AUTONOM «PILOTED DRIVE» NISSAN QASHQAI LANSERES I EUROPA NESTE ÅR

Første trinn innen autonom kjøreteknologi gir Nissan Qashqai  «Single Lane Control» innenfor definerte hastigheter på motorveier 

  • Første trinn innen autonom kjøreteknologi vil gi en fornyet Nissan Qashqai «single lane control» som vil bistå føreren under sterkt traffikerte forhold   
  • Økt europeisk produksjon med Piloted Drive Qashqai ved Sunderland-anlegget i Storbritannia i 2017 
  • Nissan har mål om å lansere et utvalg av biler med autonom kjøreteknologi innen 2020.

Den prisbelønte Nissan Qashqai vil bli selskapets første europeiske bil med Piloted Drive-teknologi når den ruller av produksjonslinjen til neste år, kunngjorde Nissan i dag.

 

Den oppdaterte Qashqai produseres ved Nissans Sunderland-anlegg i Storbritannia og vil utstyres med «Piloted Srive 1.0», en funksjon som lar biler kjøre autonomt og sikkert i sterkt trafikkerte et-felts veier. 

Tusenvis av testtimer og en lang rekke sensorer på bilen sørger for at systemet forutser omgivelsene på korrekt måte.  

Dagens kunngjøring markerer et viktig steg innen merkets forpliktelse om å gjøre autonome kjøreteknologier tilgjengelig for alle, og baner vei for Nissans Intelligent Mobility-visjon, en 360 graders tilnærming til en smart bilfremtid. Nissan har allerede fastsatt sine forpliktelser med å lansere en rekke biler med autonome kjøreegenskaper innen 2020, inkludert biler som kan kjøre trygt i veikryss og tung bytrafikk uten førerinnblanding.

I løpet av de neste fire årene, vil Nissan lansere flere nye modeller med med økende grad av autonome egenskaper, som «multiple-lane control», som helt uavhengig av føreren vil sørge for å unngå faresituasjoner og bytte felt på motorveien. Mot slutten av tiåret, vil Nissan introdusere «inner-city» autonomi – dvs autonome egenskaper som gjør det mulig for en bil å kjøre i byer, veikryss, rundkjøringer osv uten førerens hjelp.  

Teknologien vil installeres på masseproduserte biler til en rimelig pris, og den første Piloted Drive 1.0 modellen vil lanseres i Japan i 2016. Et demobilarrangement i Europa i 2016, vil vise frem utviklingen av Nissans autonome kjøreteknologi.

Paul Willcox, Chairman hos Nissan Europe, uttaler: «Nissan Qashqai har vært en foregangsbil på markedet, og det er derfor bare rett og rimelig at kundene vil få oppleve fremtidens mobilitet i vår prisbelønte crossover allerede i 2017. Dette er en bil folk elsker. Dette er en bil folk stoler på. Den var den første bilen i crossover-segmentet og nå vil den også lede an Nissans vei mot en rekke modeller med autonome kjøreegenskaper fra 2017. Nok en gang, viser vi i Nissan at vi ønsker å ta teknologi som normalt finnes i  premiumbiler og gjør denne tilgjengelig for alle».

Nissan har opplevd stor suksess med Qashqai og sine andre crossovere. Dette ble understreket med at Qashqai i september 2015 ble den raskest britiskbygde bilen noensinne til å nå 500 000 produserte biler. Siden produksjonen startet i 2014, har en ny andre generasjon Qashqai rullet av produksjonslinjen hvert 62. sekund på Nissans Sunderland-anlegg.

«Lanseringen av Piloted Drive-teknologier vil være en evolusjon, ikke en revolusjon, ettersom disse løsningene bygger på teknologier som allerede er på plass i dagens Nissan-modeller via vår Safety Shield-teknologi», la Willcox til. «Vi ønsker å fjerne førerbelastningene ved monoton «stopp-kjør»-trafikk, og gjøre bilkjøringen spennende igjen.»