NISSAN LANSERER «NISSAN INTELLIGENT MOBILITY»-VISJONEN SOM BYGGER PÅ SELSKAPETS LEDERSKAP INNEN ELEKTRIFISERING OG SMARTE BILER

Demobiler på veien i 2016, tilgjengelig med Piloted Drive-modell i Europa i 2017.  

Nissan lanserte i dag sin «Intelligent Mobility»-visjon under bilutstillingen i Genève. Målet er null utslipp og null ulykker på veien. Intelligent Mobility er skapt for å lede Nissans produktutvikling, og vil være forankret i selskapets beslutninger om hvilke biler som skal elektrifiseres, hvordan de skal kjøres og hvordan bilene skal integreres i samfunnet, samtidig som selskapet fokuserer på å skape mer komfortable kjøreopplevelser.

«Vår Intelligent Mobility-visjon er rammeverket for å flytte kunder rundt i verden mot en tryggere og mer bærekraftig fremtid,» sa Carlos Ghosn, CEO.  «For å realisere denne visjonen har Nissan lansert en langsiktig strategi støttet av betydelige investeringer innen forskning og utvikling.  Dette førte til lanseringen av den banebrytende Nissan LEAF i 2010, verdens første masseproduserte elbil.  Denne strategien er også drevet av vår utvikling av autonome kjøreteknologier som vil være tilgjengelig i en rekke masseproduserte modeller fra 2020. Disse trinnene lar Nissan levere fordelene med elbiler og autonome innovasjoner til så mange kunder som mulig, og vil til slutt lede an i en ny æra av mobilitet.»

Nissan Intelligent Mobility er forankret i tre innovasjonsområder:

  • Nissan Intelligent Driving – skaper økt førertrygghet anført av Piloted Drive, Nissans autonome kjøreteknologi
  • Nissan Intelligent Power – større effektivitet og mer kraft med elbilene i spissen
  • Nissan Intelligent Integration – nye tilkoblingsmuligheter mellom biler og samfunn

Hvert område representerer teknologiske innovasjoner fra Nissan; sikkerhetsinnovasjoner via autonom teknologi som High-Stability Control og High-Reliability Drive-systemer og svært effektive drivlinjer, inkludert alternative og konvensjonelle drivstoffmotorer med avanserte girkasser, samt energistyringsløsninger.

Utover de tekniske spesifikasjonene fokuserer Nissan også på fører- og passasjeropplevelser med Intelligent Mobility, og leverer disse opplevelsene til forbrukerne allerede nå. Dette er altså en historie der Nissan gjør kjøringen mer personlig, kontrollert og spennende.

Nissan Intelligent Driving 

Nissans Intelligent Driving handler først og fremst om ytelse, komfort og sikkerhet, fjerner stress fra daglig pendling eller minimaliserer risikoen for utrygge forhold. Mange av disse fordelene er allerede tilgjengelige med avanserte systemer som registrerer faresituasjoner eller gjennomfører korrigerende tiltak for å forbedre sikkerheten. Nissan leder an med sine Safety Shield-teknologier som filskiftevarsling og nødbremsing (FEB), og vil utvikle dette videre til autonome kjøreteknologier som vil gjøres tilgjengelig for alle kunder på kjernemodeller i utvalget.

Nissan vil lansere flere biler med autonom kjøreteknologi i løpet av de fire neste årene i Europa, USA, Japan og Kina. Teknologien vil installeres på masseproduserte biler til en rimelig pris, og den første modellen vil lanseres i Japan i år. Et demobilarrangement i Europa i 2016, vil vise frem utviklingen av Nissans autonome kjøreteknologi. I 2017 vil Nissan Qashqai bli den første bilen i Europa med Piloted Drive.

«Autonome teknologier har vært en del av våre forsknings- og utviklingsaktiviteter i lang tid. Vi har gjennomført omfattende testing siden 2013», sa Daniele Schillaci, Executive Vice President, Global Marketing and Sales hos Nissan.  «Dette verifiserte integriteten og allsidigheten til Nissans Piloted Drive-teknologi i reelle scenarioer. Vår autonome teknologi gjør kjøreopplevelsen enda bedre med mer avslappende kjøring og mindre stress.»

 

Nissan Intelligent Power 

Nissan har vært det ledende bilmerket innen elbilteknologi og salg i mange år. Nissan mener at stillegående, men allikevel kraftig akselerasjon, sammen med økt utvalg, er viktig for å sikre en enestående kjøreopplevelse. Nissan har økt batterikapasiteten ytterligere med sitt 60 kWh batteri og inntil 550 km* autonom rekkevidde i sin Nissan IDS-konseptmodell som har Europa-premiere under bilutstillingen i Genève. Nissans teknologier reduserer også ladetiden og utvikler elbilens potensiale på andre innovative måter. Alternative kilder til integrert strømforbruk slik som drivstoffceller, vil ytterligere oppmuntre til utvikling av alternativt drivstoff og fornybar energi.  I tillegg vil man se forbedringer gjennom mindre turbo- og X-TRONIC-girkasser innen både drivstoffeffektivitet, sømløs responsvillighet og akselerasjon.

«Nissan forsker på et bredt utvalg av energikilder for morgendagens biler, og vi erkjenner vår rolle for kontinuerlige investeringer innen flere teknologier,» sa Schillaci. Nissan LEAF-biler har nå kjørt over 2,1 milliarder kilometer med null utslipp av svært tilfredse kunder, noe som beviser vår kapasitet når det gjelder elbiler og vår evne til å lansere avanserte og intelligente teknologier.» 

Nissan Intelligent Integration 

Hvordan skaper en bilprodusent nye samfunnsfordeler, og bidrar til renere luft, en mer miljøvennlig planet og trafikksikkerhet?  Svaret er koblinger mellom biler, personer og nasjonal infrastruktur, samt bidra til å bygge viktig ladeinfrastruktur.

Nissan vil bidra ved å koble biler til nasjonal infrastruktur som vei, informasjon og strømnett, noe som vil føre til reduserte køer, mer effektiv bildeling, bildrift og bedre energistyring.

Nissan fortsetter også støtten for å utvide ladenettverket for elbiler i Europa, USA, Mexico og Japan. Per dags dato er over 10 500 hurtigladere installert, og i Europa samarbeider Nissan med partnere for å videreutvikle nettverket av hurtigladere med multistandard som kan brukes av alle elbiler, noe som bidrar til å øke totalmarkedet og levere praktiske og pålitelige løsninger til europeiske elbilførere, og ikke bare Nissan-førere. 

Ubiquitous tilkobling er en forventning blant dagens bileiere, som en forlengelse av deres jobb og personlige devices. Teknologitrender utvikles med mobilitet, og ønsket om å «ha med dine egen devices» fenomenet er utvidet til å gjelde i bilen. Nissan har mål om å sørge for at bilen er en del av vårt tilkoblede økosystem.

«Intelligent Integration kobler Nissan Power og Nissan Driving til samfunnet», sa Schillaci. «Intelligent Mobility handler ikke bare om å kjøre mer komfortabelt, men er også et viktig steg på veien for å oppnå målsettingen om nullutslipp og null ulykker.  For å kunne oppnå dette viktige målet er det behov for et enda større engasjement fra bilprodusentene. Vi må samarbeide med reguleringsorganer for å skape og tilpasse lovgivning, standarder og retningslinjer for motorkjøretøy.» 

Nissans Intelligent Mobility-teknologier er tilgjengelig i dag i form av Safety Shield, kamerateknologier og elbiler. Og vil utvikles ytterligere med Piloted Drive-biler som vil lanseres i løpet av 2016 i Japan, og i Europa i 2017. Nå som Nissan ser mot en fremtid med bildeling, integrerte trafikkstyringssystemer og trådløse ladenettverk, blir visjonen med Intelligent Mobility enda tydeligere. 

*NEDC (New European Driving Cycle) verdi.