NISSAN LAGER DEN STØRSTE SKULPTUREN SOM NOENSINNE ER TEGNET

  • Nissan tegner Qashqai crossover med den innovative 3Doodler 3D-pennteknologien
  • Det største kunstverke som noensinne er laget med en 3D-penn: 13,8 km plast og 800 arbeidstimer
  • Det talentfulle teamet brukte 3D-penner levert av 3Doodler
  • Se Nissan lage den største skulpturen som noensinne er tegnet med

Nissan har laget verdens største skulptur med den innovative 3Doodler 3D-pennteknologien, og tegnet den nye Qashqai Black Edition for å feire billanseringen.

Det enestående kunstverket ble håndtegnet av et talentfullt team av 3D-pennartister med penner fra det ledende merket 3Doodler. Teamet jobbet meget detaljert for å sikre at kunstverket ga et uttrykk for det førsteklasses og sofistikerte designet til den nye crossoveren som er i salg nå.

 

Nissan Qashqai er Europas mest populære crossover. Mens Nissan produserer 58 enheter i timen på sitt produksjonsanlegg i Sunderland i Storbritannia, tok det 800 arbeidstimer og 3 uker å fullføre denne skreddersydde versjonen. Skulpturen er 4,4 meter lang og 1,6 meter høy. 

3D-printingindustrien antas å være verdt over $ 17 milliarder innen 2020*. Denne designteknologien har blitt stadig vanligere innen produksjon i løpet av de siste årene, inkludert bilindustrien.

Gjennom å lansere innovasjonen til massemarkedet lar 3Doodler Create 3D-penn alle tegne i luften for å skape unike tredimensjonale former og mønstre. Dette fungerer ved å varme opp plast til 230 °C og presse det gjennom en dyse på kun 0,7 mm bred når det kjøles ned. Anført av artisten Grace Du Prez, tegnet teamet Qashqai ved hjelp av utrolige 13,8 km plast. 

Grace Du Prez sier: «Jeg har tegnet med 3Doodler-penner i noen år allerede, men dette er mitt desidert mest ambisiøse prosjekt til dags dato. Dette viser bare hvor langt 3D-printingteknologien har kommet og hvordan den kan brukes av alle.» 

Koji Nagano, Vice President, Nissan Design Europe, sier: «Hos Nissan oppmuntrer vi alltid initiativer der design kan uttrykkes gjennom nye og innovative teknologier. Dette artistteamet har skjøvet grensene for 3D-pennteknologi gjennom å skape en imponerende skulptur av vår nye Qashqai Black Edition.»   

Den imponerende kvaliteten, stylingen og de innovative teknologiene på Qashqai fortsetter å gjøre denne bilen til den mestselgende crossoveren i Europa. For mer informasjon, gå til:http://www.nissan.eu/experience-nissan.html

www.3dutskriftindustry.com, august 2015

Personene på bildet er 3Doodler kunstneren Niki Firmin og Karsan Haval fra Kingston University.