NISSAN LANSERER ELBIL SOM KJØRER PÅ DRIVSTOFFCELLER MED BIOETANOL – MED OVER 600 KM KJØRELENGDE

Nissan Motor Co., Ltd. Lanserte i dag verdens første Solid Oxide Fuel-Cell (SOFC)-drevet prototype i Brasil som kjører på bioetanol med elektrisitet. Det nye systemet har en «e-Bio drivstoffcelle» med en SOFC-kraftgenerator som utnytter reaksjonen av oksygen med flere drivstoffer, inkludert etanol og naturgass til å produsere høyeffektiv elektrisitet.

Prototypen med e-Bio drivstoffcelle er et helelektrisk lett nyttekjøretøy med SOFC-strømkilde. Den kjører på 100 % etanol for å lade 24 kWh-batteriet som gir en kjørelengde på over 600 km. Nissan vil gjennomføre ytterligere tester på offentlige veier i Brasil med denne prototypen.

Carlos Ghosn, president og CEO hos Nissan, sier: «e-Bio drivstoffceller gir miljøvennlig transport og skaper muligheter innen regional energiproduksjon samtidig som de støtter den eksisterende infrastrukturen. I fremtiden vil e-Bio drivstoffcelle bli enda mer brukervennlig. Etanolblandet vann er enklere og tryggere å håndtere enn de fleste andre drivstoff. Uten behov for å skape ny infrastruktur har dette et stort potensial til å drive markedsvekst.»

Specifications

Base vehicle

e-NV200

Battery capacity

24 kWh

Energy source

Electricity, Ethanol

Tank capacity

30 L

SOFC output

5 kW

Driving range

600 km-plus

*Note due to it being a prototype vehicle, specifications are subject to change