NISSAN QASHQAI & NISSAN X-TRAIL PREMIUM CONCEPT

  • Nissan feirer sin europeiske crossover salgssuksess med unike «Premium Concept»-versjoner av Qashqai og X-Trail 
  • Premium og dynamisk design viser hvordan skreddersydde funksjoner og personliggjøring kan gjøre bilen mer attraktiv for kunder.

Nissan vil vise frem to spesialversjoner av sine mestselgende crossovere Qashqai og X-Trail under bilutstillingen i Genève - Qashqai Premium Concept og X-Trail Premium Concept.

Selv om dette er to unike modeller er fargene, materialene og temaene nesten de samme på begge bilene. Qashqai Premium Concept er utviklet av Nissan Design Europe (NDE) i London, mens X-Trail Premium Concept er utviklet av Nissans Global Design Centre (GDC) i Japan.

Crossovere spiller en viktig rolle for Nissans suksess i Europa, og disse to Premium Concept-bilene viser Nissans ønske om å utvide dette markedet ved å gjøre bilene mer attraktive for både eksisterende og potensielle kunder.

Shiro Nakamura, Senior Vice President, Design and Chief Creative Officer, Nissan Motor Co., Ltd., sier: «Vi lot kreativiteten til våre designteam skinne gjennom i dette prosjektet. Til slutt valgte vi to ulike designtyper med felles temaer som avslører det nye premium særpreget på våre crossovere.»

Nissans designspråk uttrykkes gjennom bruken av avanserte materialer, og begge bilene er attraktive for både nye og potensielle kunder av premium crossovere fra Nissan. Med konseptet til en urban bil har begge Premium Concept-bilene en helt unik utførelse og er utviklet for å tiltrekke seg ulike kundegrupper. Qashqai Concept er designet for urbane mennesker som drømmer om en helg i en kulturrik, europeisk storby som Paris, Roma eller Genève. X-Trail er i større grad rettet mot mer eventyrlystne mennesker som drømmer om fjellturer i Alpene eller Pyreneene. 

Felles for bilene er den enkle fargepaletten, de attraktive fargene som gir crossoverne eleganse og varme

Qashqai Premium Concept 

Med en moderne, matt sort farge som dominerer, er Qashqai Premium Concept en herlig blanding av design, fargevalg og nye materialer. Premium Golden Copper-fargen fremhever detaljene på karosseriet, hjulbuene, rundt vinduene, hovedlysene og på takrails. Den sorte kontrastfargen fremhever eksteriørets dynamiske linjer. Det er brukt karbonfiber i de lavere seksjonene og på 20” felgene. Støtfangerne og sidelistene gir en følelse av sportslig ytelse og integrert kvalitet. «V-motion»-grillen står i forhold til bilens lydbilde og er et dristig designvalg på denne Premium Concept-bilen.

Interiøret i Qashqai viser premium kvalitet med myke, hvite Napa skinnseter som vanligvis bare finnes i luksusbiler, samt polstret finish i baksetets midtseksjon og base. Interiørets uttrykk fremheves ytterligere med bruken av en unik Premium Golden Copper Gold Weave karbonfiber med Black Satin krom og Liquid Gloss Black på ratt og girvelger.

X-Trail Premium Concept 

Nissan X-Trail Premium Concept jar en matt hvit lakk som hovedfarge. Panseret og taket er laget av dyp sort matt karbonfiber, noe som gir bilen et premium, men likevel tøft utseende. Kontrasten mellom sort og hvitt starter fra grillen og fortsetter via panseret og sidene helt til bakparten på bilen. Karosserilistene og skjermene er lakkert i Gloss Black, en sofistikert detalj som skiller X-Trail fra andre crossovere.

Interiøret er designet i premium Tan og Black skinn. Setene er skreddersydd i en kombinasjon av premium skinn og Ultrasuede® fremhevet med skinnlister på midtseksjonen i baksetet og basen. I dashbordet og dørpanelet brukes Black Carbon Fibre finish og Matt Chrome Black, noe som gir interiøret en sportslig følelse.

Nissan Qashqai Premium Concept og X-Trail Premium Concept kan utforske potensialet for en ny og spennende personliggjøring i crossover-sektoren for å gi eierne enda større muligheter for personlig stil.

Mamoru Aoki, Executive Design Director, Nissan Motor Co., Ltd., la til: «Som pioneren i crossoversegmentet vil Nissan fortsette å skyve grenser og prøve ut nye og kreative løsninger for å oppfylle behovene til potensielle og eksisterende Nissan-kunder i Europa.»