130 NISSAN LEAF TIL MADRID-BASERT TAXISEKSKAP – VERDENS STØRSTE HELEKTRISKE DROSJEFLÅTE

  • Nissan skal levere 110 nye Nissan LEAF 30 kWh til det Madrid-baserte drosjeselskapet La Ciudad del Taxi.
  • Det er så langt verdens største helelektriske drosjeflåte
  • Nissan LEAF 30 kWh har 26 % lengre rekkevidde enn forgjengeren, noe som gir opptil 250 km kjørelengde på én enkelt lading

Nissan og La Ciudad del Taxi har inngått en avtale om verdens største helelektriske drosjeflåte som består av 110 Nissan LEAF 30 kWh.

Avtalen, som ble kunngjort under bilutstillingen i Madrid, ble signert av Nissan og La Ciudad del Taxi, og vil bestå av 110 helelektriske drosjer i den spanske hovedstaden. Denne avtalen gjør Madrid til europeiske hovedstaden med den største helelektrisk drosjeflåten fra Nissan, foran Amsterdam med 100 Nissan LEAF og Budapest med 65 LEAF.

 

Gareth Dunsmore, leder for Electric Vehicles, Nissan Europe sa: «Byer over hele verden står overfor store utfordringer når det gjelder dårlig luftkvalitet og økt utslipp av klimagasser. Med nullutslippsbiler som Nissan LEAF i drosjenæringen tar store byer et viktig steg mot å løse disse utfordringene. 

La Ciudad del Taxi deler de samme banebrytende ideene som Nissan, og jeg er stolt over å se at Madrid går foran som et godt eksempel på den elektriske revolusjonen med denne avtalen som består av 110 Nissan LEAF for å kunne levere rene, bærekraftige drosjetjenester til byens befolkning.»

Jesús Ramos Fernández, President of La Ciudad del Taxi sa: «Denne avtalen vil sette standarden for fremtidig mobilitet innen drosjenæringen. Nullutslipptransport vil spille en viktig rolle i denne sektoren, og denne flåteavtalen med Nissan vil bidra til at Madrid går foran som et godt eksempel på bærekraftige mobilitetstjenester.»

Nissan LEAF er den mestselgende elbilen i verden med over 220 000 solgte biler. Den nye LEAF 30 kWh leverer opptil 250 km rekkevidde på én enkelt lading, noe som gjør den til en ideell drosje der størrelsen, komforten og ytelsen er velegnet i urbane miljøer.

Det helelektriske drosjemarkedet i Europa vokser raskt nå som drosjenæringen ser fordelene med nullutslippsmobilitet. Nissan har solgt nesten 800 elbiler (LEAF og e-NV200) til drosjeeiere og operatører over hele Europa, der de tre mestselgende markedene er Nederland, Storbritannia og Spania. 

Madrid viser sin forpliktelse overfor helelektrisk mobilitet med et insentivprogram som skal presenteres i juni der blant annet drosjesjåfører vil være kvalifisert. I tillegg har de regionale myndighetene i Madrid garantert € 2 millioner i støtte gjennom sin forpliktelse til bærekraftig, helelektrisk nullutslippsmobilitet.

Kommunestyret i Madrid har også bekreftet at de er klare til å installere ladeinfrastruktur i byen.

Les mer om Nissans produkter, tjenester og selskapets forpliktelse til bærekraftig og innovativ mobilitet på www.nissan.eu/experience-nissan.html