HELT NYE NISSAN MICRA: REVOLUSJONEN ER I GANG

Den helt nye Micra bringer spenstig design, bedre dynamikk, stil og teknologi til B-segmentet

  • Unikt design preger den nye Nissan Micra
  • Nissan Intelligent Mobility introduseres med avansert teknologi kjent fra andre segmenter, inkludert Intelligent Emergency Braking og Lane Departure Prevention, som en del av Nissan Intelligent Mobility
  • Drivlinjer med redusert motorstørrelse og avansert aerodynamikk leverer effektiv og smidig ytelse
  • Særpregede farger og høy grad av personliggjøring er tilgjengelig

29.9.2016 – Nissan Micra Gen5 ble nylig lansert under bilutstillingen i Paris, og er en helt nydesignet bil. Den er like dristig som den er revolusjonerende.

Micra Gen5 er utviklet for Europa og er som skapt for å vekke oppsikt. Den er lavere, bredere og lengre enn forgjengerne, og den har romsligere interiør. Bilen har også nye og mer avanserte turbomotorer i redusert størrelse, smidig chassis og en rekke innovative sikkerhetsfunksjoner.

  • Da den første Micra ble lansert for over 30 år siden, var den en revolusjon innen segmentet for små kombi-biler, og startet med det et nytt kapittel i Nissans historie. Femte generasjon Micra er like revolusjonerende og vil øke forventningene for hva en liten kombi kan og skal levere sine kunder, sier Carlos Ghosn, CEO, Nissan Motor Company.
  • Den nye Micra følger i bilsporene til særpregede biler som Qashqai og Juke, og styrker Nissans posisjon som ledende innen bildesign. Dette viser også at vi vil konkurrere i toppen av Europas B-segment, verdens største og mest konkurransedyktige B-segmentmarked, sier Ghosn.

Styling

Den nye Micra Gen5 er svært lik Sway Concept, som ble lansert under bilutstillingen i Genève i 2015, og bruker Nissans nyeste designspråk. Designdetaljer inkluderer den særpregede V-motion grillen, der de skarpe linjene går helt til bakenden av bilen. De boomerang-formede lyktene og takutformingen, er en annen designsignatur fra Nissan som skaper en luftig følelse. Andre detaljer inkluderer bakdører der dørhåndtakene er skjult i C-stolpene, og en forlenget taklinje med integrert spoiler som gir bilen enda bedre aerodynamikk og mer sportslig utseende.

 

Det friske designet matches av 10 sofistikerte eksteriørfarger. Muligheten for personliggjøring av både interiør og eksteriør, gjør at eierne kan skape inntil 125 ulike kombinasjoner for å skape en helt egen stil på sin nye Micra.

Nissan har vært opptatt av førerkomforten, der en lavere kjørestilling skaper en tryggere kjøreopplevelse. Det er enkelt å oppnå den perfekte kjørestillingen takket være bedre setejustering, justerbart ratt og optimal plassering av pedaler og girspak. Bilen har større akselavstand, noe som betyr at kupeen er en av de mest romslige i sin klasse. Et glidende, vingeformet dashbord gir kupeen et lyst, smidig og romslig inntrykk.

 

Teknologi i bilen

Micra Gen5 er den første i Nissans B-segment-utvalg som byr på så omfattende sikkerhetsfunksjoner, noe som tydeliggjør «Nissan Intelligent Driving». Teknologier som Lane Departure Prevention er normalt kun tilgjengelig på større biler, og er for første gang integrert i en bil i dette segmentet. Intelligent Emergency Braking med fotgjengervarsel er for første gang integrert i en Nissan-bil i Europa, sammen med Intelligent Around View Monitor, Traffic Sign Recognition, High Beam Assist og Blind Spot Warning. Totalt sett er disse avanserte sikkerhetsfunksjonene viktige ingredienser for autonom kjøring, og er en integrert del av Nissans Intelligent Mobility.

 

En annen eksklusiv funksjon i Micra Gen5 er det helt nye Bose® Personal®. Lydsystemet med seks høyttalere er utviklet i samarbeid med Nissan. Dette unike lydsystemet er optimalisert med tanke på føreren med to Bose UltraNearfield™ høyttalere, kombinert med Bose PersonalSpace™ Virtual Audio Technology, som er integrert i hodestøtten på førersetet for å gi en riktig intens lytteopplevelse. De andre passasjerene kan nyte den kraftige basslyden fra de nye Bose Super65 høyttalerne i framdørene, og diskanthøyttalerne i A-stolpene for ekstra ren lyd.  

 

Micra Gen5 leveres med 7”-fargeskjerm med tilgang til lydsystem, satellittnavigasjon, mobiltelefon, nedlastbare apper og Siri stemmestyring via Apple CarPlay.

Chassis og drivlinje

Micra Gen5 har også Active Ride Control for økt kjørekomfort samt Active Trace Control for redusert understyring og skarpere kjøreegenskaper. Til sammen kombinerer dette økt kjøreglede med trygghet. Dette er innovasjoner som hittil kun har vært tilgjengelig på Nissan Qashqai og X-Trail. En ny elektronisk servostyring, med bedre styrefølelse og respons, er også tilgjengelig.

Å redusere støyen i kupeen har vært viktig. Forbedringene inkluderer bedre støyisolering og optimalisering av bilens aerodynamiske ytelse. Den enestående aerodynamikken har vært mulig takket være den kombinerte tak- og bakspoileren. Dette har gitt den nye Micra en luftmotstand på 0,29 Cd, noe av det beste noensinne i en kombi.

 

Motor-effektivitet har også vært viktig i utviklingen av Micra Gen5. Ved lansering vil bilen være tilgjengelig med 0,9-liter turboladet tresylindret bensin med 90 hk, en 1,5-liter diesel med 90 hk og en naturlig aspirert motor på 1-liter bensin med 73 hk. Disse motorene i kombinasjon med effektiv aerodynamikk, markerer et nytt steg på veien for Nissan Intelligent Power. 

Micra Gen5 vil høyne kundeforventningene i B-segmentet ved å lansere en unik blanding av flott design, ny og intuitiv teknologi samt gode ytelser. Med friskt design og dristige fargekombinasjoner skiller nye Micra seg ut i mengden. Det romslige interiøret og de avanserte funksjonene vil også tiltrekke seg kjøpere som er ute etter noe mer i B-segmentet samtidig som de ønsker en mindre bil.

Den nye Nissan Micra vil produseres i Europa på Renault-anlegget i Flins i Frankrike, som en del av Renault Nissan-Alliansen. Salget i Norge starter i mai 2017.