NISSAN BLADEGLIDER GJØR INTELLIGENT MOBILITET LEVENDE

  • Avansert, helelektrisk og batteridrevet drivlinje med enestående ytelse og dynamiske kjøreegenskaper
  • Nullutslippskjøring med sentralisert kjøreposisjon og to passasjerseter bak
  • Se videoen her: https://www.youtube.com/watch?v=oLlbGSOogUQ

Høydepunktet fra bilutstillingen i Tokyo i 2013 er nå en funksjonell prototype der BladeGlider-konseptet er konvertert fra fantasi til virkelighet.

Nissans visjon var en smidig, effektiv elbil som kunne gjøre kjøringen enda mer spennende, en bil som kunne «sveve» takket være den stillegående ytelsen fra den elektriske drivlinjen og den aerodynamiske utformingen.

Carlos Ghosn, President og Chief Executive Officer, Nissan, sa: "Med disse prototypene viser Nissan at vi har et utvidet fokus på sin intelligent mobiliitet, der kjøreglede kombineres med miljøansvar. Nissan mener at entusiaster bør se frem til et nullutslipps fremtid og BladeGlider er en perfekt demonstrasjon av det. Den er det elektriske kjøretøyet for bil-elskere. "

Etter to års arbeid med design, teknologi og utvikling har Nissan BladeGlider blitt en spennende sanntidsstudie av potensialet til en avansert, fremtidsrettet elbil. BladeGlider fremhever intelligent mobilitet ved å redefinere hvordan de kjøres, drives og integreres i samfunnet.

Demomodellene har en avansert chassiskonfigurasjon med en smal sporvidde foran og bredere sporvidde bak for optimal aerodynamisk effektivitet og kjørestabilitet.

De V-formede, bakhengslede dørene gir bilen et dramatisk utseende. Det åpne taket på BladeGlider gir en følelse av en åpen racerbil og er forsterket med et integrert veltebøylesystem.

Betjeningsknappene på rattet i BladeGlider mater hastighet, batteriladestatus, regenerativ modus og dreiemoment til et avansert display. Ved siden av hoveddisplayet sitter to skjermer som viser bilder fra ryggekameraene montert rett bak framhjulene. Dobbeltskjermdesignet er et alternativ til sidespeil og forbedrer den aerodynamiske effektiviteten på BladeGlider. Føreren sitter i pilposisjon rett foran to passasjerer med god beinplass. Alle passasjerene har panoramautsikt takket være den sømløse frontruten.

Bilen er helelektrisk med motorytelse fra det britiskbaserte firmaet Williams Advanced Engineering, Nissans tekniske partner for BladeGlider-prosjektet. Topphastigheten på demomodellene er litt over 190 km/t*, der bilen bruker under 5 sekunder* fra 0-100 km/t. Bakhjulsdriften leveres av to 130 kW elmotorer - én for hvert hjul.

Systemet har Torque Vectoring som kontrollerer dreiemomentet som leveres til drivhjulene, noe som forbedrer kjøreegenskapene ytterligere. Med Torque Vectoring, hvis bilen understyrer, vil systemet automatisk sende mer dreiemoment til ytterhjulet for å gjenopprette kjørestabiliteten. Torque Vectoring er utformet for å skape enn bedre kjøreopplevelse og har tre innstillinger: off, agile og drift.

Strømforsyningen eleveres av høytytende 5-modul litium-ion batteri på 220 kW. Skreddersydde kjølesystemer er utviklet både for batteriet og motorene.

«Disse prototypene fremhever Nissans visjon om å utvide sin filosofi om intelligent mobilitet der kjøregleden kombineres med miljøansvarlighet. Nissan mener at entusiaster skal kunne se frem til en nullutslippsfremtid og BladeGlider er en elbil for bilelskere,» sier Daniele Schillaci, Executive Vice President, Global Marketing and Sales, Nissan Motor Co., Ltd.

Interiøret i BladeGlider gjenspeiler bilens sportslige egenskaper med 4-punkts sikkerhetsbelter for alle passasjerene, setene har sidestøtte og god beinplass til både fører og passasjerer. Setene er produsert av en taktil blanding av stoff og epoksybelegg, noe som gir et tøft og spennende materiale. 

Interiøret er tilgjengelig i to farger – Cyber Green og Stealth Orange. Disse fargene brukes på øvre delen av setene og er rammet inn med et sølvreflekterende materiale for å skape et iøynefallende, sportslig utseende. Selve seteputene er i sortmønstret materiale med grønne og oransje detaljer.

Vi vil presentere to BladeGliders i Rio de Janeiro i august. Én av disse bil stå utstilt i den olympiske parken mens den andre vil tilby dynamiske kjøreturer for medier og VIPs.

BladeGlider spesifikasjoner:

Top speed

> 190 km/h (115 mph)*

Acceleration 0-100 km/h (62 mph)

< 5 seconds

Power

200 kW (268hp)

Torque

707Nm

Weight

1,300kg

Length

4,300mm

Width

1,850mm

Height

1,300mm

Wheelbase

2,800mm

*Tallene er registrert av Williams Advanced Engineering