NISSAN GT-R 2017 MODELL DEBUTERER PÅ BILUTSTILLINGEN I NEW YORK

Nissan avduket den nye 2017-modellen av GT-R under den internasjonale bilutstillingen i New York i dag. Bilen har et nytt og spennende utseende både innvendig og utvendig, samt høyere ytelse og flere nye funksjoner. Dette er de største endringene på modellen siden den ble lansert for første gang i 2007.

Fronten på den nye GT-R er helt nydesignet. Den nye «V-Motion»-grillen i matt krom viser Nissans nyeste designsignatur. Grillen er større for å gi bedre motorkjøling og har nå et oppdatert nettingmønster. Et helt nytt panser som starter ved grillen er blitt forsterket, og bidrar til bedre stabilitet under kjøring i høy hastighet. En nydesignet frontlist og støtfanger foran med lister sitter nå rett under hovedlysene for å gi den nye GT-R et enda tøffere utseenede, samtidig som det genererer høyere karosseritrykk foran.


Den velkjente skarpe GT-R-profilen er opprettholdt, men sidelistene er trykket utover for å forbedre luftstrømmen. Bilens bakende har også gjennomgått større endringer. Mens de kjente baklysene med fire ringer er beholdt, forbedrer det nye karosseriet luftstrømmen sammen med sideventilene ved siden av de fire eksospottene. Beltelinjen som skiller den nedre sorte seksjonen fra karosseripanelet er hevet slik at bilen ser bredere ut og mer aggressiv bakfra. Disse utvendige endringene gir ikke bare bilen et mer sportslig utseende, men også bedre aerodynamikk med redusert luftmotstand, samtidig som karosseritrykket opprettholdes for å holde GT-R stabil i høy hastighet.

Premium-interiøret er oppdatert for å stå i stil med en høytytende bil av dette kaliberet. Både dashbordet og instrumentpanelet er helt nytt, trukket i skinn og har flotte sømmer med TAKUMI-presisjon. Utformingen av dashbordet er tilpasset en «horisontal strøm» som gir en følelse av høy stabilitet for bilens forsetepassasjerer, mens linjen fra instrumentpanelet til midtkonsollen gir et særpreget førerorientert miljø for de bak rattet.

Dashbord er også forbedret og blitt mer brukervennlig. Integrert navigasjon og audiokontroller reduserer antall betjeningsknapper fra 27 på den forrige modellen til kun 11 i 2017-modellen. Den store 8” berøringsskjermen har store ikoner, noe som gjør den enda mer brukervennlig. En ny kommandokontroll på midtkonsollen i karbonfiber er enkel å betjene. 

Girvelgerne er nå plassert bak det nye rattet slik at føreren kan skifte gir uten å ta hendene fra rattet. Selve girvelgerne, sammen med ventilasjonen, har forbedret følelse og bedre lydbilde når de aktiveres eller justeres.

«GT-R er et ikon innen kjøreytelse fra Nissan, og er i stadig utvikling. Med signatur V-Motion grillen er GT-R nå oppdatert til Nissans nyeste designspråk. Den enestående aerodynamikken og det oppgraderte interiøret har gitt GT-R et mer modent særpreg som vil fortsette inn i fremtiden», sa Nissans Executive Design Director, Mamoru Aoki.

 


Den prisbelønte 3,8 liter V6 doble turbomotoren med 24 ventiler, der alle enheter er håndlaget av en dedikert TAKUMI-mekaniker, leverer nå 565 hk (570 hk i Europa) ved 6800 o/min og 467 lb-ft dreiemoment, som tilsvarer 633 Nm. Motorene er definisjonen på TAKUMI-ekspertise. Den forbedrede motoreffekten, som er et resultat av individuell kontroll av tenningtidspunktet for sylinderne og ekstra kraft fra turboladerne, gir den nye GT-R overlegen akselerasjon fra middels til høyt turtall (fra 3 200 o/min). Bilen leveres med en raffinert 6-trinns dual-clutch girkasse som gir raskere giring og redusert støy. Det velkjente GT-R lydbildet er også oppgradert med en motor som gir et bedre lydbilde enn noensinne. Resonansen fra de nye eksospottene i titanium og Active Sound Enhancement (ASE) forbedrer kjøreopplevelsen under akselerasjon.

GT-R har alltid blitt ansett som en bil med overlegne kjøreegenskaper, og 2017-modellen har nå enda bedre egenskaper for kurvekjøring. En stivere karosseristruktur og nytt oppheng gir bedre stabilitet via raske, laterale overganger og høyere hastighet under kurvekjøring. Bilen har 20” dekk og nye «Y-eikers» maskinbearbeidede, smidde alufelger.

Til tross for forbedret ytelse er 2017 GT-R den mest komfortable modellen til dags dato med en følelse av eleganse og siviliserte egenskaper man vanligvis ikke finner i en slik høytytende bil. Den nye GT-R har smidigere kjørekvalitet enn den foregående modellen, og kupéstøyen er lavere ved alle hastigheter, takket være de nye støydempende materialene.

«Den nye Nissan GT-R gir føreren en fantastisk kjøreopplevelse uansett underlag. Vi har fortsatt å presse grensene, og bilen er nå enda mer potent enn tidligere. Samtidig er bilen mer raffinert for å ta hele kjøreopplevelsen til et helt nytt nivå. Vi er stolte over å kunne levere den ultimate GT-bilen med utrolig ytelse, siviliserte egenskaper og tradisjonsrik racinghistorie», sa Hiroshi Tamura, Chief Product Specialist for Nissan GT-R.

2017-modellen har nye, friske interiør- og eksteriørfarger som står i stil med bilens sofistikerte særpreg. «Blaze Metallic»-lakk i flere lag er nå tilgjengelig som karosserifarge, mens skinninteriøret i Premium Edition gir kundene fire ulike kombinasjoner: den nye Black/Rakuda og Samurai Black, samt de alltid like populære Black/Amber Red og Black/Ivory.

 

For bilder og mer informasjon om 2017 Nissan GT-R, gå til www.NissanNews.com