DEN HELT NYE NISSAN NV300: KOMPLETTERER ETT AV MARKEDETS MEST OMFATTENDE UTVALG AV LETTE NYTTEKJØRETØY

  • Verdenspremiere på NV300 varebil, småbuss, arbeidsbil og Combi
  • Sørger for at Nissan har ett av markedets mest omfattende utvalg av lette nyttekjøretøy
  • Ideell plattform for skreddersydde ombygginger
  • Effektive og kraftige motorer med drivstofføkonomi fra 5,6 liter/100 km
  • Serviceintervaller på 2 år/40 000 km som bidrar til å redusere driftskostnadene

21.9.2016 – Etterfulgt av et lite glimt i forbindelse med UEFA Champions League-finalen i mai, har Nissan nå offentliggjort den helt nye NV300.

Som en lenge etterlengtet erstatning for Primastar, ligger NV300 størrelsesmessig mellom NV200 / e-NV200 og NV400 i utvalget av lette nyttekjøretøy fra Nissan. Dette er en viktig modelllansering ettersom den kompletterer modellutvalget av lette nyttekjøretøy fra Nissan-familien.

Med denne nye mellomstore varebilen har Nissan ett av markedets mest omfattende utvalg av lette nyttekjøretøy slik at Nissan-forhandlerne nå er en komplett leverandør av varebiler og pickup til kunder.

Gjennom merkets omfattende strategi innenfor lette nyttekjøretøy, som også inkluderer lastebilene NT400 og NT500 (ikke solgt i Norge), i tillegg til den prisbelønte pickupen Navara, kan NV300 nå leveres som varebil, småbuss eller Combi. I tillegg kan det leveres en arbeidsbil med rullende chassis som er den perfekte plattformen for skreddersydde ombygginger.

 

NV300 har Nissans industriledende 5 år/160 000 km garanti, som også gjelder for alt originalt tilbehør fra Nissan som monteres på bilen. Med et effektivt motorutvalg og lave servicekostnader, er NV300 «segmentvinneren innen lave driftskostnader». 

Varebilen er utviklet for å gi bedrifter et allsidig «mobilt kontormiljø» med samme komfort og kjøreegenskaper som i en personbil. NV300 har en rekke effektive dieselmotorer, utmerket kjøredynamikk og førerassistanse- og sikkerhetsteknologier.

NV300 er bygget ved Renault-Nissan sitt anlegg i Sandouville i Frankrike, og kommer i salg i Norge og Europa fra slutten av november.

Fleksibel og ombyggbar plattform for lette nyttekjøretøy

NV300 er en fleksibel og ombyggbar plattform for lette nyttekjøretøy som er utviklet for å gi praktisk og brukervennlig service til bedrifter i en lang rekke industrier som transport og logistikk, bygg- og anleggsvirksomhet, eiendomsforvaltning, budtjenester, hurtigreparasjoner og mobile verksteder.

Varebilene er lagt til rette for slik allsidig bruk gjennom valg av to lengder og to høyder. Småbusser er tilgjengelig i to ulike lengder med seteplass for opptil seks personer. Utallige bakluke- og skyvedørkombinasjoner, med eller uten vindu, er tilgjengelig for ekstra fleksibilitet. For brukere som trenger plass til passasjerer er NV300 Combi tilgjengelig i to lengder, noe som gir seteplass for opptil ni personer.

Lasterommet har plass til tre standard europaller selv i L1-versjonen. Lasteplassen i innstegsmodellen LHH1 varebilen er 110 mm lenger enn i Primastar, og har god plass til 10 gipsplater på 2,5 m. En skillevegg mellom kupeen og lasterommet kan spesifiseres for ekstra god lasteplass på 3,75 m (L1) og 4,15 m (L2) i lengderetningen. Lasterommet i L2-versjonen varierer fra 5,2 m3 til 8,6 m3 avhengig av modell.

Beskyttende treplater og LED-lys i taket er tilgjengelig sammen med allsidige stativ- og oppbevaringssystemer, og opptil 20 innvendige kroker for lastsikring.

Arbeidsbilen NV300 er ment for bedriftskunder med skreddersydde behov, og kan være det perfekte grunnlaget for ombygginger i en lang rekke industrier.

Praktiske kupéfunksjoner

Kupeen i den helt nye NV300 er nøye utviklet for å være så ergonomisk og komfortabel som mulig. Alle NV300-versjoner leveres med justerbar kjørestilling og mobilt kontor som lar førerne spesifisere funksjoner for å gjøre arbeidet lettere.

Oppbevaringsløsning for bærbar PC, koppholdere og holder for følgesedler er ekstrautstyr, og gir inntil 89 liter ekstra oppbevaringsplass.

NissanConnect infotainmentsystemet, med satellittnavigasjon, DAB digitalradio, Siri stemmestyring (for iPhone-brukere), ryggekamera, USB-kartoppdatering er også tilgjengelig.NV300 vil utstyres med ekstra varmeapparat for de nordiske og baltiske landene.

Sikkerhet

Sidespeil med vidvinkelvisning er standard mens Park Assist-system med ryggekameravisning i sidespeilet og parkeringssensorer bak ­er ekstrautstyr. Et blindsonespeil integrert i solskjermen på passasjersiden er standard på utvalgte modeller. Utstyrsnivåer og nøyaktige spesifikasjoner vil variere fra marked til marked.

Elektroniske sikkerhets- og førerassistanseteknologier, inkludert blokkeringsfrie bremser (ABS), Electronic Brakeforce Distribution (EBD), elektronisk stabilitetsprogram (ESP), Anti-Slip Regulation Traction Control (ASR), og bakkestartassistent er standard på alle NV300-modellene, mens et dekktrykkovervåkingssystem er standard på Combi-modellen.

Motoralternativer

NV300 tilbys med tre ulike motoralternativer. Alle modellene benytter Nissans pålitelige 1,6 liter dCi dieselmotor, best kjent fra Qashqai og X-Trail med motoreffekt på 95 hk, 125 hk og 145 hk. 95 hk er Single Turbo mens de to andre er Twin Turbo. Alle motorer har 6-trinns automatgir. Ikke alle motorer er tilgjengelig på alle modeller.

Alle motorer har dieselpartikkelfilter som standard og oppfyller Euro 6-utslippsstandardene. I tillegg er alle modeller utstyrt med Selektiv katalytisk reduksjonsteknologi (SCR) med AdBlue-karbamidløsning for å redusere NOx-utslippene (helles i en separat tank).

Twin Turbo-modellene har Stop/Start-teknologi for redusert drivstofforbruk i tillegg til en ECO-modusbryter med girskiftindikator. Dette er også ekstrautstyr på modellen med 95 hk. På denne måten kan førerne redusere drivstofforbruket ved å begrense dreiemomentet og oppnå smidigere akselerasjon og respons. Den mest effektive varebilen er versjonen med 125 hk, med et blandet drivstofforbruk på 5,9 liter/100 km og CO2-utslipp på 155 g/km. Tallene er enda bedre for Combi-versjonen med 5,6 liter/100 km og 145 g/km.

 

Drivstofforbruket på NV300-modellene er i snitt 1,0 liter/100 km lavere enn Nissan Primastar. Kombinert med Nissans 5 år/160 000 km garanti, som også gjelder for alt originalt tilbehør fra Nissan, og anbefalte serviceintervaller på 2 år/40 000 km, er den nye NV300 en segmentvinner innen lave driftskostnader for mellomstore lette nyttekjøretøy. 

Eksteriør 

Eksteriøret på NV300 er utviklet spesielt for å komplettere Nissans eksisterende utvalg av lette nyttekjøretøy, samt de anerkjente crossoverne Qashqai, Juke og X-Trail. En oppdatert versjon av den kjente V-motion-grillen gjør at disse kjøretøyene er lett gjenkjennelige som en del av Nissan-familien. 

Hele 10 karosserifarger er tilgjengelig: Magma Red, Mole Grey, Glacier White og Bamboo Green, samt seks metallic farger: Oyster Grey, Mercury Grey, Jet Black, Panorama Blue, Copper Brown og Stone. Kjøretøyene leveres med 16” stålfelger som standard og 17” alufelger som ekstrautstyr.