NISSANS PROPILOT-TEKNOLOGI MED AUTONOME KJØREFUNKSJONER LANSERES I NYE NISSAN SERENA

Nissan Motor Co., Ltd. kunngjorde at den nye Serena, som vil være i salg fra slutten av august i Japan, vil være utstyrt med selskapets ProPILOT autonom kjøreteknologi, noe som gir både en komfort- og problemfri bilhverdag på motorveien. Det samme systemet lanseres i Nissan Qashqai i Europa i 2017. Målet med autonom kjøreteknologi er å unngå bilulykker som i stor grad skjer på bakgrunn av menneskelig svikt og feilvurderinger.

ProPILOT

er en revolusjonerende autonom kjøreteknologi utformet for bruk på motorveier med ett kjørefelt. Nissan er den første japanske bilprodusenten som lanserer en kombinasjon av styring, gasspedal og bremsepedal som kan brukes i helautomatisk modus, noe som gjør kjøringen mer avslappende på motorveier med høy trafikk og under pendling.

Med avansert bildebehandlingsteknologi oppfatter bilens ProPILOT-system vei- og trafikksituasjoner og skaper presis styring slik at bilen kjører naturlig på veien. ProPILOT-teknologien er svært brukervennlig og ved en bryter på rattet kan føreren aktivere og deaktivere systemet på en enkel måte. ProPILOT-systemets bruker- og kjørevennlige grensesnitt inkluderer et personlig display som viser operativsystemet.

Systemkonfigurasjon

Gasspedalen, bremsene og styringen kontrolleres basert på informasjon fra et mono-kamera utstyrt med avansert bildebehandlingsprogramvare. ProPILOT-kameraet kan raskt gjenkjenne biler foran og veimerking i tredimensjonal dybde

 

 


Funksjoner

Når ProPILOT er aktivert vil systemet automatisk kontrollere avstanden mellom bilen foran og bilen bak ved hjelp av en hastighet som er forhåndsinnstilt av føreren (mellom 30 og 100 km/t). Systemet holder også bilen midt i kjørefeltet ved å lese veimerkingen og kontrollere styringen, selv i svinger.

Hvis bilen foran stanser 

ProPILOT-systemet bruker automatisk bremsene for å stanse bilen helt. Når bilen har stanset helt opp vil den stå stille helt til føreren slipper opp bremsepedalen. Når kjøringen gjenopptas, aktiveres ProPILOT når føreren trykker på bryteren én gang til eller når gasspedalen presses litt ned.

Nissan gjennomfører omfattende studier av kjøreforhold i ulike regioner slik at ProPILOT vil være godt egnet for forholdene i de markeder systemet vil lanseres.

Mål om null ulykker

Nissan jobber proaktivt med intelligente biler og elbiler for å gjøre null utslipp og null ulykker til en realitet. Under «Nissan Intelligent Mobility» markedsfører ProPILOT sikkerhet, gjør at førere blir tryggere i trafikken, og er en del av «Nissan Intelligent Driving».

ProPILOT vil også lanseres på andre biler, inkludert Qashqai i Europa i 2017. Det finnes også planer for å lansere teknologien på det amerikanske og kinesiske markedet. En autonom kjøreteknologi for flere kjørefelt vil gjøre det mulig med automatisk skifting av kjørefelt på motorveier og vil lanseres i 2018, mens autonom kjøring i byer og i veikryss vil lanseres i 2020.

Nissan utvikler sitt lederskap innen autonom kjøreteknologi ved å lansere slik teknologi på alle kjernemodeller på hvert marked. Vi vet at de aller fleste ulykker skyldes menneskelig svikt og med lanseringen av autonom kjøreteknologi er målet å komme til ulykker i trafikken.