NULLUTSLIPPSBILER FRA NISSAN SKAL BRUKES UNDER UEFA CHAMPIONS LEAGUE FINALEN I MILAN

  • Nissan leverer over 100 elbiler til UEFA Champions League-finalen
  • Varebilen e-NV200 og den unike Nissan LEAF vil begge kjøre UEFA Champions League-trofeet i løpet av helgen
  • Nissan installerer, i samarbeid med A2A, 17 hurtigladere for elbiler i Milano og på de omkringliggende flyplassene
  • Prosjektet med A2A er en del av Nissans pågående forpliktelse til en mer bærekraftig fremtid og en del av visjonen om intelligent mobilitet

Nissan, den globale lederen av elbiler, vil levere elbiler til UEFA Champions League-finalen i Milano denne uken. Som offisiell global bilsponsor for Europas mest prestisjefylte fotballturnering, vil Nissan levere over 100 elbiler til UEFA og tilknyttede sponsorer for å transportere gjester og funksjonærer i løpet av finalehelgen.

Selskapet har også gleden av å transportere det ikoniske UEFA Champions League-trofeet i en spesialdesignet e-NV200 til fanfestivalen ved Duomo di Milano torsdag 26. mai der det vil stå inntil finalekampen starter. Før finalen lørdag 28. mai, vil en Nissan LEAF transportere trofeet til San Siro stadion som en del av UEFA Trophy Parade.

Som en gave til Milano vil Nissan, i samarbeid med A2A, installere 17 offentlige hurtigladere for elbiler, der 13 av disse kan brukes gratis etter UEFA Champions League-finalen.

Gareth Dunsmore, Director of Electric Vehicles for Nissan Europe sa: «Finalen i Milano denne helgen markerer høydepunktet i et nytt, spennende år som samarbeidspartner for UEFA Champions League - verdens mest prestisjefylte fotballturnering. Vi startet denne reisen forrige sesong, og vi var stolte av å levere elbiler og ladepunkter i Berlin, og nå også i Milano. Det gode forholdet vi har med UEFA betyr at vi har hatt muligheten til å bidra både langsiktig og positivt i begge byer i løpet av våre to første sesonger som sponsor av UEFA Champions League.

Dårlig luftkvalitet og økende drivhusgasser er store utfordringer som alle verdens byer står overfor, inkludert Milano. Nullutslippsbiler er en konkret løsning på disse utfordringene, og hurtigladestasjonene bygget av Nissan vil ha en positiv effekt for helelektrisk mobilitet og vil være tilgjengelig for alle etter finalekampen.»  

Dagens kunngjøring markerer et viktig steg innen merkets forpliktelse om å gjøre nullutslippsteknologi tilgjengelig for alle, og baner vei for Nissans Intelligent Mobility-visjon, en 360 graders tilnærming til en smartere transportfremtid. 

Intelligent Mobility er Nissans visjon om et nullutslippssamfunn. Nissan sørger for å drive teknologien videre og Intelligent Mobility er forankret i selskapets beslutning om hvordan biler skal produseres, kjøres og integreres i fremtidens samfunn.

Nissan samarbeid med A2A skaper ren, bærekraftig mobilitet i en europeisk storby ved å tilby de mest avanserte infrastrukturnettverkene. Bystyret i Milano innviet Nissan-prosjektet forrige uke

med installasjonen av 12 hurtigladere i sentrumsområdet. Initiativet representerer den største hurtigladeinfrastrukturen noensinne i en italiensk by. Denne uken vil 5 hurtigladere installeres ved Malpensa og Linate flyplasser.

Nissan var den første bilprodusenten som lanserte en masseprodusert, helelektrisk bil med lanseringen av Nissan LEAF i 2010. I 2016 er Nissan LEAF fortsatt verdens mestselgende elbil gjennom tidene. Tidligere i år styrket Nissan ytterligere sin status som ledende innen utviklingen av nullutslippsteknologi med lanseringen av Nissan LEAF 30 kWh, med 26 % lengre rekkevidde enn forrige generasjon, noe som betyr opptil 250 km kjørelengde på én enkelt lading.