NISSAN KUNNGJØR REKORDHØYT FLÅTESALG AV ELBILER I EUROPA

  • Rekordår for flåtesalg av elbiler for Nissan Europe, opp 45 % i regnskapsåret 2015 
  • Store flåtesalg stadfester Nissan posisjon som én av de mest populære elbilleverandørene for bedrifter 
  • Over 20 000 Nissan elbiler er solgt til flåtekunder i Europa siden lanseringen 
  • Sterk økning også i Norge for el-varebil og økt fokus i offentlige anskaffelser  

Flere flåteoperatører i Europa velger Nissan. Salget av Nissan LEAF og e-NV200 i flåtemarkedet økte for fjerde år på rad i regnskapsåret 2015 (t.o.m 31. mars 2016).

Med en oppgang på 45 % fra forrige regnskapsår, solgte Nissan over 7 500 LEAF og e-NV200 til flåteoperatører og kommuner i Europa, noe som er 28 % av det totale flåtemarkedet for elbiler. Nissan har solgt over 20 000 elbiler til flåtekunder i Europa siden lanseringen, og det er flere signaler på at bedriftseiere i større grad velger nullutslippsmobilitet.

Med optimale, praktiske funksjoner og kjørekomfort, kombinert med lave driftskostnader, er Nissan LEAF og e-NV200 gode alternativer for flåteoperatører i regionen. I tillegg til driftskostnader på ca. 0,30 øre per km, drar eierne også nytte av lave vedlikeholdskostnader som skaper rekordlave totale eierkostnader. Mange europeiske flåteeiere kan også dra nytte av ulike statlige insentiver samtidig som energiforbruket blir lavere, noe som gir en kostnadseffektiv og enkel løsning for å redusere karbonavtrykket.

Gareth Dunsmore, Director of Electric Vehicles for Nissan Europe: «Det er flott å se at etterspørselen etter Nissans elbiler fra flåteeiere styrkes nå som bedriftene har fått opp øynene for de mange markedsfordelene elbiler tilbyr. Nissan tilbyr ikke bare et helelektrisk elbilutvalg, vi har også egne spesialister for elbilflåter i de fleste europeiske land som er opplært til å gi råd til våre kunder, samt analysere totale eierkostnader og ladeinfrastruktur. Denne strategien har vist seg å være utrolig effektiv når det gjelder på bistå bedrifter som er interessert i nullutslippsteknologi, men som har behov for veiledning når de skifter til nullutslippsbiler. Med lanseringen av den nye Nissan LEAF 30 kW med inntil 250 km* rekkevidde, vil flåtekunder kunne reise enda lenger, noe som bidrar til å oppfylle de fleste bedriftenes behov»

Posttjenester er blant de mange tjenesteleverandørene som har vært raskt ute med å benytte seg av alle fordelene tilknyttet elbiler. Österreichische Post AG, den statlige posttjenesten i Østerrike benytter allerede 160 e-NV200 biler og har nylig bekreftet en bestilling på over 100 nye enheter.Mange offentlige instanser og statlige organisasjoner i Europa har besluttet å gå foran som et eksempel og konvertere sine flåter til nullutslippsbiler.

Økt fokus på elbiler i offentlige anskaffelser i Norge

Også i Norge har det vært en sterk økning for el-varebil og generelt økt fokus på elbiler i de fleste offentlige anskaffelser. I motsetning til andre europeiske land, har Norge hatt et spesielt sterkt privatmarked for elbiler, mens det har hengt litt etter i offentlige anskaffelser. Man ser en endring på dette feltet og Nissan har opplevd en salgsøkning på 63% av e-NV200så langt i år sammenlignet med samme tid i fjor.  

Nissan feirer denne viktige milepælen omtrent fem år etter lanseringen av Nissan LEAF, og 1 ½ år etter lanseringen av den helelektriske, lette nyttekjøretøyet e-NV200, Nissan LEAF er fortsatt den bestselgende elbilen noensinne med nesten 220 000 solgte enheter over hele verden. I regnskapsåret 2015 ble det solgt 16 916 Nissan LEAF i Europa, noe som er ny rekord.

Les mer om Nissans produkter, tjenester og selskapets forpliktelse til bærekraftig og innovativ mobilitet på www.nissan.eu/experience-nissan.html