5 sekunder (2WD MT), og har en topphastighet på 188 km/t. Like imponerende er dCi 130 motorens gir-fleksibilitet - noe som er mye viktigere for de aller fleste førere. Med et dreiemoment på 320 Nm fra bare 1 750 o/min, leverer X-Trail solid akselerasjon i hele turtallområdet.

Utviklet i samarbeid med Alliance-partner Renault, er denne enheten på 130 HK (96 kW) en av de mest avanserte dieselmotorene i sitt segment, med en rekke tekniske innovasjoner som er utformet for å optimalisere drivstofforbruket og redusere CO2-utslippet.

Blant disse finner du et lukket EGR-system, der eksosgassen kjøles ned før den føres inn igjen i inntakssystemet, og resirkulerer eksosgassen ved en lavere temperatur for å redusere utslippene av nitrogenoksider og CO2. Motorenheten har også optimalisert varmestyring som lar motoren oppnå driftstemperatur mye raskere. Dette reduserer friksjonstap ved kaldstart og forbedrer drivstoffeffektiviteten.

1,6 DIG-T 163 hk 

Den nye 1,6 liters V4 turboladede motoren i X-Trail kombinerer skarp ytelse med lavt CO-utslipp og meget god drivstofføkonomi. Den nye DIG-T 163 motoren er allerede et populært valg blant Qashqai-modellene, og er den kraftigste motoren i X-Trail-utvalget, samtidig som den leverer en smidig og responsvillig kjøreopplevelse. 

Med avansert turbolading og en rekke funksjoner utformet for å optimalisere ytelse og drivstofføkonomi, leverer den nye enheten 163 hk ved 5 600 o/min og 240 Nm dreiemoment i turtallsområdet mellom 2 000 og 4 000 o/min. Denne modellen leveres kun med tohjulsdrift og 6-trinns manuell girkasse som standard. Disse imponerende tallene fremhever Nissans filosofi om reduserte motorstørrelser og beviser at ikke behøver stor kapasitet for å levere solid akselerasjon og god gir-fleksibilitet.

Den nye DIG-T 163 motoren er utstyrt med Start/Stop-system og leverer en myk, responsvillig kjøreopplevelse av høy kvalitet - akkurat slik Nissan-kundene forventer.

Redusert CO2-utslipp 

Begge motoralternativene i X-Trail er mye renere og mer effektive enn forgjengerne. Versjonene med tohjulsdrift og manuell girkasse leverer et CO2-utslipp på kun 129 g/km, mens versjonene utstyrt med Nissans avanserte Xtronic automatgirkasse har et utslipp på 135 g/km. All-Wheel Drive-modellene utstyrt med Nissans ALL MODE 4x4-i-girkasse har et CO2-utslipp på 139 g/km - en reduksjon på 18 % i forhold til forgjengeren.

For å kunne oppnå disse imponerende tallene gjorde Nissans ingeniører med enn bare å forbedre motorens og girkassens effektivitet og ytelse. Ved å redusere vekten med 90 kg og optimalisere bilens aerodynamikk har Nissan gjort X-Trail enda mer effektiv. Til tross for større overflate enn forgjengeren er det lansert en rekke nye funksjoner som motvirker den økte størrelsen. Bakluken er for eksempel konstruert i plast - et trekk som sparte 7 kg i forhold til eksisterende design. Bedre aerodynamikk på sidespeilene og spoiler under bilen som dekker eksospotten og det bakre panelet spiller også en viktig rolle i å gjøre den nåværende modellen til den mest effektive X-Trail noensinne.

Avanserte transmisjonsalternativer 

Du har valget mellom to ulike girkasser på X-Trail: en 6-trinns manuell girkasse og en ny Xtronic automatgirkasse (kun på dCi 130 versjoner med tohjulsdrift).

Xtronic-girkassen er utviklet for å gi deg en mykere og mer naturlig kjøreopplevelse. I motsetning til vanlig variabel transmisjon vil Xtronic-girkassen på den nye X-Trail etterligne oppførselen til vanlige Multi-Ratio automatgirkasser ved hard akselerasjon og trinnvis veksling. Ved mykere kjøring vil forholdene justeres for å gi den beste smidigheten. Det betyr at Xtronic-girkassen gir føreren det beste fra begge verdener, med myk kraftlevering ved lav belastning og en direkte ytelseslevering ved høy akselerasjon.

MERVERDI OG UTSTYR 

Akkurat som Nissan-kundene forventer er X-Trail utstyrt med klasseledende standardutstyr, og er tilgjengelig i tre ulike utstyrsnivåer: Visia, Acenta og Tekna.

Alle utstyrsnivåer har klimaanlegg, alufelger og seks kollisjonsputer, LED kjørelys, kombimeter med 5” skjerm, Bluetooth med mikrofon, cruisekontroll og hastighetsbegrenser. Bakkestartassistent, bakseter som kan legges bakover og foldes sammen og et bagasjebrettsystem er også blant funksjonene som er standardutstyr.

Tekna-toppmodellene har en rekke teknologier som bare bekrefter Nissans ledende posisjon på crossover-markedet. Dette inkluderer bi-LED-hovedlys, skinnseter, elektrisk justerbart førersete, parkeringssensorer foran og bak og 19” alufelger. I tillegg har Tekna-modellene funksjoner slik som Intelligent nøkkelsystem med motorstartknapp, Nødbremsing, Filskiftevarsling, High Beam Assist og Trafikkskiltgjenkjenning.