NISSAN LEAF ER NORGES TREDJE MEST SOLGTE PERSONBIL HITTIL I 2016

  • Det nærmer seg nå 25 000 LEAF på norske veier og den holder også posisjoen som som verdens mest solgte elbil
  • Oppgradert LEAF med 30 kWh batteripakke og en rekkevidde inntil 250 km, er så langt i år 3. mest solgte personbil i Norge
  • Den er solgt i 2380 eksemplarer hittil i 2016, en økning på 57,7% sammenlignet med samme periode i fjor

Nissan lanserte verdens første masseproduserte elbil helt på slutten av 2010 og i Norge i oktober 2011. Bilprodusenten tok et tidlig standpunkt om at nullutslipp er en viktig løsing for våre klimautfordringer og en løsning for fremtiden. Siden den gang har også andre aktører fulgt etter og antall elbilmodeller på markedet har økt markant. Nissan LEAF har likevel holdt stand som både Norges og verdens mest solgte elbil.

Klar nullutslippsstrategi

Nissan er en ledende elbilprodusent med en klar og tydelig strategi. Det er gjort store investeringer i forskning og utvikling og dette fortsetter. Teknologiutviklingen har vært rask, rekkevidden har økt, batteriprisene går ned og elbil er et attraktivt alternativ for en stadig større del av befolkningen – både i og utenfor Norge.

Nissan LEAF med en rekkevidde på inntil 250 km* dekker det daglige kjørebehovet for rundt 95% av befolkningen. I snitt kjører en person rundt 4 mil daglig. Kombinasjonen av at elbil er meget gunstig i bruk, et økonomisk godt valg og samtidig miljøvennlig, gjør det stadig mer attraktivt for flere. Den positive responsen og salgstallene LEAF har fått, viser at den er en bil som appellerer til en bred kundegruppe og særlig familier som ser verdien av en god og trygg bil som er miljøvennlig og samtidig økonomisk i drift.

Stadig bedre ladenettverk

Utbyggingen av hurtigladenettverk for elbiler har økt kraftig det siste året, men flere aktører som tar dette videre. Det fører til at elbileiere kan kjøre miljøvennlig på lengre turer, samt at det gir en ekstra trygghet. Nissan har i samarbeid med KIWI satt opp hurtigladere på rundt 50 KIWI-butikker over hele Norge, fra sør til nord. Fortum drifter laderne og er selv en aktiv aktør for å utvide ladenetteverk for elbiler i enda større grad.

”Det er fint å se at elektrisk mobilitet fungerer så godt i praksis, og med Nissan LEAF har vi truffet det norske markedet meget godt. Det har oppdaget at Nissan LEAF står for kvalitet, er en trygg og sikker familiebil med fem seter og god plass og med Nissans sterke satsning på videre utvikling har vi stor tro på at vi vil opprettholde en sterk posisjon i et stadig voksende elbilmarked”, sier Anders Mamen-Lund, country manager for Nissan i Norge.

*I henhold til NEDC-standarden (New European Driving Cycle).