QASHQAI CROSSOVER ER NISSANS MEST SOLGTE BIL I EUROPA NOENSINNE

Nissan har nå produsert flere Qashqai crossovere enn noen annen bil i løpet av sin 30 år lange bilproduksjon i Europa.  

Produksjonen av den prisbelønte crossoveren ved Sunderland-fabrikken i Storbritannia har nylig slått alle produksjonsrekorder hos Nissan i Europa. Den tidligere rekorden på 2 368 704 biler ble satt av en annen av Nissans europeiske ikoner, nemlig Micra.

Nissan Qashqai har oppnådd den nye rekorden på 2 368 705 enheter på under 10 år. Nissans Sunderland-fabrikk fortsetter å produsere rundt 1 200 Qashqai hver eneste dag, og i slutten av februar 2016 var produksjonen oppe i totalt 2 398 134 enheter. Ingen andre biler i Storbritannias bilindustrihistorie har noensinne produsert over 2 millioner enheter i løpet av så kort tid.

 

Nissans Senior Vice President for Manufacturing, Purchasing and Supply Chain Management i Europa, Colin Lawther, sier: «Qashqai skapte et helt nytt segment da den ble lansert og fortsetter å sette standarden innen crossovere, i tillegg til å støtte en rekordstor vekstperiode for Nissan i Europa. 

Micra er en ikonisk modell for Nissan i Europa, og ble produsert i 18 år på vår Sunderland-fabrikk. Å slå denne rekorden på under 10 år viser bare hvor raskt våre europeiske kunder har trykket Qashqai til sitt bryst.»

Qashqai er stylet og utviklet for europeiske kunder ved Nissans Design og Technical center i England, og er Nissans mestselgende bil i Europa. Den er også den mestselgende crossoveren i Europa, noe som har gjort at Nissan har utvidet produksjonen til å gå døgnet rundt siden 2010.

Etter å ha vunnet en rekke priser ser det heller ikke ut til at etterspørselen etter Nissan Qashqai skal avta med det første. Den nye Qashqai ble i september 2015 den raskest britiskbygde bilen noensinne til å nå 500 000 produserte biler. I dag blir en ny Qashqai bygget hvert 62. sekund, eller 58 biler i timen, på Sunderland-fabrikken.

Nissan Qashqai vil også bli banebrytende innen autonom kjøreteknologi. Under pressedagene under bilutstillingen i Genève forrige uke, kunngjorde Nissan at Qashqai vil bli Nissans første bil i Europa med «Piloted Drive»-teknologi. Dette betyr først og fremst at bilen vil kjøre autonomt og trygt i ett kjørefelt i tung trafikk på motorveier. Andre teknologier vil komme senere og Nissan har bekreftet at de sammen med alliansepartneren Renault, kommer med 10 fullautonome biler innen 2020.

Lawther legger til: «Qashqai har gjort vår Sunderland-fabrikk til Storbritannias største bilfabrikk noensinne, og tatt Nissan-salget i Europa til nye høyder. Med autonome teknologier på veien fra neste år, vil Qashqai bidra til at Nissan setter nye standarder også for crossovere.»

  

TOTALPRODUKSJON

 

(T.O.M. FEBRUAR 2016)

 

Micra

2 337 292

Micra C+C

31 412

Totalt

2 368 704

 

Qashqai

1 482 214

QASHQAI+2

270 018

Ny Qashqai

645 902

Totalt

2 398 134

 

Etter 18 suksessrike produksjonsår ved Sunderland-fabrikken fra 1992-2010, blir Nissan Micra nå produsert i India for det europeiske markedet. Nissan har kunngjort at produksjonen av en helt ny Micra for det europeiske markedet vil skje på Renault-fabrikken i Flins i Frankrike.