NISSAN EUROPA FORSTERKER LADEINFRASTRUKTUREN SOM OFFISIELL PARTNER AV EU-PROSJEKTET FAST-E

  • Prosjektet har som mål å installere 241 ladestasjoner i Tyskland og 37 i Belgia innen slutten av 2016.
  • Fast-E er det nyeste prosjektet Nissan har investert i for å bidra til økt utvikling av ladeinfrastruktur for elbiler i Europa.
  • Kunngjøringen representerer en ny milepæl i Nissans ambisjon om å forme en bærekraftig fremtid med Intelligent Mobility.

Nissan deltar aktivt i Fast-E, et EU-støttet prosjekt utformet for å gjøre ladeinfrastrukturen for elbiler enda bedre.

Nissan har investert i dette prosjektet sammen med EU og åtte andre selskaper med en totalinvestering på ca. € 18 millioner. Målet med Fast-E er å installere totalt 278 ladepunkter med 80 km avstand langs tyske og belgiske motorveier innen slutten av 2016. Det vil installeres 241 ladepunkter i Tyskland og 37 i Belgia.

Et søsterprosjekt i Tsjekkia og Slovakia vil sørge for 30 flere ladestasjoner totalt i Europa.

Multistandard hurtigladere har AC- og DC-tilkoblinger som kan lade Nissan LEAF og e-NV200, samt elbiler fra andre merker. En ladetid på 30 minutter gir lading opptil 80 % lading på batteriet. Disse nye hurtigladerne gjør at elbileiere kan forlenge rekkevidden, noe som gir større fleksibilitet og en bekymringsfri bilhverdag.

Fast-E er det nyeste prosjektet Nissan er involvert i for å bidra til å støtte og oppmuntre til installasjon og utvikling av ladeinfrastrukturen for elbiler i Europa. I forrige uke kunngjorde Nissan sitt samarbeid med A2A om å installere 17 offentlige hurtigladere som en gave til Milano før UEFA Champions League-finalen.

Gareth Dunsmore, Director of Electric Vehicles for Nissan Europe, sier: «Vår investering i dette prosjektet er nok en demonstrasjon av Nissans engasjement for å skape intelligente mobilitetsløsninger. I tillegg til å utvikle vårt utvalg av elbiler og innovative nullutslippsteknologier, har vi også investert store summer i infrastruktur. Vi ser dette som en viktig faktor for å garantere tilgjengelighet og bekvemmelighet for elbileiere. Det er fantastisk at vi har EUs støtte i dette prosjektet, noe som vil øke antall ladepunkter for elbiler både på tyske og belgiske motorveier.»

Nissan er produsenten av Nissan LEAF, verdens mestselgende elbil, samt Nissan e-NV200, et helelektrisk lett nyttekjøretøy. Siden lanseringen av Nissan LEAF i 2010 har selskapet solgt over 241 000 elbiler globalt.

Les mer om Nissans produkter, tjenester og selskapets forpliktelse til bærekraftig og innovativ mobilitet og innovativ teknologi på www.nissan.eu/experience-nissan.html