NISSAN FORBEREDER SEG TIL LE MANS 2016

  • Hoy gjør seg klar til sin Le Mans-debut
  • Nissan dominerer under Le Mans i LM P2-klassen

Chris Hoy klar for Le Mans-debut etter vellykket test

Den olympiske sykkellegenden Sir Chris Hoy er klar for sin 24 timers Le Mans-debut etter en vellykket testkjøring under den årlige Le Mans-testdagen på Circuit de la Sarthe.

Hoy vil kjøre i LM P2-klassen under sin debut i 24-timers løpet sammen med Renault-Nissan Alliance føreren Andrea Pizzitola og den britiske føreren Mike Munemann for Algarve Pro Racing i son Nissan-drevne Ligier.

 

 

Vinneren av 2015 Le Mans Series LM P3-klassen fullførte 30 runder/408,88 km på den legendariske Le Mans-banen under forberedelsene til å bli den første medaljevinneren fra et sommer-OL til å konkurrere i det klassiske 24-timers løpet.

«Bilen var perfekt. Banen var ganske sleip tidlig i testløpet, men jeg var allikevel godt fornøyd med rundetidene og jeg kjørte bare raskere og raskere», sa Hoy.

«Det blir fantastisk å komme tilbake. Jeg ser frem til løpet og jeg er egentlig ikke så fokusert på resultatene, men målet er å gjøre en så god jobb som mulig. Det er en stor bragd bare å kunne fullføre dette legendariske løpet. Så snart du begynner å tenke på å vinne eller komme på pallen, vil dette bare distrahere deg fra det du forsøker å oppnå.»

Hoy avsluttet sin sykkelkarriere som den mest suksessrike britiske OL-deltakeren noensinne ett år etter sommer-OL i 2012 i London, og begynte å fokusere mer og mer på hobbyen sin.
 
Som sponsor for det britiske OL-laget ga Nissan den tidligere syklisten muligheten under British GT Championship i 2014 i en Nissan GT-R NISMO GT3. Dette har gitt Hoy muligheten til å delta i det intensive GT Academy «gamer to racer»-programmet for å utvikle seg til en profesjonell fører.
 
Hoy fikk en pallplassering i debutsesongen og ble forfremmet til den europeiske Le Mans-serien i fjor i den nye Nissan-drevne LM P3-prototypeklassen.
 
Han vant tre av de fire første løpene med Team LNT i en Nissan-drevet Ginetta sammen med Charlie Robertson og vant LM P3-førertittelen.

Hoy, Pizzitola, Munemann og Algarve Pro-teamet skal gjennomføre 24 Hour of Le Mans admin checks (14:50) og scrutineering (15:30) mandag 13. juni før første kjøring onsdag 15. juni.

 

Nissan-teamene dominerte LM P3-klassen på Le Mans-testdagen

Nissan og NISMO dominerte LM P2-klassen under testdagen for 24-timers løpet Le Mans med 19 av de 20 øverste plassene.

Nissan vil stå for 33 % av alle deltakerne under Le Mans i år og i dag fullførte disse bilene med 4,5 l og 450 hk motorer hele  1431 runder på Circuit de la Sarthe-banen, noe som tilsvarer totalt 19 503 km under 2x4 økter.

Den franske toppføreren Tristan Gommendy ledet an for Eurasia Motorsport i sin Nissan-drevne Oreca. Signatech Alpine-teamet var nest raskest i dag foran G-Drive Racing No.26 Oreca. 

 

Nissan sikter på å vinne en ny seier i LM P2-klassen under Le Mans
Nissan har vært dominerende i LM P2-klassen siden debuten i 2011, og de NISMO-drevne teamene har så langt i år vært overlegne.

2016-sesongen vil være det siste konkurranseåret for VK-spesifiserte motorer ettersom nye LM P2-regler for motorer vil tre i kraft fra neste år.

Siden debuten under Sebring International Raceway i åpningsrunden av Intercontinental Le Mans Challenge, har Nissan vunnet 61 av 66 billøp i ILMC, FIA World Endurance Championship og European Le Mans Series - en vinnerrate på hele 92 %.

Nissan-motorene har vært så dominerende i FIA WEC at alle team som deltar i LM P2-klassen i 2016 har valgt NISMO-motor.

I tillegg til de 20 bilene som deltar under 24-timers løpet Le Mans, vil Nissan også bidra med motorer på alle 22 LM P2-prototypene som deltar i «Road to Le Mans» lørdag morgen før selve hovedløpet starter.

 

 

Kalender

4.-5. juni
24-timers løpet Le Mans - testdag

12.-13. juni
24-timers løpet Le Mans - Scrutineering

18.-19. juni
24-timers løpet Le Mans
Australian Supercars, Hidden Valley, Darwin, Northern Territory
Nissan Micra Cup, Autodrome St-Eustache, Quebec, Canada

25.-26. juni
Blancpain GT Series Endurance Cup, Circuit Paul Ricard, Frankrike
Pirelli World Challenge, Road America, WI, USA

 

 

Video

Daytona, Le Mans, Spa-Francorchamps og Nürburgring - vi elsker 24-timers løp. Se høydepunktene fra Nürburgring der vi kjempet mot 150 konkurrenter, i tillegg til regn, tåke, vind og hagl.

https://www.youtube.com/watch?v=urUNnUckPdg&feature=youtu.be