NISSAN UTFORDRER DET TRADISJONELLE VED Å BYGGE VERDENS FØRSTE 7-SETER BOBSLEDE

  • Nissan vil bidra med design og teknologi fra Nissan X-Trail for å transformere en standard bobslede til en smidig 7-seter  
  • Jomfruturen til verdens første 7-seter bobslede fant sted på den historiske bobbanen i Innsbruck i Østerrike. 
  • Se jomfruturen til bobsleden her: https://youtu.be/-tL2RLeYGEI 

Nissan utfordrer det tradisjonelle med lanseringen av verdens første 7-seters bobslede i Innsbruck i Østerrike.

X-Trail Bobsleigh er inspirert av Nissan X-Trail og hadde jomfruturen på den olympiske bobbanen i Igls, kjørt av den britiske olympiske medaljevinneren Sean Olsson. Nissan samarbeidet med bobslede-eksperter for å endre en tradisjonell firerbob til en X-Trail-inspirert 7-seter som nådde en toppfart på 100 km/t med en g-kraft på 4,5 G*. Se videoen her:

Bobsleden minner om det dristige designet på Nissan X-Trail med særpreget front, frontlykter og 7-seter. Denne bobsleden gir passasjerene 360 graders visning i fugleperspektiv på samme måte som med Around View Monitor i Nissan X-Trail.

Akkurat som med bobsleden bidrar det sofistikerte ALL MODE 4x4-i-systemet i X-Trail til at føreren har kontroll under kjøring på is og snø. 

Darryl Scriven, Design Manager Nissan Design Europe (NDE), samarbeidet med bobsledeprodusentenDiego Menardi og sportseksperten Ian Richardson til å endre bilens design i henhold til olympisk aerodynamikk.

 

Ian Richardson og Diego Menardi har til sammen over 50 års erfaring innen industrien, og har levert olympiske opplevelser og bobsleder til vinnerteam over hele verden. 

Darryl sa: «Vi ønsket å få muligheten til å oppleve den eventyrlystne karakteren i en crossover gjennom spenning og begeistring i olympisk bob.

Nissan Design Europe brukte design og særpreg ved vår X-Trail for å skape X-Trail Bobsleigh, som ble håndlaget av Diego Menardi på hans verksted i Cortina. Utfallet minner om de innovative ideene og teknologiene fra Nissan-merkets banebrytende crossover-modeller.»

7-seteren ble utviklet ved hjelp av tegninger og computerassistert design (CAD) Detaljene på bobsledens front ble håndlaget for å etterligne V-motion grillen på X-Trail og for å skape de skulpturerte linjene på panseret. 

Dette arbeidet ble supplert av den strukturelle forlengningen av kupeen fra Diego Menardi for å få plass til syv passasjerer.