NISSAN LEAF PÅ EUROPA-TURNE

  •   Nissan LEAF 30 kWh to turen rundt på Europas mest kjente landeveier og kyststrekninger
  •   Du kan se filmen her

Den helelektriske Nissan LEAF kjørte en helelektrisk Grand Tour på noen av Europas mest kjente landeveier og kyststrekninger.  

Den episke reisen inneholdt seks av de vakreste kjørestrekningene i Italia, Spania, Tyskland, Norge, Skottland og Frankrike, inkludert Italias ikoniske Mount Etna og historiske steder som Granada i Spania og Marseille i Frankrike -  og ikke minst vakre Atlanterhavsveien i Norge 

Den nye LEAF 30 kW kjørte over 650 km og besøkte Europas flotteste destinasjoner.

I Europa vil 54 % av førerne reise med bil i stedet for andre transportmidler, men mange er bekymret for drivstoffkostnadene. Nissan LEAF har nok en gang bevist at den er den perfekte reisepartneren med lave driftskostnader på kun rundt 30 NOK pr. 100 km.

 

Med 30 kWh-batteriet i LEAF og inntil 250 km rekkevidde* og hele 2 800 hurtigladere rundt om i Europa, er kjøring av en nullutslippsbil mer praktisk og morsommere enn noensinne. Samtidig gir elbilen en problemfri bilhverdag på landeveien. 

Gareth Dunsmore, Director of Electric Vehicles hos Nissan Europe, sier: «Nissan LEAF er mye mer enn bare enn bybil og er en ideell nullutslippsløsning. Med fem seter og 370 liter standard bagasjeromskapasitet, er Nissan LEAF 30 kW perfekt for lengre familieturer. De lave driftskostnadene og den stillegående kjøringen gjør familieturen både billigere og mer avslappende.

Dessuten viste Grand Tour Nissans engasjement for intelligent mobilitet og hvordan innovative teknologier bidrar til å integrere elbiler i det moderne familielivet.» 

Nissan var blant de første som satset stort på elbiler med lanseringen av verdens første masseproduserte elbil, Nissan LEAF, i 2010. Siden den gang er det solgt over 228 000 Nissan LEAF globalt, der over 59 000 av disse kjører i Europa, noe som gjør kjøretøyet til verdens mestselgende elbil. 

For mer informasjon om Nissans elbilutvalg, besøk www.nissan.eu/experience-nissan.html 

* NEDC (New European Driving Cycle) verdi

**http://www.djsresearch.co.uk/TransportAndDistributionMarketResearchInsightsAndFindings/article/More-people-in-Europe-choose-to-travel-by-car-rather-than-public-transport-survey-finds-01909